juli 2016

Det beste med sommeren.....er å være på hytta og kjøre båt! Alt er så mye enklere og blir så mye morsommere når man kan kjøre båt dit man skal. Når jeg har fri om sommeren er det første stedet jeg drar til - hytta vår på Kragerø. Vi har hytte på en øy, og er derfor helt avhengig av båt. Looove it! Jeg syntes det er så vanvittig deilig, og slapper alltid ekstra godt av i båt. Men er det bare jeg som får hår som huldra etter å ha vært på båt i 2min? Jeg får så mye floker når jeg kjører båt, så jeg er helt avhengig av caps! De nye capsene fra Varsity tåler vann, og er utrolig behagelig å ha på. De er litt mykere enn vanlig, og er helt klart det plagget i sommer jeg har brukt mest! Ellers er grunnen for at jeg er så glad i hytta mi er fordi mine foreldre er skilt. Jeg har derfor flyttet litt rundt de siste årene, og bor ikke lenger i mitt barndomshjem. I tillegg reiser jeg vanvittig mye, så bor vel strengt tatt i en bag. Hytta i Kragerø har vi alltid hatt, så det føles veldig som hjemme for meg. Der kan jeg slappe ekstra godt av. Sommeren i år har vært en fin kombinasjon av trening og chill. Vi har vært utrolig heldige med været, og har trent en del ute. I tillegg har jeg hatt en stor sommerfest og flere venninner på hytta! Alltid like kos:) Bilder fra festen kommer snart! 

Flowers & uggs

God morgen<3 Nå er jeg på Fonna og står på ski i regnet! Det regner nesten hele tiden, og skal gjøre det resten av uken også haha. Det er ikke det morsomste jeg vet å stå på ski i regn, men det er faktisk ikke så ille heller. Har kommet i gang ganske bra, og det føles godt å være tilbake på ski. Jeg tester to par ski nå, altså to ulike merker, for å se hva som passer meg best. Hittil syntes jeg begge er bra på sin måte, og det ene parret er 5cm lengre enn det andre. Så vi får se hva det blir :) Bildene over er fra en hippie/bohemenfest i Kragerø forrige uken. Alltid gøy å kle seg litt ut! Jeg hadde ikke akkurat et veldig bra antrekk, for hadde helt glemt at det var tema, så tok bare en strandkjole jeg hadde. Funket vel helt okei uansett. Nå skal jeg snart ut i regnet igjen, og opp på breen :) Hvordan er været der du er? 
 

Sommer boost med Navitas NaturalsHeihei<3 Hvordan er sommeren din? Jeg har hatt en superfin sommer, og har vært på hytta i Kragerø i tre uker. Jeg har tatt litt pause fra sosiale medier, så det er derfor det ikke har vært så mye aktivitet her i det siste. Jeg har derimot tatt litt bilder, så kommer litt etter hvert. Idag er vel også siste dagen min med "sommerferie". Jeg drar på skisamling til Folgefonna idag, og skal ikke tilbake til Kragerø etter det. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake på ski! Sist jeg sto var i mai, så vi får se om jeg fortsatt vet hvordan jeg gjør det. I sommer har jeg fylt på med masse godsaker fra Navitas Naturals. De har mye deilig superfood, og jeg elsker å spice opp smoothiene mine med det. Smoothien jeg lagde idag var en såkalt Acai Athlete Smoothie som består av:

  • 1 banan
  • 1 ss navitas acai pulver
  • 1 ss navitas cia frø
  • 1,5 ss navitas hemp pulver
  • 1 ss navitas coconut vann
  • 1 cup vann

​Det finnes mange andre gode oppskrifter her! Ha en fortsatt fin dag:) 

Jeg ønsker å inspirere til en sunnere og mer aktiv livsstil

I dagens samfunn er det lett å sammenligne seg med andre. Sosiale medier er en utrolig morsom plattform som gjør det mulig å dele og motta informasjon fra mennesker over hele verden. Men det er også en plattform som er skummel. Skummel fordi den har en ekstrem påvirkningskraft. 

