desember 2015

Home<3
 


 Det er så koselig tider nå! Elsker julebynt og lys. Det er så hyggelig! Det snødde til og med ganske mye for to dager siden, men så regnet det vekk igår... Hvordan kan det være pluss grader så sent i des?! Ahh, er så irriterende.. Jeg vil ha snø!! Haha. Anyway, idag har jeg startet dagen med data jobb. Dvs, mails, kvitteringer, regnskap etc. Ikke det morsomste, men må gjøres! Og viktig å ha en god oversikt over hva som kommer inn og går ut. Julegavetips - Varsity hats, kuleste capsene på markede!   

Goood Morgen med P3


Goood Morgen! Veldig gøy å starte dagen hos p3. Morsomme mennesker og god musikk! Jeg hører faktisk alltid på p3 når jeg hører på radio, så gøy å kunne få være gjest hos yndlingsradioprogrammet mitt. Også er jo Ronny og Silje utrolig morsomme! Hvis du ikke fikk med deg innslaget, kan du høre det HER(trykk på vis mer, også kommer jeg opp fra ca kl 08-0830.) Nå skal jeg snart spise lunch, også skal jeg ta turen til fysio. Kroppen min er ganske mørbanket etter uken som var, så blir godt å få tunet den :) Stoor klem fra meg <3

Det handler om å aldri gi opp

Wow. Okei, hvor startet jeg? Jeg kom akkurat på 4 plass i sesongens første verdenscup. Jeg er tom for ord, og har det siste døgnet hatt vanskeligheter med å utrykke meg. Jeg skal likevel prøver å få ut noe konstruktivt.

Jeg må si at jeg føler jeg har hatt mye motgang de siste årene.. Det har vært mange tøffe konkurranser med dårlige resultater. Det har vært økonomiske problemer(les mer om det her, her og her) og det har vært usikkerhet rundt trenere og lag. Tross alt motgang har jeg kjempet imot. Jeg har gjort alt jeg kan, og trent så hardt kroppen klarer. Jeg ønsker å nå mine drømmer, og jeg kommer aldri til å gi meg.

Motgang er noe som tærer på kroppen, og det har til tider vært ordentlig tungt. Når man ikke oppnår de resultatene man ønsker, begynner man å fundere. Hvorfor får jeg det ikke til? Er jeg ikke god nok? Kanskje dette ikke er noe for meg?

Når det er sagt, gir dager som dette meg styrke og vilje til å fortsette å kjempe! Dette gjør at jeg får lyst til å stå opp om morgenen for å trene! Det er nettopp disse dagene hvor jeg forstår hvorfor jeg kjemper så hardt hver eneste dag! Når jeg faktisk får det til! Mestringsfølelse er det som driver meg, og når jeg får til et bra run eller et bra hopp går humøret mitt opp med en gang. Det er på de gode dagene hvor jeg føler mestring at jeg virkelig forstår hvorfor jeg driver på med denne rare idretten.

Det er godt å sitte igjen med en følelse av at all arbeidet man har lagt ned viser resultater. Jeg trengte en bekreftelse. En bekreftelse på at jeg faktisk er god! At jeg er blant de beste i verden. Jeg er med å kjemper i toppen. Det er rart å si det - men føles helt fantastisk!

De siste årene har jeg følt at jeg ikke har fått ut potensialet mitt. I konkurranser har jeg ikke kjørt på mitt beste, som også har resultert til mindre gode resultater. Jeg har vist meg på trening, men det holder ikke å være god der. Jeg har følt at jeg har hatt så mye mer å gi, men ikke fått det til. Derfor er det utrolig deilig å kunne starte denne sesongen med en 4 plass. Det gir god selvtillit for sesongen videre, og en belønning for all treningen som jeg har lagt ned. Jeg har ikke gitt opp. Hard økt etter hard økt. Dårlig resultat etter dårlig resultat.

Jeg hadde aldri kommet hit jeg er i dag uten trenerne mine. Lasse, David(du vil alltid være min trener) og Scotty. Tusen takk for at dere pusher meg hver eneste dag, og gir meg håp når jeg tror det ikke finnes. Tusen takk for at dere står ved min side når jeg er urettferdig og gir dere drit som dere ikke fortjener. Tusen takk for at dere sier ifra når jeg er feig, og gir meg en klem når jeg trenger det.

Også en stor takk til familie og venner for at dere alltid støtter meg og har tro på meg. Tusen takk til sponsorer. Forny, SrBank, Kari Traa, Sweet, Swix, Hart Skis, Douchebags, Hestra Gloves, Varsity Hats

Uten dere hadde jeg aldri klart det! Takk for at dere er dere.

