januar 2016

Calgary

Da var vi på plass i Calgary, og idag er andre treningsdag i bakken. I går var virkelig ikke min dag.. Jeg kjempet og kjempet, men fikk det aldri ordentlig til. Noen dager er rett og slett ikke kroppen og hode med. Men idag er en ny dag, og jeg gleder meg til å bekjempe gårsdagens utfordringer! Bildene er hentet fra Fis, og vet virkelig ikke hva jeg gjør på det siste bildet, haha. Kleeem fra meg:D

Flyplass her og flyplass derSånn ser jeg ut når jeg er lei! haha, det er mye reising i verdenscupen. Vi er maks 1 uke på hvert sted, og som regel må vi fly til neste. Forrige uke var jeg to dager i Motreal, fem dager i Val St-Come(2 timer unna, kjørte bil dit), to nye dager i Montreal, fly til Calgary(to dager siden) og nå skal jeg være her til søndag. På søndag flyr vi til Salt Lake og skal kjøre verdenscup i Deer Valley! Såå, mye frem og tilbake og rundt om kring. Jeg er mye på flyplasser og heldigvis har jeg gullkort! Det hjelper utrolig mye når man har lange mellomlandinger, og når det er lange køer i innsjekkingen. For meg som flyr så mye er det helt avgjørende, og det gjør reisen så utrolig mye lettere! Jeg tilbringer også en del tid i loungene, og i Montreal prøvde jeg ut en tomatjuice. Har du drukket det før? Liker du det? Jeg har egentlig aldri prøvd det, men det smakte veldig tomat! Det var vel kanskje ikke så rart heller, men noen slurker holdt for meg. Nå er klokken ca 07 her, og jeg skal praktisere litt yoga. Idag er første treningsdag i ny bakke - blir spennende! Ha en super dag :)

Sjokkskadet etter Taxitur i Montreal

Forrige dagen tok vi oss en tur til Montreal City. Haha, det var kaldt, vind og surt. Ikke den beste dagen å gå rundt i byen akkurat. Så vi gikk inn på et kjøpesenter og der ble vi! Guttene kjøpte billetter til en hockey kamp så det endte med at jeg dro tilbake til hotellet. Jeg hadde den merkeligste taxi turen.. Da jeg satt meg inn ropte taxisjåføren hvor jeg skulle. Jeg svarte hvor jeg skulle, men han forstod det ikke. Det var kanskje ikke så rart at han ikke hørte, fordi han hadde nemlig på ørepropper kjempe høyt! Det hørtes ut som om han var i en gruppesamtale eller hørte på en podcast. Men etter å ha fortalt hvor jeg skulle sånn ti ganger, begynte han å kjøre. Jeg hadde ingen anelse om han forstod hvor jeg skulle, men jeg tenkte at det finner jeg vel fort nok ut av. Taxisjåføren fortsatte å høre på hva det nå var han hørte på, og brydde seg ikke om meg. Heldigvis kom vi fram, og jeg skulle betale. Jeg har aldri forstått det med tips i utlandet, og jeg blir alltid irritert da det står en pris, også når jeg skal betale har de plutselig lagt på tax og tips og gudene vet hva.. Så jeg tenkte at siden det var drita dårlig service så gatt jeg ikke å gi han noe tips. Jeg dro kortet og var å på vei ut av taxien da sjåføren skriker "NO TIP?!" Jeg skvatt så jeg hoppet i sete, fikk hjerte i halsen, og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg fikk dårlig samvittighet med en gang og dro en: " i Norge tipser vi ikke, jeg visste ikke at jeg måtte gjøre det her. Jeg beklager.." Også fortet jeg meg ut av bilen og løp inn på hotellet! Jeg hadde hjerte i halsen lenge etterpå og følte meg nesten litt uvell! Jeg følte meg sååå dum som ikke hadde tipset, men herregud da, han var jo ikke hyggelig i det hele tatt og prøvde jo ikke en gang å høre hva jeg sa.. Etter det skal jeg love deg at jeg tipset når jeg betalte noe. Men syntes fortsatt det er irriterende.. Haha, noen som har opplevd det samme? Eller syntes det er vanskelig med hvor mye man skal tipse i utlandet? I såfall - I feel you! 