Jeg blir selv påvirket av bloggere som legger ut bilder av sine perfekte tynne kropper, og linker til sin bikini i størrelse XS.. Jeg gjør det jeg kan for å ikke bry meg, men det er klart at jeg blir påvirket. For min del er det ekstra viktig at kroppen min er best mulig rustet til den idretten jeg driver med. Mitt mål er å bli verdens beste skikjører, og da gjelder det å ha en kropp som gjør det mulig for meg å komme dit. Det er derfor viktig for meg å spise til rett tid, og det er helt avgjørende med nok søvn. Kroppen min må tåle hardt trening, og jeg spiser nok mer enn den vanlige jenta på gata.

Uansett, bloggere har mye makt og dette er noe vi kanskje glemmer. Selv skriver jeg om tanker og følelser, og noen ganger er ikke alt like gjennomtenkt. Gjennom min blogg ønsker jeg å inspirere til en sunnere og mer aktiv livsstil, og jeg skal gjøre det jeg kan for å ikke tråkke på noens føtter. Jeg ønsker å vise treningsglede! For det er nettopp gleden for idrett som får meg til å smile om morgenen. Det er flere som spør meg hvor motivasjonen min kommer fra, og hvordan jeg ikke blir lei. Jeg blir ikke lei fordi jeg elsker å trene! Når jeg beveger kroppen min får jeg energi, og jeg føler mestring. Mestring er det morsomste jeg vet, og jeg elsker å utfordre meg selv. I tillegg ønsker jeg å vise hvordan livet til en toppidrettsutøver kan være, og dele bilder og filmer fra de fantastiske stedene jeg er så heldig å få oppleve. 

Som sagt ønsker jeg å inspirere til en sunn og aktiv hverdag, og jeg ønsker å gjøre det på en god måte. Jeg er utrolig positiv til Sunn Fornuft sin nye plakat, som lanseres idag. Deres formål er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer. Sunn Fornuft har en rekke retningslinjer som gjør det lettere å skrive om helse, mat, kropp, trening og livsstil på en sunn måte. Spiseforstyrrelser er den vanligste psykiske lidelsen blant jenter mellom 13-25år. Jeg som blogger har påvirkningskraft, og jeg ønsker å bruke denne på en best mulig måte. En måte som er med på å øke motivasjon for en aktiv livsstil, som ikke er med på å trigge spiseforstyrrelser. 

 

Under kan du se de 10 retningslinjene til Sunn Fornuft:

1.      Unngå å skrive hvor mye du veier, BMI, kaloriinntak, midjemål, armmål og liknende tall. Husk at du har unge lesere som sammenlikner seg med deg.

2.      Unngå å være for bastant når du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller en livsstil. Husk at du skriver fra egen erfaring og ikke er fagperson. Det som er bra for deg er ikke nødvendigvis bra for alle andre.   

3.      Bilderedigeringsprogram kan være fint for å justere lys, farger og utsnitt, men unngå å endre kroppsstørrelse eller fasong.

4.      Del gjerne mat og treningsinspirasjon, men vær flink til å understreke hvem det er ment for, at ikke alle løper like fort, veier like mye eller i det hele tatt trenger å endre noe. Husk at du ikke har noe kontroll på hvem som leser det du poster på nett. Selv om du har en kjernegruppe faste lesere som kommenterer har du også lesere som er yngre og eldre, friskere og sykere.

5.      Fokuser heller på treningsgleden fremfor hvor langt du selv løper og hvor mange repetisjoner du tar. Husk at du ikke trenger å skrive om hver eneste gang du selv trener for å dele treningsinspirasjon. Poster du et treningsopplegg, så presiser hvem det er laget for, og hvem det ikke er laget for.

6.      Når du skriver om mat, ta gjerne bilde av matlagingen, bordet eller hele retten, men vær bevisst om du poster bilder som viser størrelsen på din egen porsjon. Vis særlig omtanke om din egen porsjon er liten. Presiser gjerne at du for eksempel forsynte deg flere ganger.