Mye kjærlighet og gledetårer fra Hedvig <3 Fronflips going wrongJeg har lært at man må krasje for å bli bedre. Man må møte motgang for å få fremgang. Her er to av krasjene fra dagens trening, og kan si at jeg har lært av feilene.. Haha, der og da var det ikke så vondt faktisk. Den andre, hvor jeg fikk kneet opp i ansiktet var vondest. Nå er kroppen veldig stiv og støl. Nakken spesielt er vond, men med en gang jeg kommer ut i bakken igjen blir smertene borte. Så da er jeg altså ferdig med de offisielle treningsdagene, og første verdenscup er imorgen! Det blir veldig gøy, og jeg gleder meg til å kjøre! Selvom kroppen er øm og halsen er sår, er jeg mentalt klar for morgendagen. Jeg føler at jeg har forbedret meg siden i fjor, og det skal bli gøy å konkurrere igjen :) Kulebakken bygges omNå bygges bakken om for harde livet her! Den forrige kulebakken ble kjørt over på mandag kveld, og de har bygd ny igår og idag. Den ser veldig bra ut, og det skal bli gøy å teste den ut imorgen. Jeg føler meg forresten mye bedre idag. Er fortsatt litt snufsete, men har mye mer energi! Så det er bra :) Gleder meg veldig til å kjøre imorgen!! weeey! 

Sun is up!Processed with VSCOcam with f2 preset
God kveld! Idag er første dagen vi har fått et glimt av solen. Ruka er ganske langt nord, og solen er i utganspunktet ikke lenge synlig. Den går vanligvis ned i 14 tiden. Så det var godt å få se den skinne, og jeg løp ut med en gang jeg så den var oppe. Haha, med en gang Felix skulle ta bilder av meg hadde solen gått ned.. Ellers har jeg bakt kanelboller! Det har blitt en tradisjon det nå, å lage kanelboller på camp. Det er så godt, og alle blir glade med litt søtt :)

MorningsHej! Idag var en behagelig morgen. Lagde meg proteinpannekaker(oppskrift her) og ingefær og honning te. Jeg prøver jo for harde livet å bli frisk nå, så spier så sunt jeg bare kan. De siste timene har jeg laget en ny treningsdagbok. I tillegg til å føre inn antall timer trening, så vil jeg også adde til kvalitet og evaluering av økten. Jeg har lagt inn tre egen evalueringskårer, fra 1-6. 1. hardhet(hvor hard økten var), 2. egen opplevelse(hvordan føltes kroppen, fresh/sterk?), 3. kvalitet(hvor godt gjennomførte jeg økten?). Jeg er jo en man kan kalle kontrollfreak, og liker å ha systemer og lignende. Syntes derfor det er supergøy å lage en egen treningsdagbok som vil funke bra. 

Se(r) og lær(er)


Hejj :) Formen er fortsatt ikke helt 100, så jeg har hold meg borte fra trening idag også. Det er kjipt å stå å se på alle nasjonene trene, når man selv ønsker å være i bakken. Jeg prøver likevel å bruke det til min fordel. Jeg har sett på mange av de beste jentene, og ser hvordan de løser utfordringene i bakken. Jeg har visualisert en del, og tenker gjennom hva som er viktig å være klar over i de ulike delene av bakken. Jeg fokuserer også på hvordan jeg ønsker at mitt run skal se ut. Bildene over er forresten av team-mate Ludvig. Ellers har jeg det bra her i Finland. Dagene går fort, og det er superhyggelig å være tilbake på tur med alle utøverne fra over hele verden. 

Lei. Av. Å. Være. Syk.Nå er jeg så lei! Jeg har ikke trent noe idag pga forkjølelse. Det er så utrolig kjedelig å bli begrenset pga sykdom. Jeg prøvde å kjøre litt rolig igår, men ble litt værre idag. Jeg har derfor bestemt meg for å ikke trene idag og imorgen. Jeg dropper trening før verenscupåpningen. Jeg føler at det er det riktige å gjøre, for det viktigste er at jeg blir frisk til konkurransen. Det er heller ikke veldig gøy å kjøre på halv maskin. Da har jeg fire dager på meg å bli frisk.

