november 2015

Livet som toppidrettsutøver

Jeg syntes det er viktig å påpeke at det er vanskelig tider for mange idretter i Norge, og ikke bare kulekjøring. Det er flere idretter som har problemer med å få økonomisk støtte, og sponsormarkedet er tøft. Spesielt for små idretter, som får lite mediedekning og TV-tid. Min idrett er en av de. 

Det er ikke bare idrettsutøvere som har erfaringer med å ha det tøft økonomisk. Den siste saken som ble skrevet om meg handler om nettopp dette. Det er ingen hemmelighet at media ofte fremhever det som gir dem flest lesertall. Det er også slik at ikke hele bildet alltid kommer frem. Jeg skriver dette innlegget for å gi dere et litt bredere perspektiv på denne saken - fra min side.

Først og fremst - jeg driver med toppidrett fordi jeg elsker det! Jeg digger å trene, reise og konkurrere. Å leve et slikt liv er et valg jeg har tatt, og et valg jeg tok alene. Gjennom media kan det se ut som om "stakkars Hedvig, hun har ikke penger", eller "Hedvig må betale for å være på landslaget". Det er ikke det inntrykket jeg ønsker å gi, og jeg tror dette kan provosere mange. Det er nettopp derfor jeg har lyst å si litt mer om det. Fordi det er ikke synd på meg. Ja - det er tøft med økonomisk usikkerhet, men det er likevel viktig å framheve at jeg har det kjempe bra!! og jeg er kjempe takknemlig for at jeg har muligheten til å drive med det jeg elsker - å stå på ski.

Vi idrettsutøvere har en ganske annerledes hverdag og jobb en folk flest; vår jobb er å trene. Min jobb er å bli så god skikjører som overhode mulig. Jeg elsker og samtidig hater jobben min(noe jeg tror mange andre også gjør). Det kan være tungt og jævlig, men det er også det beste jeg vet!

Det er normalt å tjener penger når man jobber. Min situasjon har lenge vært motsatt, jeg har vært nødt til å betalt for å jobbe. For meg er det helt greit! Min drøm er å bli så godt jeg bare kan, og etter hvert kunne leve av å stå på ski. Jeg er i startfasen av denne reisen, og jeg mener at man må ofre for å komme dit man vil. I denne sammenhengen kan å ofre ses som å måtte betale for å være på landslaget. Jeg har kjempet meg igjennom denne perioden, og har tro på at det vil løsne. Av mine foreldre har jeg blitt lært at om man jobber hardt nok, får man alltid noe tilbake. Med andre ord hardt arbeid over tid vil gi resultater. Noe jeg nå har fått. Jeg har fått inn en ny hovedsponsor, som gjør det mulig for meg å satse. Til dem er jeg evig takknemlig.

En idrettsutøvers jobb er altså ikke bare å trene, det er også å skaffe inn sponsorer - penger for å kunne trene. Det er en del av idretten som kommer med, og en del jeg syntes er veldig gøy.

Det jeg prøver å si er at det er ikke synd på meg. Jeg har det kjempe bra, og for meg er det helt greit å måtte betale for å drive idrett. Det er et steg på veien mot min drøm som er å bli best i verden. Jeg tror hvis man jobber hardt nok, får man alltid noe tilbake. Jeg tror også dette har gitt meg et perspektiv på at man må jobbe hardt for å tjene penger, ikke bare i næringslivet. 

 

I like it when its cold

Ahh, så utrolig deilig det er med litt kulde! Jeg elsker når jeg må dekke meg helt til for å ikke fryse. Nå er jeg i utganspunktet en person som fryser lett(tror jeg), så masse masse klær:) I dag tillot jeg meg selv en veldig rolig og behagelig morgen. Jeg hadde ikke på vekkeklokke, og våknet av meg selv litt før ni. Så hadde jeg yoga, det er faktisk en liten stund siden jeg har praktisert yoga på morgenen. Jeg føler at jeg på en måte må bestemme meg for det dagen før, men idag kom det naturlig. Noen ganger kan det være litt tiltak, om man feks er sulten når man våkner. Jeg liker nemlig å gjøre det før jeg spiser frokost. Men jeg angrer aldri på det når jeg er ferdig. Nå har jeg akkurat spist en sen frokost; grøt med eple og banan og et kokt egg. Deilig! Jeg har forresten blitt litt forskjølet.. Litt vondt i halsen, så får se hva jeg gjør med trening. Er så redd for å bli ordentlig syk nå, drar jo til første verdenscup nå på fredag. Ha en fantastisk dag <3

Gode helg fra fjellet
 
Idag har vært en god dag <3 Det snødde litt i natt, så vi dro ut å akte idag tidlig. Det er allitd koselig å ha litt tid til å være med familien og lillesøster:) Deretter dro mamma og jeg på langrennstur. Jeg kan ikke si at det er kjempe-forhold, men det var mulig å gå uten å ødelegge skiene. Jeg klarte å glemme klassiskskiene mine hjemme, så jeg skøytet. Må ærlig si at det var ganske tungt i begynnelsen. Det var bare oppover og ikke så veldig bra preppet. Dermed hadde jeg ca 180 i puls oppover bakkene, og mamma tok det helt med ro. Haha, men da vi kom på toppen var det først og fremst flatere, og bedre og gjevnere løype. Da fikk jeg litt mer fart i kroppen. Vi gikk i litt over en time, og hadde gjennomsnittpuls på 160, og makspuls på 183. Så ble litt trening ut av det. På slutten av turen vår begynte det å blåse og snø endel, noe som er helt topp!! Det snør fortsatt, så jeg håper det fortsetter slik over natten! Da blir det bra imorgen:) Planen er å være her til onsdag. Har tenkt å trene både styrke, gå langrenn og stå ski. Hva har du gjort i helgen? Snødd der du er?

Cabin love   
  

God lørdag<3 Nå er jeg på hytta på Ustaoset og tar livet med ro. Det er utrolig deilig å være ferdig med eksamen. På den ene siden har det vært kjempe spennende og gøy, og jeg har lært utrolig mye. På den annen side har det vært noe som har hengt over meg hele tiden. Jeg føler at man alltid kan lese mer, og jeg får litt dårlig samvittighet om jeg ikke bruker "ekstra tiden min" på å lese. Derfor er det behagelig å kunne slappe av uten å ha en følelse av å burde gjøre noe annet. Det er deilig å kunne slappe helt av! Selvom jeg bare er var hjemme en uke, bestemte jeg meg for å dra til fjellet. Det gir en helt spesiell ro, og jeg elsker rett og slett å være på fjellet! Det er jo desverre ikke så mye snø.. Planen idag var egentlig å gå langrenn, men det var for lite snø. Derfor trente jeg styrke og intervaller inne med mamma. Veldig gøy økt, og morro å trene sammen. Men får håpe det snør til imorgen. Bakken er jo åpen, så mulig jeg drar en tur dit. Ellers følte jeg eksamen gikk ganske bra. Blir nok ikke A, men følte likevel jeg fikk skrevet det jeg kunne. Eksamensoppgaven var om tilknytning, og betydning av det for utviklingen. Veldig spennede og gøy tema, så glad jeg fikk en oppgave om det. Er jo et stort pensum, på nesten 1000 sider, og skal svare på kun en oppgave. Så krysser fingerne for at det gikk greit :)

