mars 2016

ÅreCamp med de beste i verden!Etter 7 timer i bil, føltes det deilig å komme frem til Åre i går kveld! Åre har blitt som et hjem for meg. Jeg reiser jo veldig mye, og bor på mange ulike steder. Jeg faller meg egentlig ganske fort til ro, selvom jeg kun er for noen dager. Men Åre føles litt som hjemme. Det er ganske kult, for nå er nemlig noen av de beste kulekjørerne i verden her. Mikael Kingsbury og Philip Marquis fra Canada, og Bradley Wilson og Eliza Autrumn fra USA. De har alle pallplass i verdenscupen, og Mikael har vunnet verdenscupen flere år på rad! Han er helt rå. De er her i Åre, sammen med meg og fler fra laget mitt, for å trene svenske og norske kids. Lasse, treneren min, har nemlig laget en camp hvor barn og ungdommer fra Norge og Sverige kan komme å bli trent av noen av de beste utøverne fra verden! Det er ganske rått spør du meg. Så idag har jeg trent en liten gruppe jenter fra 6-10 år, og de er sååå søte! De er skikkelig ivrige og tøffe!! Så jeg gleder meg til de neste dagene, tror det blir mye bra kjøring :) Det huset du ser over er forresten der jeg bor. Jeg har vært så heldig å få låne huset av min gamle treners foreldre, og det er såååå koselig her!! Tusen takk Christer og Berit!! 

Mer fra Jotunheimen


 

God mandag<3 Har du hatt en fin påske? Min påske har vært fin. Jeg har tatt det ganske rolig siden jeg ble litt forkjølet på mandag etter Vågå. Det morsomste jeg gjorde var nok å kite! Jeg har aldri kitet før, og jeg DIGGET DET!! Det var sååå gøy og bli tatt av vinden, og det er ganske sykt hvor mye krefter den har. Det var flere ganger hvor jeg nesten ble dratt over ende. Det var nok litt mye vind i starten for en nybegynner som meg. I starten var det rundt 13sekundmeter, men roet seg litt etter hvert. Nå er jeg i Oslo og det regner ute. Det er flere plussgrader og jeg føler at våren og sommern er på vei.. Jeg liker jo best når det er snø ute, men samtidig er jeg veldig glad i sommer her hjemme. Altså sommer og sol i Oslo, men snø i fjellene. Det hadde vært drømmen! Bildene er fra en av de fineste turene jeg hadde i Jotunheimen opp til toppen Hurrbreatinden. Helt magisk! Savner det allerede!! Imorgen skal jeg forresten til Åre. Skal kjøre bil, og det tar ca 8 timer. Blir en lang tur, så må finne meg noen gode podcaster. Har du noen tips? 

Kjærlighet til yoga

Som dere vet har yoga blitt en stor del av livet mitt. Jeg praktiserer yoga hver eneste dag fra 15-40 minutter. Jeg liker å gjøre det før frokost, og føler det gir en perfekt start på dagen. Jeg startet med yoga for ca 2 år siden, men det var Julia, min x-lagkamerat fra Sverige, som fikk meg hekta. Hun introduserte meg til yoga på skisamling og jeg likte det veldig godt. I starten var jeg så stiv at jeg hadde problemer med å utføre øvelsene riktig. Jeg syntes flere av øvelsene var skikkelige vonde, og jeg husker at det var litt hardt i starten. Jeg klarte på en måte ikke helt å slappe av. Men etter 2-3 uker med yoga jevnlig begynte jeg å bli mykere. Idag syntes jeg yoga er en fantastisk måte å koble av på, tøye og øve på å være «her og nå». Jeg prøver å koble litt meditasjon til yogaen, men har ikke helt knukket koden der. Jeg må nok bare øve mer. Øve på å være tilstede og faktisk tillatte meg å «ikke gjøre noe». Det er noe jeg har vanskeligheter med. Det å ikke gjøre noe. Jeg er veldig rastløs, og liker å holde på med ting. Jeg har alltid masse tanker og ideer jeg ønsker å utvikle, men noen ganger trenger jeg å slappe av. Og det er noe yoga hjelper meg med. 


Siden det var Julia som inspirerte meg til å begynne med yoga syntes jeg det passer perfekt med et lite intervju av henne. Om hennes tanker rundt yoga, hva det har gjort for henne og til slutt litt om hvordan hun møter alle mennesker med kjærlighet. 

 

Hva fikk deg til å starte med yoga? 

Det begynte med at min familie praktiserte yoga. Jeg husker jeg hadde smerter i håndleddene mine, så jeg gjorde det ikke så mye fordi det var vondt. Men etter en stund introduserte broren in, Jontahan, meg tilbake til yoga. Jeg syntes det var lettere å komme tilbake i et godt spor siden vi var fler som gjorde det. Jeg bor jo sammen med søsteren min og broren vår bor i naboleiligheten. Det var rett og slett lettere å få gode rutiner når vi var fler. Vi påvirket hverandre positivt. 

