september 2015

Jeg er best når jeg er gladOn the top of the mogul course, ready to drop..

I dag var en utfordrende, men god dag på fjellet. Den startet med en følelse av at jeg ikke var helt pigg. Jeg merker med en gang hvilket humør jeg er i, og hvordan kroppen min fungerer. For meg er det veldig viktig å være glad og sprudlende for å kjøre bra. Om jeg ikke er det naturlig, prøver jeg å framprovisere det ved å høre på god musikk, danse, synge eller smile. Med en gang jeg får frem et smil føler jeg skuldrene mine senkes, og jeg blir klarere i hodet og kropp. Jeg får en god og varm følelse inni meg, og merker at jeg er klar for utfordringer på en helt annen måte. Når jeg er i "dårlig humør" eller føler at jeg ikke kjører bra, er det negative tanker og ulike funderinger som dukker opp og tar oppmerksomheten min. Noe som ikke er optimalt for å prestere.

I kulekjøring er det viktig å være på, og om man ikke er fokusert er det veldig lite som skal til før man kommer ut av posisjon. Et run er på ca 25-35 sekunder, og hvert eneste av dem er avgjørende. Derfor er det viktig å være sharp og fokusert på hver eneste kul. Når jeg kjører bra, har jeg en følelse av at det er jeg som tar kulen, og ikke kulen som tar meg. Det er med andre ord jeg som kommer til kulen før den kommer til meg. Da gir meg en følelse av kontroll, overskudd, og at det er jeg som styrer showet! Man meker derimot med en gang om man kommer på etterskudd, og det er ikke alltid like lett å rette seg opp igjen.

Dagen idag startet som sagt "dårlig". Etter de to første turene merket jeg at humøret ikke var på topp, og at jeg heller ikke kjørte så bra som jeg hadde ønsket. Jeg kjørte nok egentlig ikke så dårlig som jeg kanskje følte da, men noen ganger henger jeg meg opp i små detaljer, og resultatet blir at alt føles dårlig. Det er vanskelig å si om det er humøret eller den "dårlige" kjøringen som kommer først. Jeg tror det er humøret. Det kan også være slik at selvom jeg føler meg glad og positiv, kan jeg likevell gå rundt med en tung kul i magen. For at jeg skal få vekk denne kulen, er det eneste som hjelper for meg; følelsen av mestring. Med en gang jeg føler at jeg gjør noe bra, letter humøret og den gode selvtillit kommer tilbake. 

Selvtillit er også en viktig faktor for at jeg skal kjøre bra på ski. Jeg er nødt til å føle meg god i det jeg gjør. Det kan godt være at jeg har noen partier i bakken som ikke er 100%. Men så lenge jeg føler mestring på noen områder, klarer jeg som regel å fokusere på hva som kan gjøres bedre. Det handler jo hele tiden om å gjøre alle elementene i kulebakken så bra som mulig. Med en gang jeg ser på det "dårlige" som noe som kan bli bedre, og ikke som noe dårlig, funker det. Med andre ord er innstillingen min viktig. Det avgjør på hvilken måte jeg møter og takler utfordringer.  

Så etter de to første turene som føltes dårlig, sa jeg til meg selv at; nå må du gjøre noe som kan lette på humøret. Jeg kjørte ned til andre hoppet, og tok frontflip. Jeg var redd, som vanlig, men etter noen minutter med stirring på hoppet gikk jeg for det. Det er egentlig ganske rart at jeg kan bli så redd før jeg skal ta frontflip på et nytt hopp. Jeg har jo gjort det hundrevis av ganger, men likvell er det skummelt. Men jeg landet kjempe bra, og idet jeg meket at jeg kom til å komme rundt, kom også smilet luskende. Jeg hadde fått en følelse av mestring, og det gjorde at alt løsnet. 

Det er helt normalt å ha dårlige dager, eller dager hvor man føler seg nedpå. Noe jeg prøver å si til meg selv. Jeg prøver likevell å gjøre alt jeg kan for å endre det til noe positivt. Jeg liker meg selv best når jeg er glad og positiv. Som regel vet jeg hva som skal til for å endre humøret mitt, men noen ganger kan det også være vanskelig. Da må jeg ta meg selv hardt i armen og spørre meg selv; hvem er Hedvig? Jo hun er sprudlende, positiv og hun gir seg aldri! 

I dont like fogI dag var det ikke lett å kjøre kulekjøring.. Det var tåke all over the place, og til tider så jeg ikke kulen framfor meg. Det ble mye venting, og jeg liker ikke å vente. Jeg hater faktisk å vente.

Selvom jeg var på fjellet like lenge som de andre dagene, følte jeg ikke at jeg fikk gjort noe som helst. Fokuset skulle egentlig være på nedre hoppet, og jeg skulle begynne å trene på frontflip. Noe jeg aldri fikk startet med. Frontflip er både mitt favoritt triks, og det trikset jeg er mest redd for å ta. Hver gang jeg skal ta frontflip på ett nytt hopp er jeg livredd! Jeg tror det er fordi frontflip er et blindt triks, som vil si at man ikke ser noe i luften. Det er derfor skummelt når hoppet er ukjent, da man aldri helt vet når man skal åpne og gjøre seg klar til landing. Men som regel etter jeg har gjort den første frontflippen, blir det mye lettere å gjøre de neste. 

Above the cloudsCan you spot the mogul course in the first picture?

Gårsdagen gikk veldig fort. Den var som sagt fylt med lesing og mer lesing. Jeg er litt usikker på hvilken studieteknikk jeg skal bruke. Jeg er vandt med å skrive og gjøre alt på macen, men på Universitetet skiver vi eksamen for hånd.. Jeg har omtrent ikke skrevet siden ungdomsskolen, og jeg ble helt sjokkert da jeg fikk vite at jeg ikke kan skrive eksamen på pc. Det er rett og slett fordi det er så lenge siden jeg har skrevet oppgaver for hånd, men det er jo egentlig helt normalt å gjøre det på den måten når man studerer. Under forelesningene noterer jeg på data, men er usikker på om jeg skal fortsette med det. Grunnen til at jeg gjør det er fordi det går mye raskere enn når jeg skriver for hånd. Det er også mye enklere å rette opp og gå inn å tilføye. 

Når jeg gjorde skole igår lagde jeg tankekart. Jeg tror jeg syntes det funker veldig bra. Jeg får både en god oversikt over temaene, og øver meg på å skrive. Så jeg tenker å fortsette med dette. Tilslutt tenker jeg å lage et stort tankekart over hele boken med sentrale temaer, teoretikere og teorier. Da kan jeg bruke de mindre tankekartene som jeg nå lager til hvert kapittel som utdyping. De er jo mer utfyllende enn det "store" tankekartet vil være. Tror det skal funke bra.