Throwing it back to Chile 2013

 
Forrige dagen gikk jeg gjennom noen gamle bilder, og jeg bare måtte dele disse bildene fra Chile tre år tibake. Stedet vi bodde på het El Colorado, og nesten alle bildene er tatt fra rommet vårt. For en fantastisk utsikt!! Helt sinnsykt fint der. Kan virkelig ønske jeg skal tilbake dit snart. Mulig det kommer noen flere bilder derifra hehe

To dager igjen!
Heii:) Jeg tenkte bare stikke innom for å si at jeg lever. Jeg beklager det er dårlig med oppdatering for tiden. Det er rett og slett fordi det er siste innspurt før eksamen og har derfor lite tid til overs.. Det er to dager til eksamen!! Herregud, nå er det ikke lenge igjen. Det blir min første skriftelige eksamen på mange år, og uten hjelpemindler. Det kommer nok til å bli ganske anderledes, men tror jeg har forberedt meg greit. Jeg sitter kun å leser og leser, med noen små avbrekk med trening eller mat. Det er jo kjempe spennende, så dagene går fort! Som jeg sikkert har sagt hundre ganger før, er emnet jeg tar utviklingspsykologi. Det er et emne som jeg syntes er gøy, og som jeg føler at jeg kommer til å ha nytte av senere i livet. Det gjør nok også at det blir lettere for meg å lese, fordi jeg kobler det til mitt egen liv og hverdag. Noen av underemnene er feks hvordan personligheten utvikler seg, hva som påvirker den og hva arv og miljø har å si for utviklingen. Visste du at det er antatt at 40% er arv, og resten miljø? Studier som ofte er tatt i bruk er tvillingstudier, og særlig eneggede tvillinger. Siden de deler 100% gener, må forskjellene ligge i miljøet! Det handler mye om normalutvikling, men også om avvik. Hvorfor noen blir upopulær, får en skjevutvikling og dermed en vanskelig tilpasning til samfunnet. 

Ellers gleder det meg å fortelle dere at jeg samarbeider med Nikon, og kan gi et hint at det kan komme en konkurranse innen jul. Gled dere og følg med! 

Svar på spørsmålsrunde

Her kommer litt svar fra noen av spørsmålene dere stilte meg. Jeg har gjort så godt jeg kan for å gi gode svar, og håper dere sitter igjen med det dere ønsket å vite. Er det noe mer dere lurer på er det bare å kommentere, så kan jeg samle opp og ha en runde til senere. 

 • Kan du lange en video med din yogarutine?
  Det er flere som har spurt om det. Og svaret er ja! Jeg har hatt planer om å gjøre det flere ganger, men har ikke funnet tid og rom til det. Nå er det også vanvittig mye psykologi lesing, så har ikke så mye tid til overs. Men jeg lover at det kommer innen 2016. 
 • Jeg klarer ikke å fokusere på pusten samtidig som jeg gjør yoga-øvelsene, uansett vanskelighetsgrad. Har du noen tips?
  Jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å fokusere på pusten, det syntes jeg selv. Jeg prøver hvertfall å gjøre det slik at det er pusten som bestemmer øvelsene, og ikke motsatt. Prøv å tenk at du hele tiden skal puste dypt, og om det blir vanskelig, kan det være et resultat av at øvelsene er for utfordrende. Prøv derfor å tilpass øvelsene etter pusten, slik at du klarer å holde rolig og dype pust gjennom hele praksisen. 

 

 • Kan du fortelle litt rundt Wang toppidrett? Gikk du på baseidrett eller kulekjøring når du gikk på Wang?
  Jeg gikk basis på Wang, fordi de ikke har en egen linje for kulekjøring. Wang var sinnsykt bra, og jeg anbefaler det på det sterkeste!! Lærerne er utrolig flinke først og fremst til å forelese, men også til å tilrettelegge. For meg som var så mye borte fra skolen, var dette helt avgjørende. Uten hjelp fra Wang hadde jeg nok aldri fullført videregående med såpass bra karakterer. I tillegg er trening og trenerne supre! De samarbeider med olympiatoppen, som helt klart vet hva de snakker om. Jeg elsket Wang, og håper alle som har muligheten å starte der gjør det!
 • Hvor mange timer trening ligger du på i uka?
  Jeg trener fra 2-4 timer hver dag. Det vil si 1-3 økter. Jeg har som regel en dag i uken(ofte onsdag, som er litt roligere) og søndag er det nesten alltid fri. Til sammen blir det mellom 12-24 timer i uka.
 • Har du ofret mye for idretten? (festing i undomstida og slikt)
  Jeg får ofte dette spørsmålet; om jeg føler at jeg ofrer mye for å drive toppidrett. Jeg syntes det er vanskelig å svare på hvor mye jeg ofrer. I utgangspunktet føler jeg at jeg ikke ofrer noe som helst. Jeg opplever vanvittig mye, og jeg elsker det jeg gjør. Jeg digger å trene og pushe meg selv, og ikke minst elsker jeg å stå på ski! Jeg får reist verden rundt, bli kjent med mange fantastiske mennesker, og se og oppleve ulike kulturer.

  Jeg reiser mer enn jeg er hjemme, og jeg merker jo selvfølgelig at det noen ganger kan det bli slitsomt å være mye på reisefot. Det er flere ganger når jeg er på reise og ser bilder eller filmer av morsomme ting vennenne mine gjør hjemme, at jeg blir missunnelig og kunne ønske jeg var der. Men da tenker jeg på alt jeg faktisk får oppleve, og hvor gøy og bra jeg faktisk har det. Hvor heldig jeg er som kan gjøre det jeg elsker! Det er noe jeg faktisk sier til meg selv ofte; Hedvig nå har du det bra. Jeg tror det er viktig å minne seg selv på at man har det bra, da tror jeg man setter mer pris på ting, og ikke tar det for gitt.

  Selvom det kan være slitsomt å være mye borte, eller jeg syntes egentlig det blir litt feil å si at jeg er borte. For det er jo på ski som er hjemme for meg. Hehe, jeg har mange hjem! Og laget som jeg reiser med er jo som en familie for meg. Vi har respekt for hverandre, og behandler hverandre som søsken. Vi snakker sammen om alt, og deler sorg og nedturer, samt lykke og oppturer. Vi støtter hverandre, og jeg blir faktisk like glad om lagkameratene mine gjør det bra, som om jeg selv ville gjort det. Jeg har faktisk kun grått en gang av lykke på ski, og det var da Vinjar(min eldste teammate) kom på pallen i en verdenscup!