Rett og slett ikke bra nokHei <3 Jeg beklager litt fravær fra bloggen, men har vært hektiske dager her. Når det er konkurranse går dagene i ett, og jeg har i tillegg har skole semesteret startet. Litt kort om konkurransen i Val Saint-Come.. Jeg var egentlig veldig fornøyd med løpet mitt! Da jeg kom ned var jeg glad og følte jeg hadde det gjort det beste jeg kunne. Men det holdt rett og slett ikke denne gangen. Det var mange av jentene som kjørte bra, og jeg fikk akkurat ikke nok poeng til å kjøre finalen.. Så det var ganske kjipt, hvertfall når jeg følte at jeg kjørte et bra løp. Men jeg må rett og slett steppe det opp til neste konkurranse - kjøre renere med mindre feil. Nå er jeg forresten på vei til Calgary for å kjøre en til World Cup, som er på lørdag. Gleder meg til å teste bakken:) Ha en flott dag! 

Tar du utfordringen?

Processed with VSCOcam with a5 preset
30 days of yoga challenge! 


Heeei<3 Nå er klokken litt over 7 på morgenen i Canada, og jeg har nettopp praktisert yoga. Føler meg såå bra! Jeg har tatt en 30-days of yoga challange, som er et online program - og jeg anbefaler det på det sterkeste! Link her! Jeg er på dag 11, og syntes det er superbra og variert. Det er en kombinasjon av stretch, balanse og core, og hver dag er ulik. Jeg tror denne utfordringen kan passe til alle uansett nivå, da hun viser ulike måter å gjøre øvelser på hele tiden. Jeg har allerede utfordret flere på laget mitt, og jeg vil nå utfordre deg! Praktisen er mellom 10-35 minutter hver dag, og du kan gjøre det når det må passe deg! Personlig liker jeg å gjøre det om morgenen før jeg spiser frokost. Om du ikke har tilgang til internett, kan det lastes ned her. Denne anbefalingen er noe som virkelig kommer fra hjertet mitt, og jeg tror alle kan ha nytte av dette. For meg har denne challangen gitt meg et bredere syn på yoga. Det er veldig variert og jeg har lært mange nye øvelser, spesielt det å koble til core og styrke i programmet. Så - tar du challangen? Fortell meg gjerne og si hva du syntes? :)

Val St-Côme

Weey! Endelig ankommet Val St Come, og bakken ser bra ut:) Det er alltid litt vanskelig å si når man kun ser den nedenifra, men det virker som snøen er bedre og bakken jevnere. Første landing ser veldig bratt ut, haha det blir spennende å prøve ut! Jeg husker jeg hadde en del problemer med den landingen i fjor, men satser på at jeg er tøffere i år. I fjor hadde jeg maks uflaks, eller kall det hva du vil, men jeg hektet i andre kul og kjørte ut. Jeg kjørte altså ut før jeg i det hele tatt hadde startet. Jeg husker jeg vurderte å stoppe og gå opp igjen for å kjøre en gang til, men det går jo ikke. Så tror jeg kom på nest siste plass.. Utrolig kjipt! Men i år er jeg klar for å kjøre bra i denne bakken:) På bildene er det forresten mine team mates, Ludvig, Felix og Vinjar. Morsomme karer! Jeg merker jo at det hadde vært morsommere å hatt med en jente til. Uansett hva jeg vil gjøre, er det alltid guttene som vinner. Flertallet bestemmer, og nesten alltid vil de det samme! haha, men jeg klarer meg. Begynner å bli ganske vandt med å være eneste jente på tur nå, har jo tross alt vært det en stund. 

Arrived in MontrealGod morgen! Eller for meg er det morgen. Jeg ankom nemlig Montreal igår kveld, etter en lang reise! Jeg sovnet vel kl 21 i går kveld, og våknet litt før 6 idag tidlig. Det er noe av det jeg syntes er digg med å bytte tidssoner, at man kan komme inn i gode rytmer. Det var så deilig å våkne tidlig idag, og ha en rolig og behagelig morgen. Jeg praktiserte yoga i 30 min og hadde ca 1 times lang frokost, og klokken er fortsatt mindre enn 10. Nå tenkte jeg å få gjort litt skole og jobbe litt. Vi har nemlig to dager fri før den offisielle treningen begynner. Det er da verdenscup i Val St Come, ca 2 timer utenfor Montreal. Så vi kjører dit imorgen. Konkurranse på lørdag! Blir spennende :) Håper du har en super dag. Kleeem 

Magical Åre


Wow, idag var det helt fantastisk på fjellet! Tusen takk Åre!! Det snødde en del for to dager siden, og nå har den satt seg litt. Igår feks var det is under og kjempe lett pudder oppå. Men idag var det superbra og myke forhold! I hele forrige uke var det klink is i bakken, noe som gjør det tøft å kjøre. Det er absolutt god trening, men det er ikke det morsomste jeg vet akkurat.. Haha, men man må jobbe seg gjennom det også. I kontrast var det deilig å få det litt lettere forhold, og i tillegg var det bare -17 og sol. Jeg føler at lyset blir helt spesielt når det er så kaldt! Skikkelig fint<3 Håper du har en fantastisk dag, og tusen takk for tilbakemeldinger på forrige blogginnlegg om Lofoten!! 