Dagen i bakken var utrolig bra. Været var fint, og kulebakken er mye bedre! Jeg er også veldig fornøyd med kjøringen min, så det er gøy. Nå har jeg akkurat spist lunch, og skal lese litt til før jeg skal ut å gå en tur. Nå leser jeg om hukommelse. 

Ha en fin mandag ettermiddag=)

Society6
Alle bildene er hentet fra society6

Good søndag! 

Idag har jeg hatt hviledag, som vil si null trening. Jeg tror jeg hadde veldig godt av det, for jeg merket at jeg var ganske sliten både fysisk og psykisk igår. Så det var deilig å koble av litt. Idag har jeg egentlig bare lest psykologi.. Jeg har prøvd å lage en oversikt over hvilke kapitler jeg må gjennom, og hva forelserne fokuserer på. Jeg prøver så godt som mulig å henge med ved å gjøre det som blir gjort på UiO. Det er lagt ut en forelesningsplan, så jeg har oversikt over hva som blir gjort hjemme. Eller mer riktig, hvilke kapitler som blir gjennomgått. Det eneste som er litt synd, er at nesten ingen forelsere legger ut powerpointene eller lydopptak av forelesningene. Så jeg vet ikke helt hva de fokuserer på. Meeen jeg prøver så godt jeg kan. 

Det var noen venninener av meg som sa hun hadde bestilt et bilde fra Society6, og syntes det er utrolig mye kult der. Man kan visst bestille både plakater, deksel til mobil og trykk på tskjorte. 

 

 

Matterhorn


View from our room. 

Da var det plutselig blitt lørdag.. Herregud som tiden flyr! Når jeg er på samling går dagene i ett, og jeg tenker ikke på hvilken dag det er. Det er ikke noe hverdag eller helg. Jeg forholder meg til treningsdag eller hviledag. Når vi er på samling pleier vi å ha treningsblokker, og her i Zermatt kjører vi tre dager trening, en dag hvile osv. Da har vi to skiøkter om dagen, og evt en barmarksøkt. Siden jeg fortsatt har litt smerter i kneet mitt, kan jeg ikke løpe eller trene ben styrke. Så da blir det mye gåturer, stretching og mage/rygg. 

Vi har vært vanvittig heldige med været disse dagene. Shit, for en god start på samlingen! Det har vært strålende sol hver dag. I tillegg føler jeg at jeg har kommet godt i gang i bakken. Selvom kulebakken ikke er 100%, er det likevell god trening å trene i "dårlige" forhold. Men bakken blir bedre og bedre jo mer vi kjører i den. Trenerne gjør også en god jobb både før og etter vi trener. Idag var fokuset å komme godt inn i kulene etter hoppet. Når man lander er det viktig å ha blikket og armene langt frem, og være rask i bena på de første kulene. 

Nå skal det bli deilig med en dag fri. Imorgen kommer jeg nok til å lese mye psykologi.. Disse første tre dagene har gått så fort, og jeg har ikke hatt tid å lese noen ting. Jeg kunne nok ha holdt av litt tid, men jeg har vært så sliten så har ikke orket å åpne boken. 

Håper du får en fantastisk lørdag kveld:)

Sunnysunny daysIdag var enda en fantastisk dag på ski. Det var strålende sol og nesten ikke noe vind. Siden bakken fortsatt ikke er helt klar, dro vi opp litt senere enn vanlilg. Kl 11 var vi ute i bakken. Jeg startet med å kjøre en del teknikk og kortsvinger utenfor kulene. Kulebakken var mye bedre idag, så vi fikk prøvd både første hoppet og kulene ned mot andre hoppet. Selvom kulene er ganske små og isete, er det bra trening. Kulene er på en måte "dårligere" enn vanlig, og blir derfor også vanskeligere. Det er ikke ofte vi møter en sånn bakke i verdens cup, men det kan dukke opp. Og da er det greit å ha øvd litt i slike forhold. 

Nå er jeg helt død, så tenkte å sove litt før jeg skal trene mage/rygg og stretche. 

Hotel view
Dette er utsikten ut mot byen fra rommet mitt. Zermatt er en utrolig koselig by, med en helt spesiel sjarm. Det er brostein over alt, og alle husene er små og krokete. Gatene er trange, og det renner en elv, som kommer fra fjellet, gjennom byen. Det er ikke lov å kjøre biler her, så det er kun små elektriske "vogner".

For å komme seg opp til fjellet må vi ta tre gondoler. Nå som det er så tidlig på sesongen kan man stå på ski kun ved den øverste gondolen. Men om vinteren kan man kjøre helt ned til byen, og inn i gatene. Det står til og med skistativ utenfor resturanter og butikker. Jeg har aldri vært her om vinteren, men har hørt det er superfint.  

Beautiful first day in Zermatt

 
Fooor en fantastisk dag!! Wow, jeg er så glad! Dagen på ski var helt rååå. Det var så godt å komme tilbake på ordentlig vintersnø. Det hadde snødd endel igår, så det lå et lite lag med pudder. Jeg smilte fra øre til øre i hele dag:D

Kulebakken var ikke helt ferdigbygd, så vi kjørte for det meste fritt og posisjon. Når vi trener posisjon kjører vi kortsvinger å prøver å ha samme holdning som vi ville hatt i kulebakken. Da er det om å gjøre å ha bena samlet, armene frem og brystet oppreist.

Selvom det ikke var en hard dag i bakken, merker jeg at man blir mer sliten enn en vanlig "rolig" dag på fjellet. Her i Zermatt trener vi nemlig på 3.500 meter og bor på 1.500. Jeg kommer raskt opp i 170 i puls, og forbrenner mye mer. I høyden er det viktig å drikke mye vann og få i seg mer energi enn vanlig. Jeg har en følelse at jeg fikk i meg gode mengder drikke, siden jeg har ikke gjort annet enn å tisse... Og når jeg må tisse, så MÅ jeg tisse. I bakken er det ganske langt til toalett, så jeg dro av meg buksen og tisset på toppen av kulebakken. 

Made it to ZermattHeii

Da har jeg endelig kommet frem til Zermatt:)) Det ble en lang reise, hvor jeg stod opp klokken 03.50 og var fremme ca kl 18.00. Vi mellomlandet i København, og fløy videre til Geneve. Derifra tok vi tog i ca 4 timer. Reisen er ganske lang i forhold til hvor nærme Zermatt egentlig er. Men det gikk smertefritt, og vi hadde god tid mellom leddene. Jeg kunne nok brukt tiden bedre på å lese psykologi. Men når jeg ikke får tilstrekkelig med søvn fungerer ikke hjernen min optimalt, så jeg leste ikke en eneste side..