 

Hva har yoga gitt deg?

Yoga har gjort meg mer oppmerksom og ro. Jeg har blitt mer oppmerksom på hvordan koppen fungerer. Gjennom pusten; bare fokusere på pusten og at jeg er her og nå. I tillegg har jeg blitt mer bevegelig. Jeg tror man kan ta med seg denne oppmerksomheten overalt. Det er litt vanskelig å sette ord på det. Men jeg har blitt med oppmerksom i min måte å tenke på. Jeg forsøker alltid å utvikle tankene mine. Hvorfor reagerer jeg som jeg gjør? Aha spennende, var det derfor ja? Jeg prøver å lære av hvordan jeg tenker og reagerer.

 

Føler du at du er mer positiv etter du begynte med yoga?

Ja! Men jeg har alltid vært ganske positivt. Og det er deilig. Men har nok helt klart blitt mer positiv etter yoga og meditasjon. Jeg dømmer ikke andre mennesker. Jeg prøver bare se og møte de med kjærlighet.

 

Hva om noen er slemme mot deg da?

Jeg prøver å ikke ta det inn mot meg. Og om noen har gjort noe slemt mot meg en gang, kan jeg jo ikke holde noen fast og dømme de for det i all tid. Kanskje de ikke hadde det bra med seg selv. Da kan jeg jo ikke dømme dem. Alle forandrer seg, og man kan ha en dårlig dag eller en dårlig periode i livet som gjør at man reagerer annerledes. Jeg prøver bare å unnskylde dem, også går jeg videre. Jeg kan jo bli lei meg, men da snakker jeg med dem og legger det bak meg. 

 

Jeg tror det er normalt å bli sur på en person og ønske å straffe denne om han/hun er slem.  Hva tror du om det?  

Hmm. Jeg tenker. Det er ikke like lett å svare på strak arm. Men for meg har det alltid vært slik at jeg har unnskyldt andre. Jeg tro det handler om forventinger. Ego har forventninger fra den andre personen. Med andre ord forventer man seg noe av andre. Forventninger til hvordan andre skal oppføre seg. Om man tar bort disse og fokuserer på at det bare handler om meg selv, da tror jeg man klarer å finne en distanse. Jeg tar meg ikke nær om andre er sure på meg. Hvorfor skal jeg overføre deres negative humør. Det er jo deres følelser og ikke mine. Du speiler jo alltid deg selv. Hvis du alltid er snill, da kan jo ikke andre personer være slem mot deg. Hvis man bare er snill, så er andre snille mot deg tilbake. Om alle skulle elske seg selv hadde det vært fred på jorden. Jeg tror grunnen til at folk ikke elsker seg selv er fordi man er usikre, og samfunnet gjør det vanskelig å elske seg selv. Sport er veldig dømmende! Man dømmer og dømmer og dømmer! Om man heller skulle oppmuntre og vise kjærlighet. «Kult at du klarte det, highfive». Vær den inspirasjonene man vil se, og vær den forandringen. Tror du det går? Tror du det er mulig? Ja det tror jeg! Hva tror du samfunnet har gjort slik at det har blitt sånn? Års med dømmende. 

Hvem har gjort at du ser kjærlighet i alle mennesker? 

Familien min. Spesielt har jeg lært mye av Jonathan. Han er en stor inspirasjon. Uten han hadde jeg ikke vært den jeg er. Han er så oppmerksom, og han vil oppnå ting. Han gikk yoga lærer utdannelse. Hele familien min er veldig åpne og vi prater om følelser. Det er en fin familie. Jeg tror det gjelder å omgås med mennesker som inspirerer deg og gjør at du blir sikker på deg selv. Da blir det lettere å være seg selv og hele tiden utvikles. 

 

Bryr du deg om hva andre tenker om deg? For eksempel har du klippet håret helt kort. Altså skallet. Jeg tror ikke hvem som helst kunne gjort det. Folk er redde for hva andre skal tenke, og redde for å bli dømt. Hvorfor fikk du lyst, du som hadde så fint og langt hår?

Jeg var klar for en forandring. Jeg har alltid hatt lyst å prøve det, så hvorfor ikke? Jeg var jo inne på tanken om hva andre tenker, og hva gutter syntes. Men så tenkte jeg; hva spiller det for rolle? Jeg har jo vært singel hele livet, så det er vel ikke noe som endres. Da er det vell bare å barere vekk håret da. 

 

Hvilke reaksjoner har du fått? 

Som regel veldig positive. Noen koblet det til sykdom, men sånn er det bare. Det handler om hvilken måte man ser på ting, det er opp til dem hva de tenker. Men jeg ville spare en flette. En padawan, som er med på min trening for å bli en jedi. Starwars handler nemlig om energi og kraft. Alt er energi og kraft. Man er en del av alt ting. En jedi er en som bruker kraften til alles fordel. De ligner litt på en yogi. En yogi er en person som er veldig oppmerksom om at vi er skapere av vår virkelighet. En jedi bruker kreftene på et uselvisk sett, de vil holde en balanse i systemet. De vil holde balanse mellom godt og vondt. Det er det som inspirerer meg, Starwars er på en måte en virkelighet for meg. Jeg er jo også veldig fascinert av verdensrommet.