  Når jeg er på reise omgås jeg altså bare med mennesker lik meg selv, som driver toppidrett. Vi har like verdier, og vet hva som må til for å bli best, og hva som må "ofres". Siden vi har det samme mindsettet, føler jeg at vi sammen ikke "ofrer" noe. Det er litt vanskelig å beskrive, men siden vi har så mange andre morsomme ting som vi gjør og opplever sammen, har jeg ikke behov for alt det andre. Det blir på en måte ikke et offer lenger. Men når jeg er hjemme merker jeg jo selvfølgelig at det er flere ting jeg må si nei til. De tingene som blir nedprioritert er spesielt fest og venner. Noen ganger kan det være kjipt, men som regel går det helt fint. Nettopp fordi ski betyr såpass mye for meg, så blir det en "selvklarhet" å droppe feks en fest. Så hvis det er en gang jeg føler at jeg "ofrer" noe er det kanskje mest i hverdagen, altså når jeg er hjemme. Siden jeg trener flere ganger om dagen, som nr 1 tar mye tid, men hovedsaklig blir man kjempe sliten. Nesten hver eneste dag sover jeg på dagen, mellom øktene, og da blir det ikke så mye tid til venner. Men jeg prøver så godt jeg kan å sette av tid til venner og familie også. Jeg tror det viktigste er å finne en balansegang som passer for seg. 
 • Går du fortsatt på Kari Traa skilag, eller er du bare med på landslaget?
  Jeg er bare på landslaget. Kari Traa Skilag har dabbet av de siste årene, og det er ikke like stort og organisert som før. Noe som er litt trist. Jeg husker hvor gøy jeg syntes det var å være på samlinger når vi var rundt 20 jenter på tur.
 • Hva du har med i sekken når du kjører ski?
  Jeg har alltid med meg:
  • Ekstra hansker
  • Ekstra ulltøy
  • Ekstra briller og glass
  • Drikke og mat
  • Gummi strikker, som jeg varmer opp med før jeg går i bakken
  • Kamera
  • Solkrem og carmex
 • Hva du spiser? Lager du maten din selv?
  Jeg lager så å si alltid maten min selv, med unntak av når vi bor på hotell. Jeg vil si at jeg spiser et helt normalt kost med mye variasjon. Jeg spiser nok oftere enn "vanlige mennesker", og som regel spiser jeg hver 3-4 time som blir ca 4-5 måltider om dagen. Jeg prøver alltid å få i meg nok grønnsaker og frukt, samtidig rikelig med proteiner.
  Frokost som oftest grøt med frukt + ett kokt egg
  Lunch i bakken brødskiver, banan og gulrøtter
  Lunch2 etter bakken fisk/kylling - ofte rester fra dagen før. Eller yoghurt med korn og frukt
  Middag fisk/kylling/kjøtt med poteter eller ris og grønnsaker
  Kveldsmat yoghurt med korn og frukt, eller knekkebrød med for eksempel makrell i tomat
 • Blir du aldri lei av å alltid gjøre de "riktige" tingene for å bli best?
  Jeg må ærlig inrømme at flere ganger får man nok. Det kan du lese om HER. Jeg skjønner godt hva du mener med å gjøre de "riktige" tingene. Dette vil jeg si er å gjøre de riktige tingene
  • Det kan være å stå opp tidlig når man egentlig vil sove lengre
  • Trene når man egentlig er dødsliten
  • Droppe en fest
  • Spise sunt når man er keen på godteri
 • For meg handler det mye om vaner og rutiner. Kommer man inn i en god mat og trenings-rytme fungerer det veldig bra. For meg funker det bra å alltid ha en trenings-ukeplan. Da vet jeg hva jeg skal gjennomføre, og når det står svart på hvitt blir det vanskeligere å skulke. Noen ganger får man selvfølgelig nok, og da er det viktig å dra på den festen, ta pauser fra trening, eller spise god/usunn mat. Og det gjøre jeg i blant! Det er veldig viktig for meg å ha det bra, og da innebærer det nettopp dette. Alt i alt føler jeg at jeg har et veldig avslappet forhold til "de riktige tingene", og at det er en god balanse. Det er viktig å leve, man gjør det tross alt bare en gang. Derfor hører jeg alltid på magefølelsen.

 

 • Lurte på om du kan fortelle litt om hva som fikk deg til å satse idrett for fullt?
  Jeg har alltid vært et konkurranse mennesket. Da jeg var liten drev jeg med mange ulike idretter, og jeg konkurrerte i alt. Jeg har alltid hatt lyst til å bli best, og finne ut hvor god utgave av meg selv jeg kan bli. Jeg husker ikke helt hva målet mitt var da jeg startet med kulekjøring, men det ble en naturlig overgang hvor jeg begynte å satse. Så det handler vel mye om at når jeg først setter meg inn i ting, og setter meg mål, så er det mye som skal til før jeg bryter det. En annen viktig grunn er vel at jeg syntes det er kjempe gøy å trene og ikke minst stå på ski! For meg blir det derfor helt naturlig å satse på ski. 
 • Noen tips til å bare hoppe seg ut i det, og ikke være redd for hva alle andre mener og synes om satsingen?
  Personlig har jeg aldri brydd meg spesielt mye om hva andre tenker om min satsing. Det har alltid vært min greie, og jeg har gjort det for meg selv. Jeg har drevet med idrett fordi det er gøy og gir meg energi. Jeg tror det er viktig at man gjør ting som man blir gald av. Ta ett minutt og tenk på hva du egentlig vil? Da syntes jeg du skal gjøre nettopp det, uansett hva andre måtte si. Jeg mener jo at andre mennesker ikke har noe å gjøre med hva du velger. Og jeg tror egentlig at det ikke kan komme noe negativt ut av å drive idrett. Idrett er sunt og positivt, så om du vil satse på en idrett, syntes jeg absolutt du skal det! Følg magefølelsen, og ikke bry deg om hva andre skal si. Hvis det er noen som snakker dritt, kan du sende de til meg:) 
 • Lurte på om du går årsstudium, bachelor eller profesjon i psykologi?
  Jeg går årstudium. Siden jeg kun tar 1-2 fag i halvåret tenkte jeg det er bedre å starte med det, så får jeg heller hoppe over til bachelor eller profesjon senere.
 • Har du noen gang slitt med dårlig selvtillit i idrett? Du virker som en veldig sterk og tøff jente!!
  Dårlig selvtillit i spesielt idrett har jeg nok ikke slitt så mye med. Det er jo selvfølgelig ting med meg selv jeg kunne ha endret, men sånn tror jeg det er for alle. Jeg prøver hvertfall hele tiden å være glad og takknemlig for den jeg er, og gjøre hver dag så bra som mulig. 
 • Hvilke styrkeøvelser kjører du mest, og antall reps, intensitet osv? Regner med at du trener en del for å øke eksplosiviteten..? Og så hadde det jo også vært gøy å prøve programmet ditt, og kanskje bli litt inspirert :)

  Antall økter i uken
  (varierer litt ut ifra hvilken periode jeg er i)

   
  2x Spenst og hurtighet
  3x Mage/rygg/stabilitet
  1x Overkropp
  1x Langkjør
  2x Intervaller
  2x Koordinasjon
  2x Ben
  Hver dag Yoga/stretching

  Eksempel på hvordan en uke kan se ut 


   


  Over ser du et eksempel på noen av øktene jeg trener. Antall reps og serier er ulikt utifra hvilken periode jeg er i. Med perioder mener jeg når på året det er. Høsten, sommern, vinter og vår er ulike perioder, som også har flere "underperioder". Det kan feks være oppbygging eller vedlikehold. Våren er en oppbyggingsperiode, hvor det ofte har vært lite styrketrening gjennom vinteren. Da kjører jeg ofte flere reps, fra  8-10. Utover sommern er jeg sterkere, og da trener jeg færre reps 4-6 for å bli mer eksplosiv.  