Jeg klarte heldigvis å sove litt på første fly og siste tog. Jeg merker godt at nakken min ikke digger å sove når jeg sitter oppreist. Det er så irriterende å hele tiden våkne av at man holder på å falle ut av stolen. Haha. Meeen, nå er jeg fremme og gleder meg til å legge meg i en god seng! 

 

Last day at homeHeii, 

I dag er siste dagen hjemme før jeg drar til Zermatt. Disse to ukene har gått utrolig fort. Har hatt masse å gjøre, og ting har virkelig gått i ett. Det har vært mye morsomt på agendaen, men jeg merker jeg blir sliten når det er mye ulike ting som skjer på en dag. Så det skal bli deilig å komme til Sveits. Da blir det litt mer struktur på dagene. Kun ski og trening + skole. 

Nå skal jeg på trening på olympiatoppen. Idag er det basis og det er så morro! Det er flere utøvere fra ulike grener som trener sammen, og vi har en trener fra Olt som pusher oss. En basis økt vil si mage/rygg stabilitet. Det er noe som er viktig for så og si alle utøvere. Etter det skal jeg på seminar på skolen, i utviklingspsykologi. Der går vi gjennom ulike oppgaver som kan være relevant til eksamen. Deretter skal jeg ta syntest. Det er omlag seks år siden jeg sist gjorde det, så tenkte det var på tide å sjekke seg igjen. Siden jeg har skjeve hornhinner er det vanskelig å finne noen linser som passer, men har hørt at linseutvalget har blitt mye bedre de siste årene, så får håpe jeg finner noe som passer meg. Jeg bruker jo briller når jeg leser, kjører bil etc. Men bruker ingen ting når jeg står på ski. Jeg tror det kan være en fordel å ha linser når jeg står på ski, for jeg merker når det er dårlig sikt at jeg ikke ser konturene så godt. Så da krysser vi fingrene, og håper jeg finne noen linser så passer, så blir jeg kanskje enda råere på ski! 

Ha en fantastisk dag <3

Litt mer yogaUtrolig hyggelig med engasjement rundt yoga innlegget mitt. Yoga har betydd mye for meg og min helse, og jeg håper andre opplever det samme.

Det er flere som har spurt om hvordan jeg har lært yoga. Det startet med at en lagvenninne hadde kunnskaper om yoga, og jeg fulgte hennes øvelser. Jeg søkte litt på nettet, og fant flere øvelser som jeg prøvde ut. Jeg har tilslutt funnet en del øvelser som jeg liker å praktisere. Jeg har da laget en liten serie av ulike øvelser som jeg følger. Jeg pleier å gjøre de øvelsene som stretcher de musklene jeg har behov for å myke opp i.

For å få litt inspirasjon pleier jeg også å se på ulike YouTube klipp, og her noen jeg liker godt: level 1 level 2. Det er bare å søke på YouTube for eksempel "yoga flexibility" eller  "yoga level 1" så kommer det opp masse bra. De første gangene man ser på YouTube samtidig som man praktiserer, kan det være litt vanskelig å få en flyt i praksisen fordi man må ut av posisjonen for å se på filmen. Når man har fulgt en film flere ganger blir det mye lettere å få en flyt i yoga praksisen. 

Når jeg er hjemme prøver jeg å gå i så mange yoga klasser som mulig. Jeg liker veldig godt ZantiYoga.Hva yoga har gjort for megFor cirka ett år siden begynte jeg å praktisere yoga. Jeg ble introdusert til yoga mye før den tid, men det var først for ett år siden at jeg ble hekta. Det siste året har jeg praktisert yoga nesten hver eneste dag. Jeg liker å praktisere yoga om morgenen, og pleier alltid å gjøre det før frokost. Det gir meg en utrolig god start på dagen, og jeg praktiserer mellom 20-40 minutter.

Jeg er usikker på hva det var som fikk meg til å fortsette å praktisere yoga. Men det jeg vet var at kroppen min ville ha mer. Det var ikke store endringer i starten, men jeg merket at jeg følte meg bedre. Uten at jeg helt klarte å sette ord på akkurat hva som ble bedre, ville jeg fortsette. Jeg følte forbedringer både fysisk og psykisk. Kroppen min føltes bra, og jeg hadde bedre kontroll over tankene mine.

Jeg har de siste årene hatt en del smerter og plager. For ikke lenge sider slo det meg at mye av dette nesten har gått helt over. Jeg startet med å spørre meg selv hva jeg har gjort annerledes det siste året, og det eneste jeg kom på var yoga.

Jeg har tidligere slitt en del med hode- og nakkesmerter. Jeg hadde mye vondt i hodet, og var mye anspent. I tillegg til at jeg var veldig stiv og anspent, tror jeg en av årsakene til mine hode og nakkesmerter kom av stress. Selv om jeg mener at jeg ikke stresser, og kun gjør ting fort, er jeg nok litt stressa. Det er mye som skal gjøres på liten tid, og jeg er en person som vil få med meg mest mulig. Jeg har mye på agendaen, og ting går i ett.

Landslagssitasjonen har nok ikke akkurat hjulpet for mine høye skuldre. Det er ikke å legge skjul på at i de siste årene har økonomien for landslaget vært tøff. Det har vært flere kritiske perioder, og det er ikke gøy når du blir fortalt at det er stor risiko for at du snart står uten lag. Vi fikk også beskjed om den kritiske situasjonen midt i sesong, noe som gjorde at jeg følte press til å prestere. Jeg fikk en følelse av at jeg måtte prestere for at vi skulle få inn sponsorer. Det er ikke et godt grunnlag for å prestere, og det gjorde at jeg kjørte mye dårligere.

I tillegg til smerter i hode/nakke og mye stress, har jeg slitt litt med pusten. Når jeg trente hardt fikk jeg en følelse av at jeg ikke fikk nok oksygen, noe som førte til at jeg fikk en dunkende følelse i hodet, samt uklart syn og svimmelhet. Jeg har lenge trodd at jeg har astma, og da jeg fikk avkreftet dette ble jeg sjokkert! Jeg forstod ikke hva som kunne være årsaken til at jeg hadde en følelse av at jeg ikke fikk nok luft når jeg trente. Da legen la frem at dette kunne være psykisk, lo jeg av han. Jeg forklarte til han at "dette er jo ikke psykisk. Hadde jeg hatt mulighet å endre det, skal jeg love jeg hadde gjort det!" Han mente at jeg pustet mer enn det jeg egentlig trengte, og at det var en form for hyperventilering. Han bad meg om å prøve å kontrollere og roe ned pusten når jeg trente. Da jeg gikk fra legen var jeg ikke overbevist om at mine "pusteproblemer" kunne være psykisk, men det lå likevel i bakhodet.