Tur til Lofoten


Bildene er hentet fra Pinterest. 

Heei. Jeg og noen venner av meg driver å planlegger en tur til Lofoten. Vi tenker å dra dit i Mai, og planen er å surfe, stå på ski og gå turer. Jeg har faktisk en hytte ikke langt unna, i Nordskot. Så jeg har vært i nærheten, men ikke i Lofoten. De andre har aldri vært der før, og vi trenger litt hjelp.. Vi har fått med oss at det beste stedet er å surfe er i Unstad. Når det gjelder ski, må man ha guide? Hvor er det best å stå? Er Mai den beste tiden å dra? Har du vært der? Hvor var du og hva gjorde du? Tar åpenbart i mot all tips - så please hit me! 

Getting my skiboots ready!Heipådeg:) Etter å ha fått hjelp fra Åre Skidsport var jeg VARM på føttene idag!! Weey, de blokket ut skallet slik at jeg hadde mer plass til tærne mine - superdigg! Det snødde også masse i går, så var pudder i kulene. Landingene var også mye bedre, men fortsatt litt vanskelig ved første hoppet. Idag trente jeg mest på frontflip, og det gikk ganske bra. Hadde to-tre dårlige og resten bra. Så er ganske fornøyd, og føles godt å ha begynt med det igjen. Det er jo alltid ganske skummelt når jeg ikke har gjort det på en stund, men med en gang jeg har tatt første, blir jeg trygg på meg selv. Alle hopp er jo forskjellige, så man må hele tiden stille seg om. Dette hoppet er ganske sprett-hopp men landingen er litt flat. Stooor klem<3

Green OmeletteHei<3 Denne mandagen tenkte jeg å prøve noe nytt. Jeg pleier jo alltid å spise grøt eller proteinpannekaker til frokost, men tenkte det skulle være gøy med noe annet. Idag har jeg forresten fri fra ski, så bestemte meg å ha en "lazy morning". Jeg sov så lenge jeg klarte og praktiserte yoga i ca 30 min. Idag prøvde jeg også ut ett nytt youtube program som jeg syntes var bra. Det er litt mer balanse øvelser enn hva jeg pleier, så det var gøy. Også var det tid til frokost, og vet egentlig ikke helt hvorfor jeg kom på akkurat dette, men var keen på noe grønt! Så lagde en grønn omelett. Slik gjorde jeg det:

Ingredienser

 • 4 egg
 • to never spinat
 • en paprika 
 • 1-2 dl melk
 • Litt salt og pepper

Framgangsmåte

 1. Blandet melk, spinat og oppkuttet paprika i en bolle og knuste det med stavmikser
 2. La eggene oppi og vispet sammen
 3. Smurte stekepannen med smør
 4. La oppi røren, og lot den steke ganske lenge på middels varme
 5. Snudde den ved hjelp av en fjøl, og stekte litt til på andre siden

Jeg tror nok at det hadde vært lettere å lagt den i en ilfast form i ovnen. Men det kom jeg ikke på før jeg var halvveis. Uansett, det var veldig godt:) Smakte jo endel spinat, men det syntes jeg er godt. Jeg tok bare det jeg hadde i kjøleskapet, men kan nok helt sikkert legge til mye mer. Har du laget noe lignende? Hvilke ingredienser brukte du da?:)

-25 og grønn i ansiktet


 God søndag! Idag var det atter en kaldt dag på ski. Det var -25 grader, men heldigvis ikke så mye vind. Jeg har sett mange teipe seg i ansiktet når det er kaldt, så jeg tenkte at det var min tur å prøve. Jeg tror faktisk at det hjalp ganske mye. Jeg har jo allerede dekket til ansiktet så mye det går med buff og hals, men nesen blir aldri helt dekket til. De andre dagene har jeg fått skikkelig stikking på nesen, og har blitt ganske rød på nesetippen. Føler den har forfryst seg, men krysser fingrene for at det går bra. I går funket ikke tåvarmerne mine, men idag hjalp det veldig! Så det var deilig, men ble fortsatt aldri helt varm.. Evig kaos, haha. Følte likevel at jeg fikk ganske bra ut av treningen:) Jeg trente spesielt på backflip, og inngang og utgang på hoppet. Det er jo klink is, så er utfordrende! Så ibland blir jeg ganske oppgitt siden det er så vanskelig. Men det er veldig god trening til senere konkurranser, da det pleier å være hardt og isete. Så bare å bite tenna sammen, og gjøre det beste ut av hvert løp. Nå har jeg akkurat våknet etter en 30min powernap, og skal snart trene ben styrke! Blir bra:) Hva gjør du på en søndag kveld? 