Tør å være deg selv! Tør å være annerledes! Vær kreativ og ikke begrens deg på noen som helst måte. The sky is the limit!<3

Besøk gjerne http://nikoncreativetrail.com/ for å lese mer om deres kampanje. Hvem inspirer deg til å være kreativ? 

#creativetrail #d5500 #Iamdifferent 

Nå er det ikke lenge igjen til jeg skal ha en konkurranse hvor du kan vinne et Nikon kamera!! Så følg med :))

Påskesyk..

God påske! Nå har jeg kommet til hytta og det er deilig å være litt med familien igjen. Desverre fikk jeg litt vondt i halsen i går, så jeg har ikke gjort så mye idag. Jeg tror hvis jeg trener noe nå kommer jeg til å bli ordentlig syk. Tror derfor det er best å ta det helt rolig de neste dagene. Det er jo alltid kjedelig å føle seg pjusk, men bedre at det er nå hvor jeg kan slappe av på hytta, enn midt i sesong. Men typisk at jeg blir syk nå.. Har vært helt frisk siden november, men når jeg endelig tar det med ro så blir jeg syk. Uansett, i morgen skal jeg en svipp tur til Voss hvor vi skal filme litt. Tror det blir gøy :) Håper du får en fin dag! Klem<3 

Capsen er fra Varsity

Vågå - en gjeng med ildsjeler

Jippi! Alltid gøy når det går bra. Jeg tok med meg seiern av Vågå Høkkers Invitational og veldig fornøyd med egen innsats! TUSEN TAKK for et supert arrangement. Selvom det var lite snø og vi måtte kjøre på med plan B, gikk alt på skinner. Det ble til og med sol og snøen ble litt mykere enn hva vi hadde forventet. Dagen før konkurransen var det veldig hardt i løypa! Det hadde jo vært strålende sol og pluss grader i en uke, og når den snøen fryser på, blir det nesten som is. Så må ærlig si at jeg var litt nervøs dagen før konkurransen. Men det ble jo kjempe bra! Jeg er utrolig takknemmelig for at jeg fikk være med på et fantastisk morsomt arrangement, og for at jeg fikk møte så mange hyggelige mennesker. De frivillige har lagt ned vanvittig mye jobb, og har flere hundre timers dugnadstimer bak seg. Det er imponerende å se hvor mye de brenner for å få til et bra arrangement, og få til det beste for oss utøvere. Vågå er helt klart en gjeng med ildsjeler, og jeg er stolt av å få være en del av Vågå Invitational. En spesiell takk til Daniel Gangsjø og min "familie" Lene Brimi og Yngve Eek Ottesen. Mye respekt og kjærlighet til dere. Tusen takk for meg <3 Jeg kommer tilbake neste år!! 

Stolt av å være norsk

Man kan ikke gjøre annet enn å smile når man står på en 2000meters topp. For et fantastisk land Norge er! Jeg må si jeg er takknemlig for at jeg har muligheten til å oppleve landet på sitt beste. Det er tross alt ikke hver dag man står på toppen av Norges høyeste fjell! Disse fantastiske turene jeg har fått gå i Jotunheimen de siste dagene vil aldri bli glemt. Det å gå opp og være nær så mektige fjell er utrolig kult, og det er noe jeg vil gjøre oftere. Jeg er stolt av å være norsk, og jeg håper flere har muligheten til å se det jeg har sett.

Nå nærmer det seg Høkkers Invitational, og jeg gleder meg! Jeg møtte flere av jentene tidligere idag, og tror det blir sååå gøy å kjøre med de imorgen. <3

Sunset skiingHelt klart noe av det villeste jeg har gjort! Etter å ha gått opp et fjell i over 5 timer, komme på toppen i solnedgang og deretter kunne kjøre ned igjen... Fy fader! Det var ubeskrivelig. Følte virkelig at jeg var på toppen av verden der jeg stod! Vi gikk altså opp på Loftet i Jotunheimen som er over 2000moh. For det meste gikk jeg på ski, men noen partier var det for bratt. Da tok jeg skiene på ryggen og gikk opp med støvlene. Syntes ikke det var noe stress. Men en fantastisk tur som anbefales. Jeg må jo også si at det å kjøre ned etter du har jobbet så hardt for det er jo helt spesielt! Da har du virkelig jobbet for det. Og i tillegg i den fantastiske naturen Norge byr på! Ja, det er ikke vits å dra til alpene spør du meg. 

Hva defineres som riktig mat egentlig?

Som tidligere fortalt har jeg fått i oppdrag av Nikon å intervjue noen som inspirerer meg. Inspirerer meg til å være kreativ, og å være meg selv. En som inspirerer meg er Julia. Les mer om Julia i mitt forrige innlegg og intro til dette intervjuet her. Denne delen av intervjuet med Julia kommer til å handle om hennes liv som vegan. 