Begge disse problemstillingene har gått gradvis over uten at jeg helt har lagt merke til det. Siden yoga er det eneste jeg har gjort annerledes det siste året, tror jeg derfor at yoga kan ha vært en viktig faktor til at kroppen og pusten min har blitt bedre. For å bekrefte mine teorier, har jeg prøvd å finne forskning på hvordan meditasjon og yoga funker på kroppen.

Yoga og mindfulness er basert på buddhistisk meditasjon, og handler om å trene sinnet til å være til stede her og nå, uten å være styrt av tanker om fortid eller fremtid. Målet er å observere tankene sine utenifra, slik at man lettere kan kontrollere dem. Yoga skal være prestasjonsfritt, og man ønsker å oppnå en ikke-dømmende tilstand. Ved å fokusere på pusten skal man gjennom å praktisere yoga få kontroll over tanker og kropp.

I følge forskning ved NCCIH viser det seg at yoga reduserer stress, depresjon og angst. Yoga har også positiv effekt på ryggplager, immunforsvaret, leddgikt og diabetes. I tillegg vil yoga forbedre din styrke og fleksibilitet. Noen studier viser også at yoga hjelper mot astma.

Det er ikke uvisst at en høyere serotonin fører til et lykkeligere og sunnere humør. Yoga(og annen trening) fører til en betydelig økning i serotonin og en nedgang i nivåene av monoaminoksidase (et enzym som bryter ned nevrotransmittere). Ved universitetet i Wisconsin, mener Dr. Richars Davidson at venstre prefrontal cortex viste økt aktivitet når man mediterer, som indikerer i større grad av lykke og bedre immunforsvar.

Overlege i kardiologi ved Diakonhjemmet i Oslo Erik Ekker Solberg mener at effekten av yoga skyldes antageligvis stressreduserende endringer i det autonome nervesystemet og den dype avspenningen. Det autonome nervesystemet styrer aktiviteten i den glatte muskulaturen, hjertemuskulaturen og i kjertlene. Det vil si så godt som alle indre organer utenom skjellettmusklene og skjelettet. 

Når jeg legger forskning til grunn er det stor sannsynlighet for at yoga har hjulpet meg. Det er jo klart at yoga forbedrer fleksibiliteten. Før jeg begynte med yoga var jeg veldig stiv, og jeg tror at det å få løst ordentlig opp i musklene mine har hjulpet til at hodepinen min slapp. I tillegg har jeg blitt roligere, og klarer å distansere tankene mine bedre. Noe som igjen har ført til mindre stress. Å praktiserer yoga hver morgen gir meg et utrolig godt utgangspunkt for dagen. Jeg føler at jeg får en god start på kroppen, samt at jeg blir avslappet og har en mer positivt innstilling. Når man praktiserer yoga, er det viktig med rolige og dype pust. Dette gjør at lungekapasiteten utvides, og jeg tror det har ført til at "astmaen" min er borte. Jeg klarer å kontrollere pusten min bedre, og får ikke like fort vondt i hode når jeg trener.

Etter min erfaring er yoga en fantastisk måte å bli bedre kjent med kroppen sin, kontrollere tankene sine, og trene på tilstedeværelse. Tilstedeværelse er noe jeg tror er viktig å ikke glemme. I dagens samfunn er det lett å være mange steder på en gang. Med IPhone og alle digitale mediene, gjør at man hele tiden er tilgjengelig, og aldri helt tilstede. Yoga har for meg hjulpet med det å være til stede. Når jeg gjør noe, prøver jeg å være 100% i det, og ikke blir forstyrret. Dette tror jeg også hjelper meg i kulebakken. Tilstedeværelse i kulene er viktig, for der er det minimale forstyrrelser som kan ødelegge et run. 

Sunn og mektig grønnsakssuppe

Etter broren min lagde denne grønnsaksuppen har jeg fått helt dilla! Den er veldig enkel å lage, og smaker veldig godt. Man kan vel strengt tatt ha oppi hva man måtte ønske. Jeg pleier å ta untganspunkt i denne oppskriften, også tilføyer jeg mer om jeg ønsker det. Når jeg først lager grønnsaksuppe pleier jeg å lage en stor porsjon. Jeg fryser ned store deler, for den holder seg ikke helt ferski kjøleskapet over lengre tid. 

Jeg elsker grønnsaksuppe nettopp fordi det er en utrolig enkel måte å få i seg rikt med grønnsaker på. Årsaken til at jeg har oppi søtpotet, er for å få en karbohydrat kilde i tillegg til alle grønnsakene. Da blir suppen mer mettende, og kan derfor spises som en egen rett. Den kan også serveres som en forrett. 

Ingredienser ca 4 porsjoner

 • 1 brokoli
 • 3x gulrøtter 
 • 5x charlottløk
 • 1x løk
 • 3x hvitløksfedd
 • 1x søtpotet
 • 3x selleristang 

Fremgrangsmåte

 1. Kutt opp all løk. Fres det i kjelen med olje til løken er gyllen
 2. Kutt opp alle grønnsakene. Legg det oppi gryten
 3. Fyll opp med vann slik at det dekker grønnsakene + putt oppi buljong 
 4. La det småkoke i ca 30-40 minutter - grønnsakene skal være myke 
 5. Bruk en stavmikser til å knuse grønnsakene

Dette visste du kanskje ikke om meg

Dette intervjuet er fra side2 sin "10-kjappe" som jeg svarte på i forbindelse med oppstart av bloggen. 

1) Hvem er Hedvig Wessel?

 - Jeg driver aktivt med kulekjøring og konkurrerer i World Cup. Når jeg ikke står på ski så trener jeg gjerne yoga og jeg studerer psykologi. Jeg er en jente med maur i rumpa som hater å sitte stille. Hvis jeg ikke får mat blir jeg sinna og jeg liker meg best i treningsklær. 

2) Hvorfor blogger du?
- Hovedgrunnen for at jeg vil blogge er fordi jeg syntes det er utrolig gøy å skrive og ta bilder. Jeg er allerede ganske aktiv på Instagram og synes det er spennende å dele hvor jeg er og hva jeg gjør. Som toppidrettsutøver reiser jeg mye, og ser mange fantastiske steder. Dette er noe jeg vil vise til venner, familie og fans. 

3) Beskriv deg selv med 3 ord?
- Sprudlende, sta og målbeviss. 

4) Fortell en hemmelighet om deg selv?

- Dette er det ikke mange som vet... Men da jeg var liten var mitt kallenavn «bitehedvig». Jeg var en skikkelig drittunge, som mange var redd for. Dette kan høres ganske voldsomt ut, men jeg hadde en ukeplan hvor jeg fikk en stjerne hver dag jeg ikke bet, sparket eller slo! Hvis jeg hadde fått en stjerne hver dag hele uken, fikk jeg en gave. Jeg lærte heldigvis mye av stjernekalenderen og har ikke bitt noen på lenge nå!