  Når det gjelder intensitet på styrkeøktene er det som regel ganske lav, med mye pauser. Men jeg syntes det er gøy å bytte på litt, og noen ganger kjøre jeg styrkeøktene som sirkeltrening(som vil si at man tar de ulike øvelsene rett etter hverandre). Her får jeg høy puls og trener da kondisjonen i tillegg. Har kanskje 1-3 min pause mellom hver sirkel.  

  Spenst og hurtighet er helt klart de morsomste treningsøktene. Syntes det er kjempe gøy å hoppe trapper og løpe sprinter. 

 

Håper du fikk svar på det du lurte på <3 

Snøstorm og 100% tåke
Værmeldingen holdt det den lovte! Det snødde og det snødde! Det snør nok fortsatt. Synd jeg er på flyplassen i Munchen. Typisk at det skal snø sååå mye når vi drar hjem. Den klink-isete kulebakken hadde nok godt av litt snø, så blir bra for tyskerne som skal være der noen dager til. Som du kan se på bildene var det 100% tåke. Vi startet med å kjøre noen powder runs, noe som var ganske digg! Jeg prøvde å kjøre litt i kulene også, men jeg så ikke kulen foran meg en gang, så var ikke veldig lett akkurat. I tillegg var jeg kald. Haha, nå høres jeg skikkelig negativ ut, men toss at jeg ikke så noe og var kald hele dagen, var det faktisk en bra dag. Det er god trening å kjøre når man ikke ser så mye, og det var gøy å avslutte skisamlingen med pudder. Det var også utrolig deilig å få skikkelig vinterfølelse. Jeg elsker når det er er ordentlig vintervær, og spesielt når det er snøstorm. Det er så gøy! 

Snart tilbake i Oslo


From last time at home

Endelig kom snøen. Haha, jeg skrev igår at jeg ikke trodde på at det skulle komme noe snø, fordi vi har blitt fortalt om 30cm snø utallige ganger allerede. Men idag begynte det utrolig nok å snø. Blir spennede å se hvordan det ser ut på fjellet imorgen tidlig. Om vi har noe kulebakke eller ikke. Det skal nemlig ikke så mye til før kulebakker blir nedsnødd, og om den er det, blir det nok pudder kjøring! Jeg krysser fingerne for det :D Vi bor forresten nede i byen Bruck, som er ca 20 min fra første gondol. Her nede er det fortsatt er høst-feeling. Jeg er ikke helt sikker på hvor høyt det er på breen, men tror det er ca 2000meter. Imorgen er siste dag på ski, herregud så fort det har gått! Det skal bli godt å komme hjem, og tror nok ikke det ser ut som på bildene ovenfor, som er fra sist gang jeg var hjemme. Det går rykter, og ser mye snaps og bilder av at det har snødd hjemme også! Gleder meg vanvittig til norsk vinter. Får bare 1,5 uke hjemme før jeg drar tilbake på ski, men det skal bli bra. De første fire dagene blir nok hektiske og fulle av eksamenslesing. Deretter er neste reise til verdenscup åpning i Finland. 

Gøy når det sitter!
Helt klart den beste dagen på fjellet så langt! Utrolig gøy å føle at ting sitter, og at formen er bra. Spesielt etter å ha slitt litt de siste dagene. Jeg var glad og positiv, og var  rett og slett lei av å kjøre dårlig. Jeg hadde allerede bestemte meg igår for å gjøre alt jeg kunne for at dagen idag skulle bli topp - og det ble den. Haha, enklere er det ikke. På de tunge dagene, er det derimot ikke så lett å si til seg selv "kom igjen, bare gjør ditt beste", når man føler at man suger. Men man kan likevel prøve. Idag følte jeg meg hvertfal som en sjef. Imorgen er en ny dag, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre som jeg gjorde idag. Det går rykter om at det skal snø 30cm, men det tror jeg neppe. Haha, vi har blitt lovet snø i to uker nå, og det har ikke snødd en eneste mm. Bakken er stein hard og isete, så jeg tror det blir kun i drømmene at det blir pudder her. Nå er det to skidager igjen før jeg skal hjem på søndag. Det skal bli godt å komme hjem, men det har vært utrolig bra her nede, og gått vanvittig fort. Jeg kunne helt klart vært her en uke til:)

DowndaysHaloo på do! Haha, vi har hatt så uflaks de siste dagene. For tre dager siden dro vi til Salzburg(ca 1 time unna) på hvile dagen skulle vi finne et koselig sted å spise. Vi googlet "where to eat in Salzburg" og fikk opp flere forslag. Vi bestemte oss for en pizzeria, da det aldri slår feil. Etter å kjørt rundt i bilen i en godt stund fant vi frem, men ingen parkeringer i nærheten. Da vi endelig hadde parkert, og kommet til pizzerian var den stengt! Vi sjekket neste resturant på "what to eat in Salzburg" listen vår, og var raskt på vei til en indisk resturant som skulle være bra. MEN DEN VAR OGSÅ STENGT! Haha, vi skjønte ingen ting hvorfor alt var stengt, og lurte på om det var en spesiell dag i Østerrike på 14 november, men fant ingen ting. Etter å ha kjørt rund og rund i byen for å prøve å se om vi fant noe som var åpent, endte vi tilslutt opp på McDonalds... Haha, det er ikke ofte jeg spiser der, og jeg syntes det er ganske komisk fordi vi dro inn til Salzburg nettopp for å kose oss og spise på en god resturant! OG ikke nok med det, igår da vi skulle trene styrke var også treningssenteret stengt! Er det mulig å ha sånn uflaks.. Så da endte det med at vi hadde en alternativ styrkeøkt ute i mørket. Ble veldig gøy, men kanskje ikke akkurat det vi hadde sett for oss.

Anyway, i dag har vi enda en dag nede fra fjellet, og den har jeg utnyttet meg godt av. Jeg har fått lest masse psykologi, og merker virkelig at det nærmer seg eksamenstiden nå altså. En uke til eksamen!! Aahh herregud! Det er så rart hvor fort dette halvåret har godt! Skummelt.. 

Bildene er btw tatt fra hagen utenfor huset vi bor i. Haha, har bodd i den genseren den siste tiden! Er så god og varm. Det er egentlig broren min sin, men jeg har stjålet den heeeeheee :D

Foggy doggy 


Idag var en bra dag på fjellet! Fikk satt hodet på plass, og gjennomførte en god treningsøkt. Det var ganske overskyet, så litt utfordrende utover dagen når man ikke ser konturene på kulene så godt. Men humøret var likevel på topp, så alt i alt en bra dag. Etter gårsdagens shitshow, var det jo strengt tatt ikke så mye som skulle til for at dagen idag skulle bli bedre. Anyway, prøvde ut den andre skidressen min. Gøy med litt forandring :) Nå skal jeg snart dra å trene styrke! Håper du har en tipp topp dag:D

Noen ganger har man lyst til å gi opp. Idag var en sånn dag!