7.      Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen.

8.      Vær bevisst på den totale mengden bilder du legger ut der kropp er i fokus. Kropp i biniki er naturlig på en strand, men tenk på omfanget i andre settinger. Vis gjerne hva som er bak fasaden i blant og post realistiske bilder av deg selv.

9.      Vær varsom om du deler informasjon om dine egne kosmetiske inngrep. Sett deg inn i hva loven sier om markedsføring av slike inngrep.

10.  Hvis du blir kontaktet av lesere som forteller at de er syke eller har det vanskelig, send dem videre til fagpersoner. Mental Helse har en gratis, døgnåpen hjelpetelefon for mennesker som trenger noen å snakke med. Telefonnummer:  116 123 De som synes det er vanskelig å snakke med noen kan få skriftlig hjelp på Mental Helses nett-tjeneste sidetmedord.no

Med 300 hopp takker jeg for meg!

 


Heihei<3 Herregud så fort denne måneden har gått! Nå har jeg vært her i fire uker, og idag er siste dagen med trening. Det er rart hvor fort tiden har gått! Jeg føler at jeg har vært her lenge og har fått gjort mye, men samtidig kunne jeg vært her lengre. Jeg har gjort ca 300 hopp, og med det takker jeg for meg! Jeg har fått trent masse, og har blitt mye mer stabil på triksene mine. Jeg har også pushet meg og gjort nye ting. Jeg trodde feks aldri jeg skulle hoppe på dobbelkickeren. Det er et arealshopp som er dritstort!! Se bilde under. Jeg hopper på det nest største hoppet, som er mer enn tre ganger så høyt som meg!  Jeg har også fått gjort mange backflip i ulike posisjoner, som gjør at man blir mer komfortabel i luften. Backflip med kryss, dobbel backflip, strak backflip, kropert backflip, og pikert backflip. Ved å gjøre mange ulike er det lettere å kontrollere hoppene når man kommer på snø. I konkurranse er planen min å gjøre salto med kryss. Jeg har også gjort en del frontflip, og har prøvd på d-spin. D-spin er enkelt forklart en skjev backflip med skru, og den har ikke gått så veldig bra.. Jeg har kommet inn i en dårlig rytme, som jeg ikke kommer meg ut av. Kroppen min snur til en vei før jeg rekker å tenke, som gjør at det blir feil. Det er utrolig frustrerende, når jeg vet hvordan jeg skal gjøre det! Men jeg klarer det ikke.. Jeg har landet mange ganger rett på hodet, ryggen og magen! Og det er ikke veldig behagelig. Man mister pusten, men mest blir jeg redd. Det å være i luften uten kontroll er helt grusomt. Jeg merker jeg kommer ut av hoppet uten balanse, og har ikke kontroll på hvor jeg går, jeg ser ned på vannet og venter på at det skal smelle.. Ikke det beste følelsen. Dette trikset er noe jeg har, med mellomrom, trent på i flere år. For 3 år tilbake klarte jeg det faktisk veldig bra. Men så gjorde jeg det mange ganger alene, som gjorde at jeg begynte å skru tidligere og tidligere. Dette trikset har jeg, tross min frustrasjon, lyst til å fortsette å trene på. Jeg kommer ikke til å konkurrere med det i år, men det er et triks jeg har lyst til å gjøre i OL i 2022. De neste to årene vil fokuset være på frontflip og backflip. Visste du at i kulekjøring er hvert hopp kun verdt 10%? Det vil si at kulene og kjørestilen har mest å si, på 60%. De resterende 20% er tid. Det er grunnen til at vi perfeksjonerer hoppene, framfor å lære masse nytt! Vi øver selvsagt på nye ting, men for oss er det mye viktigere å lande perfekt, for så å kjøre videre. Nå skal jeg nyte solen litt, før jeg skal trene styrke. Ha en fin kveld :) 

hits