 

Når sluttet du å spise kjøtt og hvorfor? 

Jeg sluttet å spise kjøtt for ca tre år siden. Det var i utganspunktet Jonathan, broren min, som inspirerte meg til å ta valget. Han var vegeterianer og når han kom på besøk til meg og søsteren min, Evelina, ble det naturolig å spiste vi vegetarisk. Når Jonathan dro fortsatte vi å spise vegetarisk. Rett og slett fordi vi syntes det var god mat, og fordi Jonathan er et av våres største forbilder. Jonathan plantet også et lite(kanskje stort) frø ved å si til oss: tenk før dere spiser kjøtt at dere har et rottent lik i kroppen. «Nei det vil jeg faktisk ikke ha!» sier Julia. Jeg var vegeterianer i ett år, og det var da en kompis anbefalte dokumentaren Cowspirazy at jeg ble vegan. Han sa at jeg lover at du blir vegan etter å ha sett den. Og de ble vi, smiler Julia.

Evelina er forresten Julias yngre søster, og drev også med kulekjøring. Nå driver hun med frikjøring og er en av verdens beste frikjørere. Hun kjører Freeride World Tour, og er en skikkelig råtass. Evelina og Julia leier en leilighet sammen i Åre, og har bodd sammen siden de begge begynte på skigymnas i Åre, nesten ti år tilbake. De er bestevenner og soulmates. 

 

Føler du at andre ser på deg på en annen måte etter du har blitt vegan?

Det var et godt spørsmål. Det har jeg faktisk aldri reflektert over. Hvordan andre oppfatter meg. Men når du spør er det vel noen på jobben som spør spørsmål rundt maten vi spiser, og lurer på om vi spiser nok. «Spiser dere riktig mat?» pleier de å spørre. Men hva definerer riktig mat egentlig? De tenker kanskje brød, pasta, kjøtt og fisk. Men mat er en form for energi som vi deler. Wow! Det er ganske rart at man kan spise noe som blir til energi. Det er jo faktisk ren magi!

 

Hva spiser du til frokost?

Jeg spiser som regel alltid frukt eller grønnsaker til frokost og lunch. Det er lett for kroppen og bearbeide, og jeg føler jeg får bra med energi og holder meg fresh. Ofte i form av smoothie. Hvis jeg skal ha en stor frokost, hvis jeg for eksempel skal stå på ski har jeg ofte: banan, dadler, havremelk(som vi lager selv), kakao, shiafrø, peanøttsmør.. og tyttebær på toppen. Hvis jeg skal jobbe lager jeg noe mer simpelt: spiser frukt eller lager fruktsmoothie. Og lager og spiser så mye jeg føler jeg behøver. Jeg spiser alltid til jeg blir mett! Jeg lar kroppen bestemme hvor mye og når jeg skal spise. Jeg spiser når jeg er sulten, og stopper når jeg er mett. Enkelt og greit. Grunnen for at jeg spiser frukt og grønnsaker tidlig på dagen er fordi det ikke er så tungt. Det er en annen metthetsfølelse. For eksempel når man spiser kjøtt, må man jo legge seg på sofaen og smelte maten. Et vegansk kosthold gir en mer letthets- og pigg følelse. 

 

Hva liker du å spise til middag?

Akkurat nå er favoritt middagen søtpotet i ovn, ferske tomate, guacaumaule, hummus(stekte og moste kikerter), og noen ganger lager jeg en egen tomatsaus. Jeg elsker også bønne burritos! 

 

Har du merket noen endringer med tanke på å spise ute?

Jeg har i utganspunktet ikke spist så mye på restaurant, og vennene jeg lager mat og henger med er også veganer. Så jeg har ikke merket så mye til det. Men de gangene jeg har spist på restaurant har jeg følt at de er åpne for å legge til rette. For eksempel mikse sammen ulike forretter. De har jo alltid grønnsaker, og det er jo perfekt! 

 

Hva tenker du om andre som spiser kjøtt? Vil du overbevise dem? 

De får gjøre det de vil, og jeg gjør det jeg vil. Jeg tror det viktigste er at man må høre på seg selv, og gjør det som er riktig for seg. Jeg vil jo selvsagt inspirere andre, og jeg håper at de blir inspirert av meg. Men jeg ønsker bare at de har det bra med seg selv. Og om de vil spise kjøtt syntes jeg det er viktig at de respekter det dyret de spiser. Det er tross alt et vesen som har blitt drept for deres nytelse. Jeg mener at alle hjerter er like mye verdt. Hvorfor er jeg mer verdt en en ku? Vi er tross alt de eneste dyrene i verden som produserer og dreper dyr i de mengdene vi gjør. Jeg syntes det er urettferdig, og helt sjukt. Brutalt. Jeg tror ikke folk vet hvordan kjøttproduksjonen foregår - nettopp fordi de ikke vil vite.

 

Er det noe du savner å spise?