5) Hva gjør deg skikkelig glad?

- Jeg blir skikkelig glad når jeg kjører et ordentlig bra løp i kulebakken. Det er ingen ting som slår den følelsen når alt klaffer. Det høres sikkert fjernt ut for mange, men for meg er det noe helt spesielt. Jeg trener så hardt hver eneste dag, og når du får til et perfekt løp er det en helt ubeskrivelig følelse. Jeg smiler bare av å tenke på det. 

6) Og hva gjør deg skikkelig sint?

- Jeg blir ordentlig sur når folk er trege, spesielt når jeg har dårlig tid, noe jeg som regel har. Jeg har også en tendens til å bli skikkelig irritert på ubrukelige bilister. Jeg sier ikke at jeg er verdens beste sjåfør, men jeg hater særlig folk som ikke blinker!! 

7) Hvordan er en typisk hverdag for deg?

- Når jeg er hjemme består hverdagen min av:

 • 30 minutter yoga
 • grøt til frokost
 • treningsøkt
 • matmatmatmat
 • en powernap
 • treningsøkt 2
 • spise
 • grave meg ned i psykologibøkene mine
 • spise litt mer jaaa
 • sove og god natt 

8) Hva kan du bare ikke leve uten?

- Kalenderen min! Jeg er en såkalt kontrollfreak og må ha god oversikt over alt jeg skal, helst et halvt år i forveien. Jeg har også mange «to-do»-lister, og lager lister og planer på nesten alt. 

9) Hvordan er treningen din?

- Jeg trener normalt 1-3 økter om dagen, og spenst/hurtighet, benstyrke, mage/rygg, overkropp, trampoline, kondisjon og fleksibilitet er de viktigste områdene jeg trener. I en benstyrkeøkt trener jeg for eksempel knebøy, frivending, rykk, markløft og utfall. I kondisjonsøktene løper jeg alt fra korte intervaller til lange rolige løpeturer.

10) Hva kan Side2-leserne forvente seg av bloggen din?

- De kan forvente seg å se bilder av de fantastiske stedene jeg får muligheten til å se og oppleve, mye trening og treningsøvelser, mat og kosthold, og litt meninger i ny og ne om hva som interesserer meg. 

Run baby run

Jeg elsker å løpe! Derfor er det så trist at jeg har fått løpeforbud pga kneet mitt disse ukene.. For ett år siden var løping ikke min sterkeste side, og jeg syntes det var tungt og kjipt. Men så begynte jeg gradvis å få mer og mer mengde på det, og det hjelper veldig å få en rutine på det. Som alt annet regner jeg med. Jeg er veldig opptatt av planer, og har ukeplaner hvor det står alt jeg skal gjøre. For meg er det lettere å gjennomføre det jeg skal gjøre når det står svart på hvitt. Når jeg i tillegg setter en tid på det, blir det enda lettere. 

Så om det er en stund siden du har vært ute å trent, si til deg selv i dag er dagen. Ikke lur deg selv med "jeg starter imorgen". Den beste dagen for å begynne å trene er IDAG. At det regner er enda en god grunn for at du skal ut å springe. Å løpe i regnet gir en skikkelig boost, og hvertfall jeg får en forsterket følelse av at "nå lever jeg". Regn er egentlig noe mange ser på som noe negativt, men gjør det om det til noe positivt. Det er et hinder som skal gjøre deg sterkere, og det viser at været ikke har noe å si. Man kan tross alt aldri styre været. Sånn prøver jeg å tenke hvertfall. Man vet aldri hvilket vær man møter i konkurranse, derfor er det viktig å forberede seg på all slags vær.  

Ut å tren idag! Du kommer ikke til å angre! 

Utah Olympic Park
 


From the training camp in Park City this summer. 

Denne sommeren tok jeg meg turen til Park City, Utah for å trene vannhopp. Jeg dro sammen med to av gutta fra laget, og vi var der i ca 2 uker. Siden vi ikke var der altfor lenge ville vi få mest mulig ut av samlingen, og hadde fire økter om dagen. To økter trampoline, og to økter vannhopp. Vanligvis pleier vi å ha ca 2 økter ski/vannhopp/trampoline, slik at den siste økten kan gå til styrke eller kondisjon. Når vi er på treningssamlinger pleier vi også å ha tre/fire dager med trening, deretter en dag hvile. I USA kjørte vi seks dager i strekk. Jeg skal love deg at den sjette dagen hadde jeg lite kontroll og oversikt på hoppene mine. Jeg følte alt gikk i ett, og det var vanskelig å skille mellom de ulike hoppene.. Så jeg tror det er bra og ha noen dager hvile inn i mellom for å koble av litt, og ha ordentlig fokus de dagene man trener. 

Selvom det ble lange og harde dager, følte jeg at jeg fikk masse ut av samlingen. Det er viktig å perfeksjonere hopp, og da gjelder det å repetere. Og i ett så bra annlegg kan man ikke klage. Det å lande i ett oppvarmet basseng med bobler - det er luksus! Hvertfall for oss som er vandt med å hoppe ut i isbrevann.. Boblene gjør det forresten mykere å lande, slik at risikoen for å skade seg blir mindre. Belastningen blir i tillegg generelt mindre for både knær og rygg. Knær og rygg er de områdene som er mest utsatt for oss kulekjørere, så det er viktig å gjøre det man kan for å holde de freshe:) 

Stooor klem 

Varsity hats


From this summercamp at Folgefonna. Varsity White Linen Special Edition 

Varsity hats ble startet av to gutter fra Oslo med en spesiel lidenskap for capser. Deres mål er å lage de kuleste capsene i verden. For å nå målet sitt prøver de å finne den perfekte passformen, og er hele tiden på leting etter det fineste materialet. 

Idag lanserer de deres nye høst kolleksjon, som er heeelt rå!! De nye fargene er Ingdio Blue(italiens jomfu ull), Oak Brown(italiens jomfu ull) og Ivy Green Oilskin(oilskin fra Skotland).  

Dere kan bestille her, eller besøke deres hovedbutikk i Industrigata 52, 0357 Oslo. Finn den butikken som er nærmest deg her

Sundays

God søndags morgen! 

Beklager jeg har vært litt fraværende på bloggen i det siste... De seneste dagene har vært veldig hektiske, og jeg har ikke hatt sjangs til å oppdatere.

Denne uken har vært fylt med mye trening, skole, fysio, legetimer og møter. Det har virkelig gått i ett, men hadde lyst å få unnagjort en del nå som jeg først er hjemme en liten stund. Selvom det har vært litt stressende med full agenda, føles det godt nå som søndagen er her, og jeg kan puste ut og slappe litt av. 