Noen enkle fototipsHei <3 Jeg er jo så heldig å ha et samarbeid med Nikon, og selv bruker jeg mest D5500, og syntes det er såå gøy å leke rundt med det! Jeg elsker jo å være kreativ, som å lage ting, ta bilder eller å male. Men jeg må virkelig si at kameraet har gjort meg enda mer kreativ. Jeg er jo langt fra en god fotograf, men jeg føler jeg klarer meg ganske greit. Jeg pleier nesten alltid å fotografere i M(manuell), hvor jeg kan stille inn alt selv. De tipsene jeg har fått, og det jeg bruker mye av er dette: 

 • Lukkertid
  • Jo lavere lukkertid jo lengre lukkertid. Det vil si at det blir mye bevegelse i bildet, med mindre kameraet og motivet står helt stille. Bildene ovenfor er tatt med den laveste lukkertiden på 30 sekunder. Siden det var helt svart ute fanget kameraet kun opp lyset, og ikke meg. Når det er lyst ute pleier jeg å ha lukkertid på ca 125. Høy lukkertid fryser altså bilde.
 • Blender
  • Blenderen bestemmer hvor mye lys som skal slippes inn. Jo større blenderåpningen er, jo mer lys slippes inn. I tillegg endrer dybdeskarpheten seg. Ved en stor åpning blir dybdeskarpheten liten. Det vil si at både forgrunnen og bakgrunnen er skarp. Dette kan være fint om man feks skal ta naturbilder eller gruppebilder, da man vil ha fokus på alle. Ved portrettbilder syntes jeg det er fint med stor dybdeskarphet, da bakgrunnen blir blurry. Stor dybdeskarphet er tallet lavt. Dette syntes jeg også er litt forvirrende, men det letteste er å prøve seg frem :) En ting som jeg syntes hjelper er at lavt tall= blurry bakgrunn.
 • OSI
  • ISO regulerer lyset. Med lav ISO blir bildet best, men da må det være mye lys ute. Så jo lavere tall=mye lys i rommet. Jo mørkere forholdene er, jo høyere ISO trenger man. Bildet blir ofte litt mer kornete med høy ISO, men det gir mulighet å ta bilder når det er mørkt. 

 

Var dette til noe hjelp? Dette er hvertfall noen av de tingen jeg selv tenker på når jeg tar bilder:) 

#D5500 #creativetrail http://nikoncreativetrail.com/se/

Best of 2015

Da var 2015 jammen over, og vi er allerede godt i gang med 2016.. Shit, dette året har gått så sinnsykt fort! Samtidig føler jeg at jeg har fått gjort og opplevd utrolig mye. Jeg har reist jorden rundt, stått mye på ski, inngått flere spennende samarbeid, startet å studere psykologi ved UiO, kjørt bra i konkurranser, og ikke minst startet jeg å blogge. 2015 har vært et superbra år på mange måter, og jeg gleder meg til et nytt år med nye muligheter og utfordringer. Her kommer et lite tilbakeblikk på året som var. 

Januar 
Startet året i USA med pudderkjøring og verdens cup. 

  

Februar
Badet i isbad i Østerrike.. 
Processed with VSCOcam with a5 preset Processed with VSCOcam with a5 preset

Og i Hot Springs i Japan. 
Processed with VSCOcam with p5 preset
 Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with b5 preset

Mars
Stått masse på ski over hele verden!

DCIM\100GOPRO\G0143007. Processed with VSCOcam with c6 preset

DCIM\100GOPRO\G0122922. Processed with VSCOcam with c6 presetVar med i Superjenter på TV2, se det her
April
Deltok i Åre Ski Finals - veldig gøy konkurranse med mye morro! Konseptet er tre utøvere på hvert lag hvor man konkurrerer i langrenn, kulekjøring og skicross. Utrolig god stemning, og en god kombinasjon av ski og fest. Har allerede meldt på et lag til neste år. 
 