Nei faktisk ikke! Jeg elsker virkelig det jeg spiser, og jeg er så heldig for at jeg får oppleve så god mat. Jeg føler også på en måte at matlagingen min blir simplere og simplere. Noe jeg syntes er helt perfekt. 

 

Jeg føler at det er mange som ikke forstår at «bare grønnsaker og ris» er nok mat. Fordi vi har blitt oppdratt til å tro at et komplett måltid inneholder kjøtt eller fisk. Hva tror du om det?

Det handler jo om hvordan man tilbereder maten. Man spiser jo for eksempel ikke rå kjøttdeig! 

 

Det kan være at jeg tar feil, men jeg har en følelse av at gutter har mer behov for å spise kjøtt enn jenter. Nesten som at gutter tenker at det er matcho å spise kjøtt, og at det er viktig for å bygge muskler. Tror du gutter og jenter ser på et vegansk kosthold på det samme måten?

Jeg tror ikke det er forskjell på jenter og gutter. Jeg kjenner faktisk fler veganer som er gutter. 

 

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg tror jeg mange har vanskeligheter med å bearbeide informasjonen rundt kjøttproduksjonen og hva vi faktisk gjør mot tusenvis av dyr. Folk hører, men vill ikke lytte. Man vil ikke vite fordi man ikke vil endre seg. Mer om dete kan du lese her. Man tenker kanskje "hvorfor skal jeg endre meg når ikke han gjør det? Den dagen det blir forbudt å spise kjøtt gjør jeg det, men før det gidder jeg ikke. Kjøtt er godt og jeg trenger ikke hvis ikke naboen min gjør det. Jeg alene gjør jo ingen endringen." Men det er akkurat det du gjør!! Julia tok for eksempel det valget å bli vegan. Og hun har påvirket meg. Jeg kan påvirke andre, og slik går det. Hvis ingen gjør noe, nei da skjer ingen ting. Men man må ta ansvar i egne hender, og være forandringen! Hva tror du om dette Julia?

Jeg tror det handler mye om hva en selv vil står for. Vil du være med å drepe mange tusenvis av liv? Man skal jo ikke bry seg om hva andre gjør. Selvom andre rundt deg spiser kjøtt, betyr det ikke at du må det, om du ikke vil. Det handler om å spørre seg selv hva en selv vil, og ikke bli påvirket av alle andre til å ikke gjøre noe. Det blir som er gruppepress. Jeg vet at dette er et ekstremt eksempel men tenk deg at det er en kvinne som blir voldtatt, blir gravid og føder barnet. Deretter blir barnet tatt i fra mammaen og hun blir koblet til en masking som tar melken hennes. Er dette ok? Er det noe du vil stå for?

 

Tror du det vil skje en endring? Hvis populasjonen fortsetter å øke, er det jo ikke mulig å fortsette produksjonen i den mengden vi gjør idag. Etterspørselen blir rett og slett for stor. Tror du det vil skje en endring, eller tror du det da er for sent?

Det må jo skje en endring! Hvis ikke er det jo vi menneskene som kommer til å dø ut. Jorden kommer alltid til å overleve. Hvis vi vil at menneskeheten skal overleve, må vi ta hensyn til jorden og det gjør vi ikke idag. Vi tenker kun på oss selv. 

 

Et av de vanligste spørsmålene som en vegan blir spurt, er hvor for du i det nok protein? Hva tenker du om dette?

Protein er byggestener for alt, og finnes med andre ord i all mat. Vi har aldri noen gang lidd av proteinmangel, så jeg tror ikke vi kommer til å gjøre det heller. Spis det som gjør at du har det bra, så tror jeg det er nok. Har du det bra og spiser så du er mett, så tror jeg det kommer det holder!

Joyfullvegan sier at hvis du ikke er mett har du ikke spist nok protein. Det er et godt utgangspunkt! Så spis til du blir mett.  

 

En siste ting?

Jeg tror vi er mer kapable til å påvirke virkeligheten enn det vi tror. Tror vi at vi har spist bra, så har vi gjort det. Hva man tror og hva man velger å gjøre har mer makt enn man tror. Men hvordan man skal få kontrollen over egne liv og denne kunnskapen, det er et annet spørsmål? Har du kontroll over ditt eget liv Julia? Ja det har jeg. Eller jeg er på god vei hvertfall. Alt forandres hele tiden, og ingen ting er konstant. Har du noen gang tenkt på at vann er flytende krystaller? Det er jo snøkrystall i flytende form.

.. I neste del av intervjuet med Julia vil fokuset ligge på Yoga og Meditasjon. 

Tør å være deg selv! Tør å være annerledes! Vær kreativ og ikke begrens deg på noen som helst måte. The sky is the limit!<3

Besøk gjerne http://nikoncreativetrail.com/ for å lese mer om deres kampanje. Hvem inspirer deg til å være kreativ? 