Noen dager er det ikke bare fryd og gammen å være toppidrettsutøver. Det er mye slit og motgang som tærer på kroppen. Det er tungt og jævlig, og noen ganger har man lyst til å gi opp. Idag var en sånn dag.

Dagen startet for så vidt greit, men merket at humøret ikke var på topp. Jeg var passiv og nesten litt likegyldig, ikke aggressiv og sprudlende som jeg liker å være.

Etter noen oppvarmingsrunder utenfor kulebakken, var det inn i kulene og jeg gikk rask på backflip. Selve backflipen var ok, men jeg fikk ikke til landingen og videre kjøring. Dette er noe jeg har fått ganske bra kontroll på den siste tiden. Jeg merket allerede etter to-tre dårlige forsøk at jeg begynte å bli irritert og sur. Jeg prøvde likevel å holde humøret oppe, og ha fokus på arbeidsoppgavene. Det gikk ganske greit, men plutselig sa mitt "positive" humør stopp, og jeg fikk rett og slett nok!

For meg er det når det over tid, eller som idag etter flere forsøk uten forbedring, at det blir tungt. Jeg var sur på meg selv, og jeg ble irritert på treneren min og alt han sa. Etter jeg hadde fått mitt lille utbrudd, og sto i heisen sa jeg til meg selv at nå må du gi deg. Du kan ikke fortsette å holde på sånn her, å kaste bort trening. Jeg har, sammen med min mental coach, utarbeidet noe vi kaller brudd. Jeg sa til meg selv at nå trenger du et brudd, du må endre noe. Et brudd kan være en endring mentalt eller fysisk. Jeg bestemte meg for å bytte spor.

Jeg følte med en gang at det var lettere i det nye sporet. Jeg byttet også fra å gjøre kropert backflip til backflip med kryss. Den føltes mye bedre, og jeg følte meg 10kg lettere. Som om en stor klump i magen forsvant.

Resten av treningen var fortsatt ikke på det nivået jeg ønsker, men jeg klarte likevel å endre følelsen og innstillingen min i bakken. Fra å være sur på meg selv og egen prestasjon, til å se læring og betydning i treningen.

Dette kan kanskje virke som en veldig liten ting for mange, men for meg betyr det vanvittig mye. Man trener og trener, opplever framgang og blir bedre. Det er de dagene man gjør det dårligere enn sitt egen nivå at det kan være tungt. Jeg tror likevel at disse dagen er helt nødvendig, og at de er viktig med noen tunge dager i blant. Det er vanvittig kjipt når de kommer, men man må gjøre det beste ut av det.

Jeg tror dette kan kobles til hverdagen og jobblivet på mange måter. Det er ikke alltid livet går på skinner, og man må lære å takle denne motgangen. Livet består av oppsider og nedsider, og jeg tror det er viktig å lære seg i beste grad å like begge. På en eller annen måte finne motivasjon i motgang. Jeg prøver å tanke på at det er når det er tungt jeg virkelig lærer og blir bedre. Det er da jeg utvikler meg som person i tillegg til idrettsutøver.

Too much wind to ski

I det vi skulle legge skiene i bilen og dra til bakken, fikk vi beskjed fra coach at det var stengt på grunn av vind. Det er alltid kjedelig å ikke få dratt på ski når man er forberedt på det.. Så i dag har jeg forberedt meg til eksamen. Nå nærmer det seg med stormskritt, og jeg har eksamen fire dager etter jeg kommer hjem fra skisamlingen. Som forberedelse har jeg laget tankekart til hele pensum + til flere av tidligere eksamensoppgaver. Jeg gjorde en tidligere eksamen i dag, og det føltes ganske bra. På eksamen får vi kun et tema, så får krysse fingrene for at det er tema jeg kan godt.

Ellers har jeg syklet, og trent litt spenst og hurtighet. Ble en fin og effektiv dag, men får virkelig håpe det er åpent på fjellet i morgen. Vil stå på skiiii :D

Når er jeg syk og hvordan holder jeg meg frisk?

Forrige dagen fikk vi besøk av vår svenske lege. Han fortale oss litt om hvordan å holde seg frisk, når er jeg syk, og når er det greit å trene igjen etter sykdom. Først og fremst er det farlig å trene når man har en infeksjon i kroppen. Det kan være farlig for hjerte, selve infeksjonen kan bli lengre og værre, og det kan utvikle seg til kronisk sykdom. Her er noen enkle holdepunkter som hvertfall jeg syntes er veldig nyttig. 

 Hvordan minske risken for å bli syk?

 • Unngå syke mennesker
 • Vask hendene ofte
 • Etter hard trening er man spesielt utsatt for å bli syk. 2-3 timer etterpå. Husk å bytt til tørre og varme klær og dusj! 
 • Vask treningsklær - lukter de? Da betyr det at det finnes baktrerier
 • Unngå overtrening

 Når er jeg syk?

 • Feber økning, ca 0,5-1,0 ca 38grader
 • Allmenn sjukdom, vondt i hode, kroppen værker, føler seg redusert og sliten
 • Pulsøkning med ca 10slag - hvilepuls som tas om morgenen. Veldig enkelt og grei metode som jeg selv bruker ofte

 Når kan jeg komme tilbake fra sykdom?

 • Feberfri + 1 dag
 • Viktig å føle seg pigg
 • Husk å start å trene rolig! 

 Hvordan sterke immunforsvaret?

 • Fysisk aktivitet!!
 • Spis frukt og grønnsaker
 • Jern-rik kosthold
 • SØVN!! 

 Hvorfor søvn er viktig....

 • Sover du mindre enn 7 timer, øker risken 3x for å bli syk
 • Dårlig søvnkvalitet over tid, øker risken 5x for å bli syk og man er utsatt for å bli utbrendt
 • Søvn er viktig for hjernen
  • Hjernen bearbeider og lagrer informasjon
  • Hviler og restutierer seg
  • Fyller på energi
  • Reparerer celler
  • = blir smartere ;)
 • Søvn er viktig for muskler
  • Reparerer og restutierer
  • Koordinasjon bearbeides og lagres

 

#prayforparis

Når jeg våkner pleier jeg alltid sjekke mail og sosiale medier. Det tok ikke langt tid før jeg forstod at noe var veldig galt.. Jeg gikk direkte inn på nettavisen og leste om det forferdelige som hadde skjedd over natten. Det er grusomt å tenke på at noen ønsker å skade andre mennesker, og det som spesielt skremmer meg er de hjernevaskede barna. Barn fra 15-18 år har selvmordsbomber!! Hvordan er det mulig? Tenk at noen har fått dem til å tro at de må ofre seg for sin religion. Det kan til og med være at de gjør det med ære. De er kanskje stolte av å kunne ofre seg.