I dag skal bli en ordentlig rolig dag! Jeg skal verken trene eller gå ut av døra. Var på en 5,5 mils sykkeltur igår så bena mine er ganske slitne. Jeg skal prøve å slappe av litt, selvom jeg har en del jobb å gjøre. Så kommer nok til å bli sitende godt planta i stolen i noen timer fremover nå. Men det er også en del av det å være toppidrettsutøver. Det er ikke bare å trene og reise rundt å stå på ski, men mye mails som må svares, møter som må avtales og budsjetter og regnskap som må føres. Jeg syntes denne delen av idretten også er veldig gøy, men det tar jo en del tid. 

Håper du får en fantastisk søndag <3 

Simply StrawsJeg er veldig stolt av å være ambassadør for Simply Straws. Simply Straws er et merke som kjemper mot plastikk. Alle deres produkter er laget av resirkulertbart glass, og de ønsker gjennom sine produkter å sette lys på hvor uheldig plast er for miljøet(mer om dette kan du lese i mitt tidligere innlegg). Visste du forresten at det blir kastet 500 millioner sugerør hver dag i USA alene?

Jeg elsker deres elegante sugerør, og har med meg produktene deres overalt. Det er blitt min nye drikkeflaske!  

Masse kjærlighet til Simply familien <3 

Proteinpannekaker - oppskriftProteinpannekaken er en klassiker! Den sunn, enkel å lage, og metter godt utover dagen. Jeg pleier å lage den dagen før, og sette den i kjøleskapet slik at grynet sveller. Da blir den mer grøtete og lettere å steke. I proteinpannekaker kan man mer eller mindre ha i hva man vil. Men her kommer en oppskrift man kan ta utganspunkt i. 

Ingredienser (en pannekake, jeg spiser én)

 • 1 egg
 • 1 ss cottage cheese
 • 2 ss havregryn
 • Melk (tilføyes til ønsket tykkelse)

Tilføyes

 • 1/2 ts kanel
 • 1/2 ss linfrø
 • 1/2 ss solsikkefrø
 • 1/2 ss sia frø - rik på næring og gir metthetsfølelse 

Fremgangsmåte 

 1. Bland alt sammen. Sett i kjøleskapet og la det svelle. Gjerne dagen før. Hvis du ikke lar de svelle en god stund, kan det være vanskelig å steke. Jeg liker denne metoden best! 
  eller
 2. Bland alt sammen. Bruk stavmikser for å knuse havregryn og cottagecheese. Da ligner den mer på en vanlig pannenkake i konsistensen. Kan stekes med en gang. 

Topping 

 • Hva du vil :D
 • Jeg pleier å ha:
 • mango
 • blåbær
 • eple
 • banan
 • jordbærDet er dette(+kanel) jeg hadde i min denne gangen. Jeg pleier egentlig ikke ha så mye ekstra frø, men var gøy å prøve noe nytt. Og det ble veldig godt:) Jeg pleier som sagt alltid å lage røren dagen før, da en større mengde slik at jeg har den flere dager. 

Håper det smaker! 

Plastikk dreper

Visste du at med matavfallet til hele Oslos befolkning kan en buss kjøre 350 ganger rundt jorda? Eller at en gammel pølse tar en buss 30 meter?

Plast er verst - verdens største flytende søppeldynge ligger i Stillehavet på størrelse med hele USA.

I verden blir det produsert om lag 300 millioner tonn plastikk hvert år, og i underkant av 5% av dette ble resirkulert(1). I tillegg til at plastproduksjonen i seg selv er en energikrevende prosess, går det med 2 kilo olje til å produsere 1 kg plast. I følge Clear Water Florida(2) kastes det i USA 2,5 millioner plastflasker i timen, og det kastes 500 millioner sugerør hver dag i USA alene. Det tilsvarer 127 fulle skolebusser med sugerør(3).

I følge Oslo Kommune Renovasjonsetaten kaster hver innbygger i Oslo 392 kilo avfall i året. Nærmere 90 av disse er matavfall, og på biogassen fra dette kan en buss kjøre 23,5 kilometer. Matavfallet til hele Oslos befolkning kan ta en buss hele 350 ganger rundt jorda! Tenk på det neste gang du ikke gidder å kildesortere...

Siden plastikk ikke er nedbrytbart, vil plastikk aldri forsvinne. Det vil si at plast som en gang har blitt produsert, fortsatt finnes i en eller annen form i dag. Plastikk vil dog brytes ned i mindre og mindre biter som er fylt med gift. Disse bitene flyter rundt om i havet, og kan være usynlige for både mennesker og dyr.

  

Plastikken og avfallet som ender opp i havet, resulterer til at mange dyr, blant annet fugler og skilpadder mistolker det for mat. Plastikken gjør at de føler seg mette, og kan derfor resultere i at dyrene sulter til døde. I følge organisasjonen Save The North Sea(4) dør rundt 1 million sjøfugler, og hundre tusen pattedyr og skilpadder årlig som følge av plastavfall som de får i seg eller blir skadet av.

Men plastikk er ikke bare skadelig for dyrene, men også for oss mennesker. Tenk deg at en liten fisk får i seg plast fra havet, den blir deretter spist av en akkar, som igjen blir spist av en tunfisk. Og tunfisken blir spist av oss!

  
 

I verden i dag er det i hovedsak tre måter å "kaste plast" på. Først om fremst ender store deler av plast og annet avfall på enorme søppelfyllinger eller deponier. Det er med andre ord en åpen plass hvor avfall deponeres. I følge EPA(United States Environmental Protection Agency) ender 56% av verdens søppel her. Dette var lenge den vanligste måten å kvitte seg med søppel på, men etter krav fra EU om at avfall skal sorteres og gjenvinnes forekommer ikke denne formen for avfallshåndtering lenger så ofte i Europa. I følge Avfallnorge.no(5) ble det i 2009 innført et forbud mot deponering av biologiske nedbrytende avfall. Dette har ført til at det i dag hovedsak kun er uorganisk avfall som deponeres. Det meste av dette er nøringsavfall.

Det andre stedet plastikk og annet avfall ender opp er i havet, og gjennom havstrømmer samles store mengder og kalles "The Great Pacific Garbage Patch". Det finnes fem ulike steder i havet hvor plastikk og avfall ender opp. I følge Forsning.no ligger et av de største flytende søppeldyngene i det nordlige Stillehavet, og er mellom 700 000 - 15 000 000 kvadratkilometer stort. Dette kan sammenlignes med USA som er i underkant av 10 000 000 kvadratkilometer. (6)Vil du få en bedre forklaring på hva som skjer med plastflasker når du kaster det? Se denne filmen:


Den siste og naturligvis den beste måten å kvitte seg med plast på er å resirkulere ved hjelp av kildesortering. Kildesortering er noe av det enkleste du kan gjøre for å forbedre miljøet. Bruk de blå og grønne posene! Posene henter du GRATIS i butikken, og visst du forresten at alt du legger i de grønne posene blir til miljøvennlig drivstoff og gjødsel? En epleskrott kan ta en buss 10 meter og en gammel pølse 30 meter.