#creativetrail #d5500 #Iamdifferent 

Som jeg avslørte for ikke lenge siden, skal jeg snart ha en konkurranse!! Så følg med! Gleder meg såå til å fortelle dere hva dere kan vinne :D

På topptur i JotunheimenI går var jeg på en fantastisk topptur i Jotunheimen. Vi kjørte på riks vei 55, og parkerte like vedl Jotunheimen Fjellstue. Tok på feller, og siktet oss opp mot Loftet, som er på 2170moh. Med solkrem i panna, kartet i lomma, og lua på snei begynte vi å traske. Vi fikk beskjed om at turen skulle ta 2-3 timer, men da klokken viste mye mer enn det kunne vi ikke se toppen en gang.. Vi brukte 5(!!!) og ja - vi tok pauser, men jeg syntes vi hadde et ganske gjevnt og trutt tempo. Vi prøvde å se på kartet flere ganger unerveis, men forstod ikke helt hvor vi var. Da vi kom opp forstod vi at vi hadde gått en reel omvei. Selvom turen ble litt i det lengste laget, var den superfin! Da vi kom på toppen var solen allerede på vei ned, og vi kjørte ned på ski i et helt magisk lys!!(bilder kommer i neste innlegg) Alt i alt en fantastisk fin tur som jeg anbefaler på det sterkeste! <3

Ett av Norges kuleste skianlegg
 

For et fantastisk sted!! Dette er første gangen jeg er i Vågå, og jeg elsker det!! Til dere som ikke vet hvor Vågå er, er det rett ved Jotunheiem og ca 1 time fra Kvitfjell. Selvom det kun er en heis, er det masse morsomt terreng og bakker! Jeg har vært her i to dager, og har kost meg skikkelig!! Noe som virkelig har imponert meg er kidsen som kjører her. Det er drapå-faktor og alle er vilt gode på ski. De er fra 10-15år, hopper store klipper og kjører kjempe fort! Utrolig kult å se hvor stor frikjøringskulturen er her. Kunne ønske jeg vokste opp på et slikt sted, med masse morsomt terreng å leke i. Det er ikke bare bakkene som er bra, men menneskene her er utrolig snille og velkomne! Jeg har fått låne en leilighet midt i sentrum. Hovedgrunnen for at jeg er her i Vågå er fordi jeg skal kjøre frikjøringskonkurranse til helgen. Gleder meg veldig, men er helt klart nervøs. Jeg er jo redd hver gang jeg setter utfor, eller skal hoppe en klippe. Men nerver er bra! Tror det er viktig å gjøre ting som er skummelt, da vet man at man pusher komfortsonen - og det er da man blir bedre! 

Tør å vær deg selv!

Det er mange mennesker som inspirerer meg. Inspirerer meg til å være kreativ, og til å tørre å være meg selv. Når man er seg selv kan det være at man skiller seg ut. En utrolig kul ting spør du meg. Det hadde blitt veldig kjedelig om alle skulle være helt like hvertfall! En som er seg selv 110% er Julia.  

Julia er 25 år fra Luleå, Sverige, og er tidligere kulekjører. Hun var på laget mitt, og er en god venninne. Hun sluttet på ski i fjor, og hennes beste resultat var en 4plass i verdenscupen. Julia er en person jeg ser opp til på mange måter. Hun inspirerer meg hele tiden, og hennes måte å tenke på er unik. Juila er seg selv i det fulle og det hele, og bryr seg ikke om hva andre tenker om henne. Julia ser godhet i alle mennesker, og ønsker at alle skal få leve sitt fulle potensialet - noe hun selv prøver hver eneste dag. Hun tror at vi er en sjel som gjenfødes og lever i en avatar(kroppen). Julia er vegan og en yogi. Hun elsker Starwars og ønsker å bli en Jedi. Jeg setter vanvittig pris på mitt vennskapet med Julia, og er så heldig å få dele noen av hennes meninger og tankesett med dere. Tusen takk Julia for at du er den du er <3

Jeg kommer til å dele opp intervjuet i flere deler. Jeg har nemlig fått i oppdrag av Nikon å be en som inspirerer meg ut på middag. Jeg skulle intervjue denne personen, og dele dette med dere. Første delen kommer til å handle om livet til Julia som vegan. Andre delen er mer om yoga og meditasjon, og siste delen vil handle om hvordan Julia ser på livet, og hva drømmer egentlig er.

Siden Julia bor i Åre, og jeg er der ofte på skisamling, passet det perfekt at vi dro ut å spiste der. Vi dro på RAW og bestilte en 100% vegan middag. Disse rettene var i utganspunktet ikke på menyen, men de endret litt og vips fikk vi en supergod middag!! Må si at det var vanvittig god mat. Jeg er jo fortsatt ny til vegan-livet og har ikke prøvd alt. Tofu er noe jeg aldri har turt å smake. Jeg har følt at det ser rart og skummelt ut. Men fy fader så godt det var! Alt handler jo om hvordan man tilbereder maten, og med eller uten kjøtt er jo alle de gode smakene der. Vi spiste også litt sushi og en brokoli salat. Veldig god middag, nye smaker og rett og slett en god opplevelse med godt selskap! 