Jeg syntes det er vanskelig å forstå realiteten i det som nettopp har skjedd. Det virker uvirkelig, så langt vekk. Men det er ikke det. Jeg er nå i Østerrike, et av nabolandene til Frankrike. Vi kan ikke gjøre annet enn å holde sammen og vise kjærligjet for hverandre. Vis godhet og vær varm <3

#prayforparis

Mountains and bumps


Heii :) Igår hadde vi egentlig hviledag, men Tevje og jeg dro opp på fjellet likevel. Siden jeg vært syk en stund, har jeg mistet en del skidager. Vi er nå i midten av skisamlingen og har to hviledager. Jeg følte ikke jeg trengte to hvildager, når jeg har hvert nede fra fjellet så lenge. Så vi to dro opp, og hadde en veldig bra økt. Tevje er en av lagkameratene mine, som har vært ute ett år pga skade. Han røk korsmåndet under VM i fjor, og har så vidt begynt å stå på ski igjen nå. Han kjører ikke kuler, men kun svinger på ski. Så han hjalp meg å filmet etc. Har laget en liten film fra gårsdagen, som jeg driver å uploader nå, men tar litt tid.. Har ikke så bra interenett. Men håper den er ferdig idag, legger den ut så fort den er klar:)

Jeg har de siste dagene våknet av meg selv til samme tidspunkt, så jeg har i dag tidlig gjorde jeg litt skole. Vi besteme oss igår for å ta en roadtrip til Salzburg. Så nå sitter jeg i bilen på vei dit. Haha, vi tok med internettet i bilen. Litt rart, men veldig digg å kunne få gjort litt ting nå man enda bare sitter i bilen. I Salzburg skal vi til Hangar 7, som er RedBull World. Jeg vet egentlig ikke helt hva vi skal gjøre, jeg bare hang meg på. Men tror det skal bli veldig gøy. 

Back skiing


Da var jeg endelig tilbake på ski! Har hatt fire dager nede fra fjellet pga sykdom. Ble forskjølet første konkuransedag, og har tatt det rolig siden det. Har vært utrolig kjedelig å se de andre dra til bakken hver morgen, mens jeg blir nede. Har derimot fått gjort utrolig mye skole. Har lest så og si hele tiden når jeg har vært her nede, så har kommet meg gjennom pensum, og har begynt å gjøre litt gamle eksamensoppgaver.

Men idag følte jeg meg endelig mye bedre, så dro opp og fikk kjørt en del. Tok det ganske rolig i starten, og begynte med kortsvinger ved siden av kulene. Kortsvinger er en viktig posisjons trening, som kan overføres direkte til kulebakken. Deretter gikk jeg fort inn i kulene, og det føltes bra. Jeg kjørte kun teknikk i kulene, og jeg merker at det går fremover. Er utrolig gøy at ting begynner å sitte. Føler jeg har mer kontroll på ting, og at det jeg har jobbet med gjennom sommern og høsten bgynner å bli automatisk. 

Ellers leide jeg meg en sykkel andre dagen jeg var her. Jeg har fortsatt ikke fått helt lov til å løpe, så da leide jeg meg denne rakkern! Er utrolig gøy å cruise rundt i gatene i Østerrike. Er skikkelig fint her, og kommer langt på kort tid. Byene her er også veldig små, så kommer meg fort fra den ene byen til den andre. 

Imorgen blir det en ny skidag, så gelder meg veldig til det:) Ha en fin kveld! 

No skiing means a lot of studyingBildene er tatt av teammate Ludvig Fjallstrøm. Hans blogg her

Heiii :) Det ble desverre ingen konkurranse på meg igår pga sykdom. Jeg følte meg litt uggen allerede på lørdag etter konkurransen, og sov dårlig natt til søndag. Da jeg våknet på søndag hadde jeg veldig sår hals og følte meg tung i kropp og hode. Bestemte meg derfor for å ikke kjøre konkurransen igår, og jeg tror det var riktig. Jeg syntes likevell at det er vanskelig å ta slike beslutninger. Siden vi ikke har noen lege som kan hjelpe meg med å ta avgjørelsen, er det kun min følelse det står på. Jeg føler vel strengt tatt at jeg er ganske flik til å kjenne på kroppen min hvordan jeg føler meg. Om jeg er sliten eller på vei til å bli syk. Jeg pleier å spørre meg selv om det er sentralt eller om jeg har smerter flere steder i kroppen. Feks om jeg bare har vondt i halsen eller tett i nesen, men føler meg helt pigg i kroppen, så føler jeg det er safe å trene. Men om jeg er litt redusert i tillegg, vondt i hodet eller øm i kroppen, tror jeg ikke det er smart. 

Så igår satt jeg vel egentlig bare på rumpa hele dagen å lese psykologi. Hvertfall en "fordel" med at jeg var nede fra fjellet. Idag har jeg også lest mye psykologi og praktisert yoga. Jeg føler meg forresten mye bedre, er ikke like øm og sliten i kroppen, men har fortsatt vondt i halsen. Tar en avgjørelse imorgen tidlig om jeg drar på ski eller ikke. Har en følelse på at det kan være lurt med en hviledag til, så blir jeg helt frisk. Aldri lurt å pushe det for tidlig. 

Håper du har en fin dag<3 

 

Podium in Kaprun

   

  


Jippi, pallplass på meg idag:D Veldig gøy å kjøre konkurranse igjen, og morro å føle at det sitter. Jeg vil vell egentlig si at dette var langt fra hva jeg føler jeg kan prestere. Jeg kjørte et helløp med backflip oppe og frontflip nede. Er ganske fornøyd med backflipen og inngangen til kulene. Den er helt rett!! Jippiii!! Jeg har slitt med det i mange år, og nå har den vært så og si helt rett i over en lengre periode. Føles veldig bra! Teknikken i kulene føler jeg også har løftet seg siden i fjor, men føler jeg har litt til å gi der og. Så er glad for at vi har to uker til her hvor jeg kan trene hardt, og bli enda mer stabil!

Dette er jo et renn vi egentlig ikke pleier å kjøre, så litt rart å konkurrere så tidlig i sesongen. De siste årene har min første konkurranse vært verdenscupåpningen i Ruka, Finland i midten av desember. Meeen, nå ble det slik at vi var med her og. Det er vell egentlig en tysk cup, men var ganske mange andre nasjoner som også var med, blant annet Russland, Korea, Sverige, Østerrike og Tyskland. Så det var faktisk ganske mange deltagere med, så det er jo gøy! Haha, jeg ble spottet av lagkamerat Ludvig da jeg tisset på toppen av bakken. Jeg er en person som bryr meg svært lite om hvor jeg går på do i fjellet. Må man, så må man.

Ellers har jeg ikke gjort så mye idag. Det ble en lang dag pga utsettelser i konkurransen. Det var ganske dårlig vær med mye tåke og litt regn. Så med en gang dommerne ikke ser, stopper de konkurransen. Noen ganger, som idag på kvalikken, var det helt flatt lys som gjør at man ikke ser konturene på kulene. Noe som gjør det ganske vanskelig å kjøre. Jeg har også ganske dårlig syn(prøver meg på linser nå, men sliter litt med de), så det hjelper ikke akkurat på saken. 

Imorgen er det enda en konkurranse. Det verker litt i kneet nå, så får se hvordan jeg føler meg imorgen. Men mest sannsynlig kjører jeg :)

Kaprun schedule

Heii =) 

Nå ble jeg akkurat ferdig med dagens aktiviteter. Dagene mine på skisamlinger ser ganske like ut, så her kan du få ett lite innblikk. 

