Konkurranse

Åre Ski Finals 2016!!

Nå er det ikke lenge igjen til Åre Ski Finals! Et event jeg har gledet meg lenge til. Jeg var med i fjor, sammen med Marte og Julie, begge skicrossere. Vi kom faktisk på andre plass, så det var jo gøy. Men eventet i seg selv er en opplevelse du VIL få med deg! I år har vi fått med oss Copper Hill Mountain Lodge som sponsor, og vi er utrolig takknemlige for at dere støtter laget vårt!! Vi gleder oss til å representere dere under konkurrransen :D Det er forresten fortsatt ledige plasser, og du kan søke her! Det er fra 28april-1mai. Eventet går ut på at det er tre personer på ett lag, som skal delta i alle konkurransene: kulekjøring, skicross, parallell slalåm og langerenn sprint. Men det viktigste av alt er at det er bare gøy!! Jeg som har et veldig konkurranseinstinkt, gjør jo selvfølgelig alt jeg kan for å gjøre mitt beste i hvert renn! Nå er jo ikke alpint og skicross mine sterkeste sider, men det er supergøy å bli testet i nye ting! Pushe komfortsonen. Det er også mange morsomme og inspirerende folk med, så jeg gleder meg utrolig til arrangementet! Du kan se en film fra forrige året HER

Bildene er hentet fra http://areskifinals.com/gallery/ 

VINN Nikon D5500


 

Weey! Det er utrolig gøy å kunne gi noe tilbake til dere! I samarbeid med Nikon har dere nå muligheten til å vinne ett helt nytt Nikon D5500 med 18-105mm linse!! Dette kamerat bruker jeg selv nesten hver dag, og jeg er elsker det<3 Kameraet har god bildekvalitet, vippbar berøringsskjerm og innebygd Wifi. Wifi gjør det enkelt å overføre bilder raskt til sosiale medier, noe som passer meg bra! Selvet huset er ganske lite i forhold til andre speilrefleks kameraer, og det har et utrolig godt grep! Alt du behøver å gjøre er å kommentere under hvorfor akkurat DU skal vinne dette kameraet? Jeg trekker en vinner neste lørdag. Så du har en uke på deg å overbevise meg om hvorfor du er en verdig vinner av et kamera på en verdi av ca 10.000kr. Kommenter med navn og email. LYKKE TIL :DD

Craziest event ever!

Heii og god mandag! Nå er jeg tilbake i Oslo, og har fått plantet bena på jorden. De siste dagene har vært helt sinnsyke. Som sagt hadde jeg problemer med å få visum inn til landet, og jeg var redd jeg ikke skulle få kjøre konkurransen. Men så endte det jaggu meg med en pallplass! Det skulle jeg ikke trodd på onsdag da jeg sto i Check-in på Gardemoen og ble nektet å sette meg på flyet. Men fy fader for ett vanvittig opplegg Russland hadde stelt i stand! Det var full pary-musikk, fyrverkeri og masse mennesker! Et utrolig kult arrangement som jeg er takknemmelig for at jeg fikk være en del av. Og ikke minst sinnsykt gøy å kjøre på et stillas. Det er noe jeg aldri har gjort før, og det er vel kun en gang kulekjøring har blitt arrangert på en slik måte. For min del kan vi gjøre det oftere. Super morsomt og noe helt spesielt. Selvom verdenscup sesongen er ferdig, er ikke ski-sesongen min over helt enda. Tvert imot. Jeg skal kjøre masse frikjøring, og delta på flere konkurranser. Gleder meg utrolig mye til alt jeg skal gjøre de neste månedene. Det kommer til å bli hektisk, og jeg er knapt hjemme før juli... Herregud! Det er vilt. Jeg får heldigvis påskeferie på Geilo da:D 

My first EVER podiumFor en vill helg!! Herregud, dette er helt sjukt! Jeg tok akkurat min første pallplass i verdenscupen, og det føles helt fantastisk!! Jeg har jobbet så hardt for dette, og endelig var det min tur å stå på pallen. For bare tre dager siden var det usikkert om jeg skulle få kjøre konkurransen - på grunn av problemer med mitt russiske visum. Nå har jeg en medalje rundt halsen, og ganske fornøyd med at Russland slapp meg inn i landet sitt. 