  

5 enkle ting som du kan gjøre i hverdagen:

 1. Bruk de grønne og blå posene!
 2. Ta med bag/sekk når du handler. Dropp plastikkposene.
 3. Dropp plastikk-vannflasker. Ha en vannflaske som du bruker om igjen, men husk å vaske den med jevne mellomrom.
 4. Handle mat med minst mulig plastikk og emballasje.
 5. Bruk bokser framfor plastikkposer til å oppbevare mat.

 

Det er flere grunner til hvorfor jeg valgte å skrive dette innlegget. Først og fremst bryr jeg meg om miljøet, mennesker og dyr. Om jeg kan gjøre en forskjell ved å påvirke andre til å gjøre en liten endring i hverdagen, er mitt mål oppnådd. Jeg syntes det er skremmende hvor mye plastikk som blir produsert og ikke blir resirkulert.. Skaden plastikk gjør på dyr er nok det som gjør meg mest vondt. Jeg elsker dyr og klarer ikke se når de har det vondt. Å resirkluere plastikk, og avfall generelt, er en så enkel sak alle kan gjøre noe med - og utgør en stor forskjell! Det er sikkert mange som tenker "at ikke jeg gjør det kan ikke skade", men det gjør det! Dette er et felles prosjekt hvor alle må bidra.

 

Kilder:

 1. #problem">http://projectkaisei.org/about-project-kaisei/#problem
 2. http://www.clearwater-fl.com/gov/depts/solid_waste/docs_pub/facts.asp
 3. http://ecocycle.org/bestrawfree
 4. http://www.savethenorthsea.com
 5. http://ed.ted.com/lessons/what-really-happens-to-the-plastic-you-throw-away-emma-bryce#watch
 6. http://forskning.no/2014/09/vil-finne-svar-pa-havets-storste-soppelhaug

Mango BlueberryGod morgen!! Idag lagde jeg proteinpannekaker til frokost! Namnam. Kan legge ut ingredienser og fremgangsmåte senere:) 

I dette øyeblikk er jeg på trening og sykler som oppvarming. Etterpå skal jeg trene koordinasjon og litt ben. Har fått beskjed av fysio at jeg skal holde meg unna øvelser som knebøy og frivending. Men kan gjøre øvelser som går på bakside lår. 

Etter trening har jeg fire timer forelesning på UiO. Blir gøy!! 

Ha det fint så lenge:))

Forslag på ulike kondisjonsøkter

Er du lei av å gjennomføre de samme øktene hver gang du trener? Eller trenger du kanskje inspill og forslag på nye og effektive kondisjonsøkter?

Her er noen forslag på ulike kondisjonsøkter som jeg bruker i mitt treningsprogram. Kan gjennomføres som løping eller på sykkel. 

IntervallerNår det gjelder lengre løpeøkter pleier jeg å ha ca tre ulike økter:

Her er også en forklaring på de ulike pulssonene, og hvilken sone man burde ligge på i de ulike øktene. Det står også noe om restutisjonen, og hva du trener i de ulike sonene. Det er min svenske trener som har skrevet dette, og det finnes sikkert mange ulike meninger og måter å gjøre det på, men dette funker hvertfall for meg. Det er viktig å vite at puls er veldig individuelt. Noen har høy puls mens andre lav. Det er derfor viktig å tilpasse etter sin egen puls. Når man vet makspuls og hvilepuls, kan man regne ut sine egne soner.  

Prøv ut noe nytt da veeell, og kom gjerne med tilbakemeldinger på hva du syntes:)

Sånn ser uken min ut
Sånn ser min trenings- og skoleplan ut denne uken. Siden jeg har litt vondt i kneet har jeg byttet ut noen av ben ønktene mine med koordinasjon. Det vil si balanse og stabilitetsøvelser for hofte og kne. Det gjør kneet mitt sterkere og mer stabilt. I tillegg har jeg to mage/rygg økter, og to langkjør økter. Langkjør vi si løpe mer enn 60min, med over 150 i gjennomsnittspuls. Jeg skal ha to spenst og hurtighetsøkter, og to intervaller. Søndag har jeg fri:D

PSY1200 er forresten utviklingsspykologi, og PSY1010 er forskningsmetode. 

Ut i fra planen syntes jeg uken ser bra ut. Den kommer ikke til å bli så hard, noe som passer meg og kneet mitt bra. Det er en del "tomme rom" og der kommer jeg nok mest sannsynlig til å gjøre skole. 

Har dere lyst til at jeg skal vise dere øvelser? Evt forslag på styrkeøkt? I såfall hva?:) 

 

Juice - Apple Carrot GingerHeii og god søndags morgen!! 

FOR EN FIN DAG! Da jeg våknet ble jeg såå glad av å se at det var blå himmel. Rart hvor mye været kan gjøre med humøret. I morres praktiserte jeg yoga, og nå har jeg akkurat spist en deilig frokost. Spiste proteinpannekaker, og lagde juice. Elsker å lage juice. Etter vi kjøpte juice maskin, har jeg laget det nesten hver eneste dag! Det er så ferskt og godt! Idag inneholdt juicen eple, gulrot og ingefær. Veldig enkelt, og veldig godt. 

Jeg drakk den av min favoritt Simply Straw mugge! Den finnes her

Ahh merker det kommer til å bli en god søndag! Jeg må først pakke ut og ordne litt, deretter skal jeg møte Tiril:D Gleder meg skikkelig til å se henne igjen, har blitt en stund siden sist nå. Hun har vært i Australia og NZ og stått på ski i en mnd. Planen er at vi skal gå tur i marka, også skal jeg på familie middag til mamma. 

<3

Osloooo

Heihei,

Da var jeg på vei hjem fra Åre! Det har vært en kort og bra samling med mye vann i nesa. Nesten hver gang jeg lander spruter det vann opp i nesa og det føles ut som det går rett inn i hjernen. Haha, det er så ubehagelig! Ligner litt på ising i tenna.

Nå er jeg hvertfall snart hjemme i Oslo, og det skal bli deilig med to "rolige" uker før jeg skal på reise igjen. Siden kneet mitt trenger hvile, kommer det ikke til å bli så hard trening disse ukene. Blir vell deilig å ta det litt med ro for en gang skyld. 

stooor klem fra meg

TrampolineGod lørdags morgen! 