06.20      Alarm
06.45 Yoga
07.15 Frokost
08.00 Rolig sykkeltur
08.30 Avreise bakken
09.15 Oppvarming 
10.00 Ski
11.30 Lunch
11.45 Ski
12.30 Hjemreise 
13.30 Sove
14.30 Lunch2
15.00 Sykkel eller gåtur(jeg får ikke løpe pga kneet) + stretch og mage/rygg
16.30 Dusj
17.00 Blogg + skole
19.00 Middag
20.00 Skole?
22.00 Natta

 

YesterdayIgår var enda en strålende dag på ski. Jeg blir overrasket over hvor varmt det er her, samtidig som snøen fortsatt er kald og hard. Skikelig påskevær:) Kulene er også harde, noe jeg egentlig liker ganske godt. Da vet jeg på en måte hvor jeg har de. Haha. Jeg liker også når kulene er mykere, men da blir det fortere oppkjørt og gropete, samtidig som det endrer seg ganske mye fra tur til tur. Gropene gjør det vanskeligere å kjøre, men at det endrer seg kan for så vidt være bra for treninges skyld. I verdenscup kan kulene være alt fra stein harde og isete, til myke og slush. Når de er harde, er det kanskje tøffere, men man har nok bedre oversikt over hvordan bakken ser ut. Min favorittbakke er Deer Valley i USA, Utah. Den er bratt, som regel harde kuler, med litt pudder på toppen - perfekt spør du meg! 

I går merket jeg heller ingen ting til kneet da jeg kjørte kuler. Jeg begynte også å hoppe triks, noe jeg ikke hadde trodd at jeg skulle gjøre så tidlig. Men siden kneet føltes bra, så jeg ingen grunn til å vente. Jeg hadde én bakpå backflip, hvor jeg var utrolig redd for at smerten skulle komme tilbake. Men det gjorde det ikke! Er vanvittig glad for det! Jeg merker at jeg ikke stoler helt på kneet, noe som gjør at jeg ikke har den samme innstillingen som når jeg er skadefri. Jeg merker at jeg hele tiden kjenner litt etter "funker dette eller funker det ikke". Jeg må nok bare teste det ut i flere settinger i bakken for å se at det faktisk holder.

I dag har vi forresten fridag, som vil si ingen ski. Det er fordi det er FIS konkurranse neste blokk, altså offisiell trening imorgen og konkurranse om to og tre dager. Jeg har egentlig ikke bestemt meg helt enda om jeg skal kjøre. Må se litt an på kneet. Men nå må jeg egentlig begynne å lese psykologi. Har eksamen om ca 3 uker, så begynner å bli litt stressa. Har en følelse at jeg ligger ganske bra an, men har litt igjen å lese. Hejdååå

Likes, Views & followers

Essena Oneill har fått mye oppmerksomhet de siste timene på sosiale medier. Med over en halv million følgere på Instagram, har hun nå bestemt seg for å slutte å late som hun er noe hun ikke er. Hun har byttet navn til "Social Media Is Not Real Life" og forklarer at hun i flere år har levd et fake liv gjennom sosiale medier. Hun har vært avhengig av å få anerkjennelse og bekreftelser på kropp og utseende. Hennes humør og selvfølelse har vært basert på antall likes, followers og views. Disse tallene har økt fort, og hun har lagt ut kunstige bilder og redigerte klipp for å oppnå det beste resultatet - for å se penest og tynnest ut. For å oppnå suksess har hun rett og slett redigert seg til et liv som ser bra ut på sosiale medier.

"Fake it til you make it"

Etter å ha forstått hvor avhengig hun faktisk var av å få bekreftelse på seg selv og sitt utseende gjennom sosiale medier, har hun fått nok. Hennes lykke var basert på utseende og antall likes, og forstår nå at dette ikke var ekte. "Aldri mer vil jeg la et nummer definere meg"

Personlig syntes jeg mye av det hun sier er momenter som er viktige å få frem. Først og fremst vil jeg påpeke hvor stort og maktfullt sosiale medier er. Det er en plattform hvor man kan legge ut og dele personlig informasjon, og man kan holde kontakt med mennesker på andre siden av jorden. Man kan få tilbakemeldinger, bekreftelser og avkreftelser. Jeg syntes at sosiale medier er en fantastisk plattform som gjør det mulig å kommunisere, og å dele øyeblikk og historier med andre. Men sosiale medier er også skremmende stort, spesielt har Instagram og Facebook tatt helt overhånd. Det er til og med forsket på at sosiale medier kan føre til sjalusi og til og med depresjon.

Hvor mange ganger i løpet av en dag sjekker du egentlig Instagram og Facebook?

Essena Oneill fremhever at hun hele tiden var i søken etter det perfekte utseende. Hun tok hundrevis av bilder eller redigerer seg selv tynnere. Jeg syntes det er trist hvor stort fokus det har blitt på kropp og utseende. Det har jo alltid vært fokus utseende, men med sosiale medier blir det enda "enklere" å sammenligne seg selv med andre. Jeg ser bilder av syltynne jenter i bikini og fitnessbilder overalt. Det er vanskelig å overse dette, og man sammenligner seg selv med andre. Jeg gjør det selv. Men jeg prøver å ikke bry meg. Jeg er meg, og jeg kan ikke endre hvem jeg er. Man må derfor være stolt av seg selv som den man er. Husk at du er unik! Ikke la syltynne modeller la deg få et forvrengt bilde av verden.

Hvorfor legger vi egentlig ut bilder av oss selv i bikini? Kanskje man er stolt av hvordan man ser ut og ønsker at andre skal se det. Kanskje man ønsker oppmerksomhet? Oppnår lykke? Kanskje man har trent hardt for å gå ned i vekt, eller fått den sixpacken man har kjempet for i månedsvis. Er det lov å dele bildene da? Hvorfor holder man det ikke til seg selv?

Essena Oneill sier også at hun framsto som en person hun ikke var, en person som hun prøvde skulle se perfekt ut. Jeg må si at jeg forstår hvor det kommer fra. Man vil virke interessant for følgerne sine. Personlig føler jeg ikke at jeg legger ut noe som ikke er ekte. Jeg prøver hvertfall å legge ut naturlige og uredigerte bilder. Med hånden på hjertet har jeg aldri redigert på utseende mitt. Jeg har ikke behov for å fremstå som noen jeg ikke er. Jeg pleier å redigere lyset og evt legge på effekter på bilder, men det føler jeg er noe helt annet.

Når det gjelder sminke, er jeg er en person som ikke bruker det til vanlig. Det er egentlig bare fordi jeg syntes det er stress og tar mye tid. Når jeg trener og dusjer så mange ganger om dagen, gidder jeg rett og slett ikke. Men jeg må jo si at jeg elsker å sminke meg hvis jeg skal på fest eller i en middag. Jeg føler ikke at jeg bruker sminke for å skjule den jeg egentlig er, men heller for å se litt ekstra fin ut til anledningen.

Det er viktig å ta med at det er helt naturlig å ville bli likt. Men jeg syntes det blir feil at å være likt baseres ut ifra hvor mange likes eller followers man har. Sosiale medier kan gi et unaturlig bilde av verden, som jeg tror det er viktig å beskytte seg mot.