Det her var altså årets siste konkurranse, og det føles ubeskrivelig godt å avslutte sesongen på denne måten. 2016 har vært et utrolig bra år på mange måter, og jeg har hatt stor framgang. Kjøringen og hoppene mine er blitt mye bedre, og jeg er stabil på et høyere nivå. Jeg har selvtillit, og jeg har bevist for meg selv at jeg tilhører toppen. Denne pallplassen skal jeg love deg er starten på mange fler, og det gir helt klart ekstra motivasjon å slutte sesongen slik. Motivasjon for å trene enda hardere, pushe meg selv 1% mer hver eneste dag. For følelsen jeg hadde da jeg stod på pallen er en følelse jeg vil ha oftere! 

Men jeg hadde ikke klart det uten teamet mitt!! Tusen takk til FORNY, Backe Gruppen som har tro på meg, og gjorde det mulig at jeg kunne fortsette satsingen min. Tusen takk til Kari Traa, SpareBank1 SrBank, Redcord, Hestra Gloves, Sweet Protection, Hart Skis, Douchebags, Nikon, Stitch n Stones, Varsity, Simply Straws. Ekstra takk til Bjarne Lutro for fantastisk hjelp og alltid godt humør. Tusen takk til Tommy Fjeldheim for at du gir meg motivasjon og håp når jeg trodde det ikke fantes. Tusen takk til Svein Torp for at du gjør det mulig for kroppen min å prestere sitt fulle potensiale, og for at du hjelper meg med å optimalisere fokuset mitt. Super stor takk til trenerne mine - for at dere alltid er der og pusher meg hver eneste dag! Lasse - selvom du begynner å bli ganske vimsete, har du helt klart kontroll og en god plan på hvordan vi skal nå toppen! David - for at du lærte meg å bruke hele fjellet, å gjorde meg til en bedre skikjører. Scotty - for pushing me out of the comfort zone on the jumps. And Eliza - thank you so much for joining me in the US, I wish I had you as my personal extra coach all year. Og selvfølgelig en stor takk til familie og venner for at dere alltid støtter meg og er der når jeg trenger dere. Dere gjør alle en stor forskjell for meg, og jeg er evig takknemlig for at dere er en del av livet mitt. Jeg hadde ikke vært der jeg er idag uten dere, og dere gjør det mulig for meg å leve drømme min og ha muligheten til å hele tiden søke utvikling. Tusen takk! <3

Ville tilstander i Russland!

Okey, dette er helt SJUKT!! Hvor skal jeg starte! Hele denne turen er bare uvirkelig! Den startet med at mitt visum ikke var i orden. Jeg kom til flyplassen på onsdag og ante fryd og ingen fare. Da jeg skulle sjekke inn fikk jeg beskjed om at visumen mitt går ut imorgen(altså igår). Med andre ord hadde jeg bare gyldig visum EN DAG! Jeg vurderte lenge om jeg bare skulle sette meg på flyet og håpe på det beste. Prøve å fikse det når jeg kom til Russland. Men tror det var smart at jeg lot flyet gå uten meg. Jeg tok flytoget tilbake til Oslo, og dro rett til den Russiske ambassaden. De sa at de skulle prøve å fikse det, og jeg fikk beskjed om å komme tilbake dagen etterpå, altså torsdag. Jeg hadde allerede booket meg på ett nytt fly torsdag ettermiddag. Jeg ble glad da jeg fikk vite av ambassaden torsdag morgen at de hadde godkjent passet mitt og lot meg komme inn i landet. Jeg dro rett til flyplassen igjen, og fire timer senere var jeg i Russland. Jeg hadde allerede gått glipp av første treningsdag, men var ikke så mye å gjøre med det! MEN HERREGUD FOR ET SJUKT OPPLEGG!!! Altså hvor vill ser ikke bakken ut?! Det er altså et stillas som står midt i byen, og vi skal kjøre verdenscup finalen her. Jeg har aldri stått på ski på ett stillas før, og det var rart å ta en heis opp for så å sette utfor. I tillegg er bakken helt annerledes enn hva vi er vandt til. Den er kjempe kort og det er få kuler! Man må kjøre nesten rett ned i midten for å få nok fart til å komme over andre hoppet og landingen er kjempe bratt! Det er kun to kuler før første hoppet, som man må også der kjøre rett ned på. Med andre ord kjører man nesten rett ned både før og etter hoppene. Haha, det er så rart, og syntes det er helt uvirkelig!! Men jeg hadde det såå gøy igår, og det føles nesten ikke ut som en konkurranse. Jeg bare ler og skjønner egentlig ikke hva jeg gjør her. Jeg kom altså torsdag kveld og drar igjen søndag morgen. Det er kveldskonkurranse idag, og jeg gleder meg SÅÅ mye!! Du kan se live scoring HER kl 16.30 norsk tid. Så håper du følger med, og ønsk meg lykke til :D Nå tenkte jeg å se på en forelsning, før jeg skal se video fra gårsdagens trening med treneren min. Det er forresten noe vi gjør hver dag. Vi filmer treningen og går igjennom og analyserer. Håper du får en fantastisk lørdag!! 