Brr nå er det blitt høst altså... Det er under 10grader i Åre, og merker jeg savner sommervarmen. Sommern gikk så utrolig fort. Jeg hadde for så vidt bare to uker "sommerferie". Var i Park City og hoppet vannhopp halve juli, også fikk jeg to uker på hytta mi i Kragerø. Deretter var det skisamling på Fonna. Men det ble en utrolig fin sommer selvom jeg ikke fikk så mye fri. Selvom jeg har fri trener jeg jo mer eller mindre hver dag. Men så lenge jeg får vært på hytta med familien er jeg fornøyd. 

Nå har jeg igjen spist en nydelig frokost på Åre Bageri! Vi drar snart til trampolinehallen, deretter vannhopp. Egentlig skulle jeg bli til tirsdag for å være med på styrketestene. Men siden jeg har litt vondt i kneet mitt, har jeg bestemt meg for å dra hjem ikveld. Jeg har besøkt flere fysioer, og det ser ut som om det ikke er noe alvorlig med kneet. Det er kun litt overbelastet og irritert. For at det skal bli 100% igjen, trenger det hvile. Så da blir det to uker med roligere trening, som vil si mye kondisjon, stabilitet og koordniasjon. 

Håper du få en fantastisk lørdag <3

Core


Bilder tatt av Emil Stegfelt og Makalu Magazine 

Styrke er en viktig del av treningen min. Benstyrke, overkropp og core(mage/rygg/stabilitet). Når vi er på samlinger pleier selvfølgelig hovedfokus å ligge på vannhopp eller ski. Nå er jeg jeg på vannhopp samling, så da er det naturlig at fokuset ligger på hopp. Det er normalt at vi kjører fire dager på rad med 2-3 økter om dagen. Da er det naturlig at 1-2 av øktene er vannhopp eller trampoline. I tillegg kan vi ha styrke, kondisjon eller spenst/hurtighet. I går hadde jeg feks trampoline, vannhopp + yoga. Som en "tredje økt" dro de andre på laget ut for å syklet downhill, noe jeg var grønn av misunnelse for... Hadde skikkelig lyst å bli med, men var nødt å gjøre skole.. På mange av de stedene vi reiser til er det så mange morsomme ting å finne på, men jeg er nødt til å prioritere. Så mens de andre var ute i strålende sol og syklet, satt jeg på rumpa og leste om utviklingspsykologi. 

Utviklingspsykologi er ett av de to fagene jeg har denne høsten, og syntes det er utrolig spennende. Det handler enkelt og greit om hvordan vi utvikler oss i ulike faser i livet. Hvilken betydning gener har for vår utvikling, og hvordan vi blir påvirket av miljøet rundt oss. 

Jeg tenkte å skrive ett lengre innlegg om et av temaene jeg har i utviklingspsykologi senere. Så følg med! 

 

Perfection
Bilder tatt av Emil Stegfeldt og Makalu Magazine 

I går hoppet vi vannhopp, og jeg tok maaange backflips. Det er rart å tenke på hvor mye repetisjon som trengs for at det skal bli bra. Perfeksjon er noe vi hele tiden strekker oss etter, og bra er aldri bra nok. Bra kan bli bedre, og bedre kan bli enda bedre. Når man har fått til et "perfekt" hopp, blir neste mål å gjøre det flere ganger på rad. Deretter må vi gjøre hoppet like bra med ulik fart. Dette gjør vi for å være best mulig forberedt når vi kommer inn i kulebakken. Man vet aldri hvor stort hoppet er, og når vi da har trent på forskjellige hopp med ulik fart er det lettere å justere seg når det virkelig gjelder. 

Da vi skulle hjem fra vannhoppet skjedde det noe jeg aldri har opplevd før. Jeg skulle nemlig starte bilen for å varme den opp, og lukket igjen døren etter meg, med nøklen i og motoren i gang. Da vi skulle sette oss inn igjen, var alle dørene låst... Jeg følte meg skikkelig dum, og kan ikke huske at jeg kom borti noe som helst. Men vi klarte til slutt(heldigvis) å åpne den ved å stikk en pinne ned gjennom døren.

Etter en god lunch, dro vi å trente styrke. Siden jeg har litt vond i kneet, trente jeg mest stabiliserings- og balanseøvelser for kne og hofte. Deretter hoppet vi litt trapper og spenst/hurtighet. Det ble en bra dag, med god trening. 

Nå skal jeg snart sette meg i bilen igjen for å kjøre til dagens første økt som er trampoline. Deretter er det vannhopp :D

Åre Bageri

Goood morgen! 

Gårsdagens reise gikk smertefritt. Jeg er en person som ikke liker å vente, men kommer aldri(neste aldri hvertfall) for sent. Jeg var på Gardemoen 40 minutter før flyet skulle gå, og fikk akkurat sjekket inn bagasjen før de stengte. Perfekt timing! Jeg gikk rett gjennom sikkerhetskontrollen og når jeg kom til gaten var det boarding. Flyturen gikk kjempe raskt. Jeg følte jeg så vidt rakk å åpne pcen og bøkene mine før jeg måtte lukke de igjen. Da vi landet i Trondheim, sto trener Lasse og ventet på oss, og vi ble kjørt til Åre. 

Spiste akkurat en fantastisk god frokost på Åre Bageri . Jeg spiste en bolle med korn, cottage cheese, yoghurt og rosiner. Litt frukt, samt noe ost som "dessert" namnam:D 

Nå drar vi snart til vannhoppet som er 20min unna Åre. Der skal vi trene litt og regner med at fokuset mitt blir på backflips.. 

Everyday life


Bilder fra gårsdagens bytur 

Heii:) 

Nå kom jeg nettopp hjem fra UiO, hvor jeg var på min første seminar. Jeg var på seminar for mitt ene fag, utviklingspsykologi. På seminaret gikk vi i utganskpunktet gjennom og fikk informasjon om hvordan seminarene videre skal se ut, og hva vi skal lære. Jeg visste faktisk ingen ting om hva vi skulle gjøre der, så ble positivt overrasket. Det vi da skal er å gjøre ulike oppgaver, og drøfte disse. Det er to oppgaver til hver uke, hvor to studenter skal gjøre hver sin oppgave. Det er også to opponenter(som vil si en som leser og retter oppgaven). Til neste time skal denne oppgaven være skrevet og rettet, og vi skal i fellesskap gå igjennom og lære om emnet tilknyttet akkurat den oppgaven. I tillegg skal vi lære hvordan å skrive en opptave på en best mulig måte. Jeg syntes dette virker som en veldig god måte å lære mer om stoffet på, og hva som er viktig å ha med for å skrive en god oppgave. Jeg er jo ikke så mye hjemme, men skal helt klart prøve å delta på så mange som mulig når jeg er i Oslo. 

Nå må jeg begynne å pakke, for jeg skal må nemlig rekke et fly. Jeg skal på samling i Åre. Der er planen å trene vannhopp, og ha styrketester. 

Vi snakkes!

hits