Jeg anbefaler å se på hennes film hvor hun forklarer sin situasjon. Jeg satt i hvertfall igjen med en del tanker og meninger, og det var derfor jeg bestemte meg for å skrive dette innlegget. Generelt blogger jeg fordi jeg syntes det er gøy. Jeg ønsker å dele det jeg gjør, og forhåpentligvis inspirere dere. Jeg føler med hånden på hjertet at min blogg og Instagram er ekte. Jeg føler den viser et realistisk bilde av hvem jeg er og hva jeg gjør. Jeg legger jo som regel ut bilder av ting jeg syntes er gøy eller kult. Men jeg syntes også det er viktig å prøve å få frem at jeg er en helt vanlig jente, som kan ha dårlige og gode dager. Derfor prøver jeg å skrive ærlig på bloggen om hvordan dagene mine er. Har jeg hatt en dårlig dag, skriver jeg det. Har jeg hatt en god dag, forteller jeg hva som har gjort det bra.

Jeg håper at du sitter igjen med en god refleksjon over hvor redigert og unaturlig sosiale medier kan være. Jeg ønsker hvertfall å få frem hvor viktig det er å være deg selv, og å vite at det er godt nok! Selv prøver jeg hver eneste dag å være meg selv, og håper jeg kan inspirere deg til å gjøre det samme. Vær stolt av deg selv, og ikke la deg påvirke av unaturlige og redigerte bilder <3 

Smertefri!

 

For en dag!!! Stårlende sol og kald snø. Dette har jeg drømt om de siste ukene, og det føles fantastisk å være på ski igjen! Det beste er at jeg ikke hadde noe smerter da jeg kjørte!! Var utrolig redd for å teste ut kulebakken.. Siden jeg aldri har vært i denne situasjonen før, vet jeg ikke helt hvordan det skal føles. Altså å komme tilbake fra skade. Det har jo ikke vært en veldig alvorlig skade jeg har hatt, men det har likevel gjort at jeg har redusert og tilpasset trening for å bli frisk. De siste ukene har jeg ikke kunnet løpe, trene spenst/hurtighet eller tatt knebøy. Enklere sagt, minst mulig belasning for kneet. Må si det har vært ganske kjedelig.. Har trent veldig ensidig, noe som blir litt kjedelig i lengden. Har trent mye stabilitet styrke, koordinasjon, bevegelighet og yoga. 

Men da jeg kjørte kuler idag merket jeg ingen ting!! Er så glad:D Føles helt fantastisk, og jeg håper virkelig det fortsetter denne veien. Jeg kommer selvfølgelig til å ta det gradvis, og pushe mer når jeg merker at kneet er helt stabilt. Jeg kommer til å kjørte mest i kulebakken tror jeg, og etter hvert begynne å hoppe. Det som er skummelt med hopp, er at om man lander bakpå, får kneet lett en trøkk. Men så fort jeg kan stole 100% på kneet, tror jeg det blir lettere å kjøre hardt også. Jeg tror mye sitter i hodet, så med en gang jeg har tro på at kneet funker, blir det lettere å virkelig gi alt! 

Gleder meg til å kjøre igjen imorgen! Ha en fin kveld:)

Off we go!


 

Nå sitter jeg på flyplassen og er såååå klar for å komme meg avgårde! Gleder meg helt vanvittig til å komme tilbake på ski! Det skal bli så godt å få snø under bena igjen, og se hvite fjell! Jeg er på vei til Kaprun i Østerrike. Vi flyr til Munchen og kjører bil derifra. Vi skal bo i et hus sammen med tyskland, noe som blir veldig hygggelig. Det er alltid mye morsommere når man er flere, og det passer meg veldig bra at vi bor i hus. Da kan vi lage vår egen mat, og ha litt mer kontroll på hva vi får i oss. Haha, har hamstret makrell i tomat og barneleverpostei! Det er noe som alltid er med på tur, og føler en liten tilknytning til hjemme. Litt norsk mat er viktig. Nå er det 40 min til flyet går, så må begynne å bevege meg til gaten! Ha en fantastisk mandag <3

love me truly


Er det bare jeg som elsker te? Jeg har helt dilla! Jeg drikker te flere ganger daglig, og har fått noen nye av mamma. De er så gode <3 Jeg er en person som ikke er spesielt glad i kartong juice, brus, kaffe og saft. Drikker utrolig mye vann og te. Haha, lillesøsteren min på 7 år, skjønner ikke hvorfor jeg er så glad i vann. "Vann smaker jo ingen ting!" Haha, men jeg har alltid drukket mye vann, og blir fort tørst. Uansett hvor jeg går har jeg med meg en vannflaske. Hater å bli dehydrert, og får så fort vondt i hodet hvis jeg ikke drikker nok. Kaffe er også noe jeg nesten aldri drikker.. Svart kaffe liker jeg ikke, men er glad i kaffe latte. Jeg har på en måte aldri "lært meg" å drikke det. Jeg har aldri fått noe effekt av kaffe, og tenker at jeg like greit kan klare meg uten. Det er undøvendig å bli avhengig av ting man i utganspunktet ikke liker. 

Men te elsker jeg <3

Pakket og klar! Da var det på tide å pakke bagen igjen! Shit, jeg gleder meg helt sinnsykt til å komme tilbake på ski!! Det er lenge siden jeg har vært hjemme så lenge som nå. De 3,5 ukene har gått vanvittig fort! Dagene har vært stappfulle av trening, skole, møter, behandling og blogging(som har fått altfor lite tid dessverre..) Det er vell ikke bare jeg som kjenner på tidsklemma? Jeg kunne ønske det var minst 30 timer i døgnet. Jeg skrev ned på et papir hvor mange timer jeg bruker på de ulike aktivitetene mine i løpet av en dag. Da jeg la timene sammen, ble det 27 timer. Her er det åpenbart en feil, og det sier vell bare at jeg har for mye å gjøre.. Jeg skrev jo ned så mye tid som jeg tror jeg bruker og ønsker å bruke på de ulike aktivitetene. Siden jeg ikke har de 27 timene mine, er det nok familie, venner og blogging som blir nedprioritert. Det skal derfor bli utrolig godt å komme vekk! Jeg syntes det er mye lettere å slappe av og fokusere når jeg er på ski. For da er det kun ski og trening som står på agendaen. På ettermiddagene er det kun meg selv jeg må ta hensyn til, og da kan jeg gjøre akkurat det jeg vil. Da er det lesing og blogging som blir gjort. Da er det ikke familie, venner, møter, legetimer og behandling som også skal presses inn, og jeg får automatisk mer tid til lesing.

Jeg reiser i morgen tidlig til Kaprun, Østerrike, og er sååå fornød med mine nye Douchebags!! Kan gledelig fortelle dere at jeg har inngått et samarbeid med dem, og det føles utrolig godt å pakke i de nye bagene. De er så praktiske og enkle. For eksempel skibagen(det første bilde) kan rulles helt sammen, og tar nesten ikke noe plass! Jeg er forelsket allerede, og de er jo så kule i tillegg!! Elsker den nye fargen :D

hits