One mistake and you're out!

Idag var en sånn dag! Jeg har hatt veldig mye bra trening her i Japan, og er veldig fornøyd med kjøringen min. Da er det ekstra kjipt å si at det ikke gikk bra i dagens verdenscup konkurranse. Jeg fikk rett og slett for lite fart inn på andre hoppet, som gjorde at jeg ikke kom helt rundt på frontflipen. Så jeg landet bakpå, og måtte ta hendene i bakken for å støtte meg og komme opp igjen. Det gjorde at det jeg fikk mye trekk på både hopp og teknikk, og ble derfor ikke noe finale på meg idag. Det er alltid kjipt når det ikke går bra. Spesielt når jeg hadde en god følelse på start, med mye bra trening i ryggen. 

I kulekjøring har du nemlig kun en sjanse for å kvalifisere deg til finalen. Du kjører et løp på mellom 20-30 sekunder, og en liten feil kan gjøre at finaleplassen ryker. Noe som kan være veldig frustrerende! Som idag. Når jeg kom ned ville jeg bare opp igjen og gjøre det på nytt. Vise at jeg kan bedre. Men da er løpet kjørt, og du må vente til neste konkurranse. Noen ganger kan det være flere uker til neste gang. Men denne gangen trenger jeg bare vente til imorgen. Imorgen er det ny verdenscup med parallel. Det vil si at man kjører to og to mot hverandre, og den som vinner kjører videre til neste heat - åttendelsfinale - kvartfinale etc. Parallel er noe jeg syntes er veldig morsomt! Det er rett og slett noe helt spesielt å kjøre med en rett ved siden av deg. Man blir som regel litt mer stressa, og de fleste kjører raskere med mer feil. Det er ikke like nøye hvor perfekt teknikken er, så lenge du holder det mer eller mindre samlet og kjører fort. 

Her kan du se en film fra verdenscupen i Deer Valley for tre uker siden som viser hvor galt det kan gå i paralell!! Kan garantere mye krasjer! HER! 

Bilder Moguls World og FIS Freestyle. 

En seier for hele laget!

For en morsom kveld! I går kom min gode venn og team mate Ludvig på 3 plass i verdenscupen her i Deer Valley, Utah!! Utrolig gøy at laget begynner å gjøre det bedre. En seier for en av oss, er en seier for alle! Personlig kom jeg på 3 plass i kvaliken(!!!) og 7ende i finalen! Utrolig fornøyd med kjøringen min i hele går, men det er fortsatt småting som kan bli bedre! Først og fremst er jeg veldig fornøyd med hvordan kjøringen min er, altså teknikken i kulene. Jeg føler jeg har en god posisjon og kjører raskt! Hadde en av de raskeste tidene blant jentene. Hoppene var veldig bra i kvaliken, men i finalen var de ikke like bra. Jeg kom i ubalanse inn på hoppet, som gjorde at jeg ikke fikk så bra avhopp, og da dårligere hopp rett og slett. Men bare det å få den 3 plassen i kvaliken, gjør mye for selvtilliten! Det viser at jeg kan. Idag er det ny treningsdag, og imorgen er det parallell. Det vil si at to og to kjører mot hverandre i heat. Blir veldig gøy!! I parra blir det alltid litt mer rock&roll. Folk kjører raskere og ofte litt mer rotete. Jeg som har kjørt ganske raskt i denne bakken, kan ha en liten fordel der. Film fra gårsdagen kommer forresten snart! Ha en super fredag <3