 Tør å være deg selv! Tør å være annerledes! Vær kreativ og ikke begrens deg på noen som helst måte. The sky is the limit!<3

Besøk gjerne http://nikoncreativetrail.com/ for å lese mer om deres kampanje. Hvem inspirer deg til å være kreativ? 

#creativetrail #d5500 #Iamdifferent 

Jeg kan også avsløre at jeg skal ha en konkurranse i nær fremtid!! Så følg med! Gleder meg såå til å fortelle dere hva dere kan vinne :D

Craziest event ever!

Heii og god mandag! Nå er jeg tilbake i Oslo, og har fått plantet bena på jorden. De siste dagene har vært helt sinnsyke. Som sagt hadde jeg problemer med å få visum inn til landet, og jeg var redd jeg ikke skulle få kjøre konkurransen. Men så endte det jaggu meg med en pallplass! Det skulle jeg ikke trodd på onsdag da jeg sto i Check-in på Gardemoen og ble nektet å sette meg på flyet. Men fy fader for ett vanvittig opplegg Russland hadde stelt i stand! Det var full pary-musikk, fyrverkeri og masse mennesker! Et utrolig kult arrangement som jeg er takknemmelig for at jeg fikk være en del av. Og ikke minst sinnsykt gøy å kjøre på et stillas. Det er noe jeg aldri har gjort før, og det er vel kun en gang kulekjøring har blitt arrangert på en slik måte. For min del kan vi gjøre det oftere. Super morsomt og noe helt spesielt. Selvom verdenscup sesongen er ferdig, er ikke ski-sesongen min over helt enda. Tvert imot. Jeg skal kjøre masse frikjøring, og delta på flere konkurranser. Gleder meg utrolig mye til alt jeg skal gjøre de neste månedene. Det kommer til å bli hektisk, og jeg er knapt hjemme før juli... Herregud! Det er vilt. Jeg får heldigvis påskeferie på Geilo da:D 

My first EVER podiumFor en vill helg!! Herregud, dette er helt sjukt! Jeg tok akkurat min første pallplass i verdenscupen, og det føles helt fantastisk!! Jeg har jobbet så hardt for dette, og endelig var det min tur å stå på pallen. For bare tre dager siden var det usikkert om jeg skulle få kjøre konkurransen - på grunn av problemer med mitt russiske visum. Nå har jeg en medalje rundt halsen, og ganske fornøyd med at Russland slapp meg inn i landet sitt. 

Det her var altså årets siste konkurranse, og det føles ubeskrivelig godt å avslutte sesongen på denne måten. 2016 har vært et utrolig bra år på mange måter, og jeg har hatt stor framgang. Kjøringen og hoppene mine er blitt mye bedre, og jeg er stabil på et høyere nivå. Jeg har selvtillit, og jeg har bevist for meg selv at jeg tilhører toppen. Denne pallplassen skal jeg love deg er starten på mange fler, og det gir helt klart ekstra motivasjon å slutte sesongen slik. Motivasjon for å trene enda hardere, pushe meg selv 1% mer hver eneste dag. For følelsen jeg hadde da jeg stod på pallen er en følelse jeg vil ha oftere! 

Men jeg hadde ikke klart det uten teamet mitt!! Tusen takk til FORNY, Backe Gruppen som har tro på meg, og gjorde det mulig at jeg kunne fortsette satsingen min. Tusen takk til Kari Traa, SpareBank1 SrBank, Redcord, Hestra Gloves, Sweet Protection, Hart Skis, Douchebags, Nikon, Stitch n Stones, Varsity, Simply Straws. Ekstra takk til Bjarne Lutro for fantastisk hjelp og alltid godt humør. Tusen takk til Tommy Fjeldheim for at du gir meg motivasjon og håp når jeg trodde det ikke fantes. Tusen takk til Svein Torp for at du gjør det mulig for kroppen min å prestere sitt fulle potensiale, og for at du hjelper meg med å optimalisere fokuset mitt. Super stor takk til trenerne mine - for at dere alltid er der og pusher meg hver eneste dag! Lasse - selvom du begynner å bli ganske vimsete, har du helt klart kontroll og en god plan på hvordan vi skal nå toppen! David - for at du lærte meg å bruke hele fjellet, å gjorde meg til en bedre skikjører. Scotty - for pushing me out of the comfort zone on the jumps. And Eliza - thank you so much for joining me in the US, I wish I had you as my personal extra coach all year. Og selvfølgelig en stor takk til familie og venner for at dere alltid støtter meg og er der når jeg trenger dere. Dere gjør alle en stor forskjell for meg, og jeg er evig takknemlig for at dere er en del av livet mitt. Jeg hadde ikke vært der jeg er idag uten dere, og dere gjør det mulig for meg å leve drømme min og ha muligheten til å hele tiden søke utvikling. Tusen takk! <3

Ville tilstander i Russland!