Mai
Deltok i Nordiske Mesterskapet i frikjøring. Har begynt å kjøre en del fritt i det siste, og DIGGER DET! Er så gøy, samtidig veldig krevende. Klarte til og med å plassere meg på en 2.plass bak the champ Mathilda Rapaport. 

  


Juni
Var masse på Folgefonna og sto på ski og gikk fjellturer. Elsker virkelig å være på Fonna. Det er så avslappende, og kombinasjonen av sommer/sol og vinter/snø er perfeeeekto :D 


Juli
Dro til USA, Park City og hoppet vannhopp i deres Olympic Park! Fantastisk anlegg med alt en kulekjører kan drømme om! 
 

Ble Simply Straw ambassadør! Les gjerne mitt tidligere innlegg om plastikk og hva det gjør mot miljøet herOg feiret bursdagen min med over 100 stykker på sommerhytten min i Kragerø :D sååå gøy! 

August
Mye bra trening i Åre!

September
Elsker høsten<3 


Varsity hats

Oktober
Ble Douchebags ambassadør! Veldig smarte og kule bager. 


ooog dro til Zermatt, Sveits! Tror det er 10ende året jeg er der. Haha, som tiden flyr. Har hvert der hver høst de siste årene på treningsamling. Superfint sted og bra kulebakke! 
November
Fikk meg nye briller... hehe. Tydeligvis har synet mitt endret seg med over 1. 
Ny hovedpartner - FORNY

Også var jeg i Østerrike og hadde mye bra trening i super natur! 
Klarte til og med å få med meg en 2 plass i den Tyske Cupen, hvor mange internasjonale utøvere var med.  

Desember
Shoot med Shape Up Det Nye - kommer i februar 2016 :D 

 

Ingått et samarbeid med Nikon - ser kanskje at kvaliteten på bildene mine er bedre? Elsker kameraet. Jeg bruker D5500 :D


Kjørte årets første verdenscup i Ruka, Finland. 


Avsluttet 2015 med en 4 plass i årets første verdens cup! Weeey! Så utrolig gøy det var!! :D For en god slutt på 2015, og god start på verdenscupen. Jeg er nå ranket som nr 4 i verden, og har start nr 4 på brystet i neste konkurranse. Les mer om mine tanker rundt prestasjonen og motgang her

og med det kjørte jeg hjem til jul og feiret den på Geilo med familien. 

Kaldt og godt si

 

 

Idag var enda en kald dag på ski! Selvom jeg husket å ta inn skiskoene mine fra bilen, ble jeg fortsatt kald. Det hjalp litt at solen kom frem da, så det var deilig :) Nå skal jeg snart dra å trene litt styrke. Blir nok en kort kondisjonsøkt og mage/rygg. Håper dagen din er fin! 

First day skiing in 2016 
Goood mandag! Hatt en fin dag? For mange var dette første dag tilbake på jobb, og det var det for meg også. Jeg ankom Åre igår kveld, og idag har vi stått på ski. For en start! Herregud, er det mulig... Jeg klarte å glemme skiskoene mine i bilen i natt, så de var iskalde! Det hjalp ikke at det var -15 grader ute akkurat. Det er utrolig lenge siden jeg har frøset på beina, og fy fader så kjipt det er! Selvom jeg var varm på kroppen, var jeg fortsatt litt frossen. Uansett, det var veldig gøy å stå på ski igjen og komme litt i gang. Vi kjørte kun teknikk i kulene og prøvde nedre hoppet. Nå skal jeg snart praktisere litt yoga. Blir deilig :) Ha en fin kveld!

I'm backVarsity hat

Heii og godt nytt år! 

Har du hatt en fin ferie? Klar for det nye året? Jeg beklager mitt fravær fra bloggen.. Jeg tok meg rett og slett en pause fra sosiale medier i ferien. Følte jeg trengte ett lite avbrekk, etter mye trøkk i det siste. Både fra media, blogg og eksamen. Det var deilig med en avkobling, men gleder meg til å starte opp igjen. Jeg har forresten hatt en superfin juleferie. Jeg var på hytta med familien, og fikk besøk av noen venninner. Jeg har jo vært en del syk i det siste, men følte meg endelig frisk igjen før jul. Så har for det meste trent i ferien. Det var skikkelig digg å føle seg fresh og klar for trening! Har trent 1-3 økter om dagen, og for det meste styrke og langrenn. Nå har jeg akkurat kommet til Åre, og skal være her å trene en liten stund. Det er litt usikkert hvor lenge det blir, fordi første verdenscup ble avlyst. Uansett gleder jeg meg veldig til å kjøre kuler imorgen. 

hits