Jeg begynner å bli veldig frustrert.. Jeg skjønner ingen ting, for jeg fører nemlig opp treningsdagbok, og i den fører jeg også opp om jeg er syk. Og jeg har registrert nesten 40dager i 2015!!! Det er vanvittig mye, og jeg skjønner ikke hva som gjør meg syk. De dagene jeg har registrert som syk, vil si at jeg ikke føler meg i form til å trene. Spesielt i høst har jeg vært mye forkjølet, og jeg prøver å tenke på om det er noe jeg har gjort anerledes. Jeg føler at jeg har spist sunt og variert, og hold meg tørr og varm. Det siste året har jeg nok spist litt mindre enn hva jeg gjorde før. Men føler likevel at jeg får i meg alt jeg skal. Syntes det er utrolig vanskelig å vite. Og finne en god balansegang. Men en ting er sikkert, og det er at jeg må få orden på dette!! Jeg har mistet mye trening, og har vært nødt å droppe trening i over flere lengre perioder. Noe som helt klart ikke kan fortsette!

Har du noen tips? Vet du om noen som har vært i samme situasjon? Eller vet om noen som har peiling? 

Frosty FinlandJippi! Da har jeg endelig kommet frem til Ruka, Finland. Det føles fantastisk å være tilbake. Dette er femte året på rad jeg kjører verdenscup åpningen her i Ruka. Det er rart å tenke på hvor fort tiden går. haha, føler jeg sier det ofte! Men dette siste året har hvertfall gått unna. Anyway, som dere ser er det ganske kaldt og frosty her. Det er skikkelig vinter og man må kle godt på seg. Noe jeg liker. Ellers er jeg fortsatt litt forkjølet, så tok det ganske rolig idag. Jeg var i bakken i ca 1,5 time og følte at det hold. Kulebakken er bra, og jeg gleder meg til å føle meg 100% slik at jeg kan gi alt i bakken. Vi har forresten to dager med trening nå, deretter to dager hvile. Så er det åpningseremoni på onsdag og offisiell trening torsdag og ferdag. Konkurransen er på lørdag om en uke! 

Early morning flight


Bagene er fra Douchebags

Dette var altfor tidlig.. Hadde vekkeklokke på 04.45, og sitter nå på flyplassen. Flyet mitt går om 25 minutter, og jeg er nå på vei til Ruka, Finland for verdenscupåpningen. Jeg er spent og gleder meg masse! Det skal bli gøy å møte alle igjen og ikke minst konkurrere. Dette blir femte året mitt på verdenscup sirkuset, og åpningen er alltid i Ruka. Så denne bakken har jeg kjør en del ganger, og jeg liker det godt. Bakken er ganske bratt og som reget ganske hard. Blir spennende å se hvordan den ser ut iår. Nå er det go-to-gate, så nå må jeg bevege på meg. Snakkes <3 

Shoot med ShapeUp Det Nye
 

video:fil 02

Dagen idag har gått i ett. Jeg fikk besøk av ShapeUp kl 0930 idag tidlig og vi hold på til nå. Vi har tatt bilder av mange ulike skiantrekk ++. Blir veldig gøy å se ferdig resultat. Senere idag skal jeg gjøre et intervju med dem også. Alltid morsomt å jobbe med ShapeUp. Jeg var på forsiden for to år siden, og var veldig fornøyd med det. Sist hadde jeg ikke på meg så mye klær, men i år er jeg fult påkledd. Magasinet kommer ut i januar eller februar. Sier ifra når jeg vet:) 

Her er forsiden fra to år tilbake

  

 

Cold as ice


Ahh, som jeg elsker snø <3 Det er så deilig å se at det endelig begynner å komme snø og bli kaldt. Nå som det er minusgrader kan de produsere med snø i bakken også, noe som er supert! Da jeg våknet idag, snødde det masse! Jeg har sikkert sagt det før, men jeg syntes det er så godt å måtte kle seg ordentlig opp får å ikke fryse i hjel. Da vet man at det er vinter og gode skiforhold! I dag skal jeg ta bilder med ShapeUp. De har kjørt fra Oslo idag tidlig, og er rett rundt hjørnet. Det skal bli gøy, alltid morro å shoote med dem! Ha en fantastisk dag, så snakkes vi senere! 

jump in the makingMå si det var en nydelig morgen idag, helt rosa-lilla himmel! Idag våknet jeg med sår og vond hals.. Fader altså, er så kjedelig når man blir syk. Jeg føler meg for så vidt ganske pigg i kroppen, men tror ikke det er lurt å trene så hardt. Derfor tenkte jeg at det går greit å hoppe, da jeg ikke får så høy puls. Så idag tidlig fikk jeg hjelp av Havsdalen til å bygge ett hopp til meg. Jeg fikk testet det litt isted, og skal ut å hoppe litt til etterpå. Gøy å være i luften igjen:) Nå har jeg spist litt lunch, gode rester fra gårsdagens middag. 

hits