Wish me luck!Nå er klokken snart 11 her i USA, og jeg skal snart begynne å varme opp. Kvaliken starter kl 15.00 lokal tid, og finaler kl 19.00. Det er så gøy å kjøre kveldskonkurranse. Da er det helt mørkt ut, mens bakken lyser opp. Det gjør faktisk at vi ser konturene i bakken enda bedre! Det er også noe med stemningen på kvelden som gjør det ekstra gøy å kjøre. Digger rett og slett kveldskonkurranser :)) Her i Deer Valley pleier det også å være mange som ser på, da blir det jo litt ekstra god stemning. I tillegg har det snødd utrolig mye de siste dagene, så kulene er store og myke Den er ganske hard under, men ligger et godt lag med løssnø oppå. Når det er mange som kjører i bakken samtidig, blir den oppkjørt. Det vil si at snøen i midten av kulene blir skjøvet ut til siden, og det blir store hauger med snø på toppen av kulen. Dette kan gjøre det vanskeligere, men da er det viktig å fokusere på å holde seg i sentrum av kulene, der kulen åpenbart er minst. Treningen igår gikk forresten helt ok, hadde mye bra på gang, men fikk på en måte ikke satt det helt sammen. Den ene turen hadde jeg gode hopp, men mindre bra kjøring - og motsatt. Men nå er jeg klar for å samle alle de gode delene sammen! Ønsk meg lykke til, også holder jeg deg oppdatert på hvordan det går <3

Bildene er fra konkurransen i fjor hentet fra FIS. 

Du kan se konkurransen LIVE her

8th best in the worldJippi! På lørdag kjørte jeg verdenscup i Calgary, Canada og kom på 10ende plass! Det vil si at jeg er ranket som nr 8 i verden:) Bakken er i utganspunktet veldig vanskelig, vil faktisk tørre og påstå at det er den mest utfordrende bakken på verdenscupen. I år syntes jeg syntes den var spesielt bra! Første treningsdag gikk skikkelig dårlig, og selvtilliten var på bunn.. Men så gikk det bedre på andre treningsdag, og under konkurransedagen følte jeg også at jeg hadde god flyt. Jeg kvalifiserte meg som nr 14, og da jeg kom i mål i finalen ledet jeg. Jeg var veldig fornøyd med løpet mitt, og fikk flere positive tilbakemeldinger fra andre løpere og team. Det er jo utrolig gøy:) Men det rakk desverre ikke til superfinalen, som jeg var kun 1 poeng fra. Superfinale vil si at topp 6 kjører en gang til. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med løpene mine under hele helgen, og jeg følte at jeg gjorde det beste jeg kunne. Jeg føler at jeg har et høyere nivå på både trening og konkurranse for tiden, og ting begynner å bli automatisk. Nå har jeg akkurat ankommet Salt Lake City, og skal kjøre opp til Deer Valley imorgen. Der er det ny verdenscup til helgen :) Gleder meg veldig til å teste bakken! Jeg vil si at dette er min favoritt bakke, så krysser fingrene for at den er bra i år også! Nå snør det ute, så kanskje det blir poooowder :DD Klem fra meg <3

Bildene er tatt av Stig Jarnes til ShapeUp Det Nye som kommer ut NÅ - februar utgaven. 

Rett og slett ikke bra nokHei <3 Jeg beklager litt fravær fra bloggen, men har vært hektiske dager her. Når det er konkurranse går dagene i ett, og jeg har i tillegg har skole semesteret startet. Litt kort om konkurransen i Val Saint-Come.. Jeg var egentlig veldig fornøyd med løpet mitt! Da jeg kom ned var jeg glad og følte jeg hadde det gjort det beste jeg kunne. Men det holdt rett og slett ikke denne gangen. Det var mange av jentene som kjørte bra, og jeg fikk akkurat ikke nok poeng til å kjøre finalen.. Så det var ganske kjipt, hvertfall når jeg følte at jeg kjørte et bra løp. Men jeg må rett og slett steppe det opp til neste konkurranse - kjøre renere med mindre feil. Nå er jeg forresten på vei til Calgary for å kjøre en til World Cup, som er på lørdag. Gleder meg til å teste bakken:) Ha en flott dag! 

hits