Okey, dette er helt SJUKT!! Hvor skal jeg starte! Hele denne turen er bare uvirkelig! Den startet med at mitt visum ikke var i orden. Jeg kom til flyplassen på onsdag og ante fryd og ingen fare. Da jeg skulle sjekke inn fikk jeg beskjed om at visumen mitt går ut imorgen(altså igår). Med andre ord hadde jeg bare gyldig visum EN DAG! Jeg vurderte lenge om jeg bare skulle sette meg på flyet og håpe på det beste. Prøve å fikse det når jeg kom til Russland. Men tror det var smart at jeg lot flyet gå uten meg. Jeg tok flytoget tilbake til Oslo, og dro rett til den Russiske ambassaden. De sa at de skulle prøve å fikse det, og jeg fikk beskjed om å komme tilbake dagen etterpå, altså torsdag. Jeg hadde allerede booket meg på ett nytt fly torsdag ettermiddag. Jeg ble glad da jeg fikk vite av ambassaden torsdag morgen at de hadde godkjent passet mitt og lot meg komme inn i landet. Jeg dro rett til flyplassen igjen, og fire timer senere var jeg i Russland. Jeg hadde allerede gått glipp av første treningsdag, men var ikke så mye å gjøre med det! MEN HERREGUD FOR ET SJUKT OPPLEGG!!! Altså hvor vill ser ikke bakken ut?! Det er altså et stillas som står midt i byen, og vi skal kjøre verdenscup finalen her. Jeg har aldri stått på ski på ett stillas før, og det var rart å ta en heis opp for så å sette utfor. I tillegg er bakken helt annerledes enn hva vi er vandt til. Den er kjempe kort og det er få kuler! Man må kjøre nesten rett ned i midten for å få nok fart til å komme over andre hoppet og landingen er kjempe bratt! Det er kun to kuler før første hoppet, som man må også der kjøre rett ned på. Med andre ord kjører man nesten rett ned både før og etter hoppene. Haha, det er så rart, og syntes det er helt uvirkelig!! Men jeg hadde det såå gøy igår, og det føles nesten ikke ut som en konkurranse. Jeg bare ler og skjønner egentlig ikke hva jeg gjør her. Jeg kom altså torsdag kveld og drar igjen søndag morgen. Det er kveldskonkurranse idag, og jeg gleder meg SÅÅ mye!! Du kan se live scoring HER kl 16.30 norsk tid. Så håper du følger med, og ønsk meg lykke til :D Nå tenkte jeg å se på en forelsning, før jeg skal se video fra gårsdagens trening med treneren min. Det er forresten noe vi gjør hver dag. Vi filmer treningen og går igjennom og analyserer. Håper du får en fantastisk lørdag!! 

Redcord - garantert kvalitetstreningDet er utrolig gøy å kunne si at jeg har nå inngått et samarbeid med Redcord. Deres produkter gjør det mulig for meg å ha høy kvalitet på trening uansett hvor i verden jeg er! Det er nesten som å ha med seg et eget treningssenter i vesken. Siden jeg reiser mye er det helt nødvendig for meg å kunne ta med meg min Redcord og vite at jeg får en god økt. Redcord er en stor hjelp for meg til å få den balansen og koordinasjonen som jeg er helt avhengig av for å kjøre bra på ski. Personlig digger jeg deres nye Redcord LITE som er kjempe liten og kan festes hvor som helst(og veldig billig!). 

Bildene er fra februar utgaven av Det Nye ShapeUp 2014. 

Exploring Tokyo

I går tok vi oss en tur inn i Tokyo. Som dere vet er jeg mye på reise, og besøker mange ulike land. Det er ikke alltid vi har så mye tid der vi er, og det er ofte vi kun ser flyplassen, hotellet og skisenteret. Så nå beregnet vi en ekstra dag slik at vi kunne se oss litt rundt i Japan. Det er alltid morsomt å se ulike byer, og oppleve kulturer. Vi tok toget til Harajoku, og gikk litt rundt der. Jeg må si at det var en morsom kombinasjon med mye rare uniformer og klær. Noe jeg føler japanere skiller seg ut fra andre kulturer er at de oppleves ganske barnslige. De er opptatt av spill, Hello Kitty og leser tegneserier mer enn vi gjør. På toget sitter alle på telefonen sin å spiller, eller leser tegneserier. De har egne gater og hus med spillautomater. Der sitter folk i alle fasonger og klesstiler. Noen i dress og andre i vanlige klær. Det er store rom med masse spill, og det virker som det er normalt å ta seg en liten svipp-tur etter feks jobb. Veldig rart spør du meg. Vi skulle også dra innom et tempel da vi var i Tokyo, noe jeg hadde gledet meg veldig til! Men da vi kom til inngangen stengte de for 5(!!) minutter siden.. Utrolig irriterende! Er så typisk altså. Men var gøy å få se byen igjen, og morro å utforske litt når man har mulighet. Har du vært i Japan? Merker du noe forskjell på kulturen deres og vår?

hits