desember 2016

Welcome to paradise!

   
     Hei!! Endelig godt nok internett til å blogge.. Jeg har vært i Karibien, Den Dominikanske republikk, en uke nå med svært dårlig internett.. Jeg har så vidt klart å laste opp bilde på instagram, men har ikke hatt sjangs til å blogge.. Så jeg beklager så mye for at jeg ikke har oppdatert bloggen! Men nå har jeg masse bilder som kommer fortløpende! Må bare si hvor utrolig deilig denne ferien er. Wow. Det er lenge siden jeg har fått slappet av så bra. Jeg har likevel trent godt, noe som er viktig for meg. Familien har ofte prøvd å planlegge en tur til varmen i juleferien, men jeg har følt at jeg ikke kan. Nettopp fordi det er midt i sesong, og da burde jeg være i snøen. Men i år bestilte familien min bare billett, og da var det no way back. Jeg er VELDIG glad for at de gjorde det. I år er jo faktisk en av de dårligste vinterne hjemme i Norge, så vi valgte et godt år å dra vekk på. Og siden jeg har fått trent så bra, koblet av og fått restituert godt, tror jeg dette var en god ide! Jeg snakket med treneren min rett før jeg dro, og hun var enig. Hun trodde jeg hadde gått av å komme meg litt vekk. Lade opp batteriene, og rett og slett tenkte på andre ting. Det har vært et hektisk år, og spesielt høsten. Det har gått i ett, og jeg har hatt mye på gang. Dagene har vært proppfulle, og jeg har hatt lite tid til meg selv. Så det å komme hit, på en øy i Karibien var absolutt ikke feil. Og jeg merker jeg trengte det! Jeg ønsker deg en fantastisk dag<3 Btw brødrene mine som er på bildene. 

----

Hi!! Finally good enough internet to blog .. I have been in the Caribbean, the Dominican Republic, for a week now with very poor internet .. I have barely managed to upload picture on Instagram, but havn't had a chance to blog.. I am so sorry that I have not updated the blog for a long time! But now I have lots of pictures coming! I just have to say how incredibly nice this holiday is. Wow. It is long time since I've been relaxing this good. I have still been working out, which is important to me. The family has often tried to plan a trip to the warmth for the Christmas holidays, but I have felt that its difficult for me. Mostly because it's in the middle of the season, and I feel I should be skiing. But this year my family just ordered the tickets, so it was no way back. I am VERY glad they did. This year is one of the worst winters in Norway, so we chose a good year to go away. And since the training facilities has been great, I've been recovering really well, I think this was a good idea! I spoke with my coach right before I left Norway, and she agreed. She thought I would do great with some time away. Recharge, and simply think of nothing but having a good time and taking care of myself. It has been a hectic year, especially this autumn. I've been fully booked, and I havn't had time to myself. So getting here, on an island in the Caribbean was certainly not wrong. I needed it! I wish you a wonderful day <3 Btw it's my brothers in the pictures. 

Fra juleball til Den Dominikanske Republikk

Nå sitter jeg på flyplassen på vei til Den Dominikanske republikk! Som sagt en øy i Karibien. Blir fantstisk med litt sol og varme!! Igår var jeg forresten på juleball. Utrolig hyggelig, og alltid morsomt å pynte seg litt. Jeg gjør jo ikke det så ofte, så litt stas. Kommer til å ta masse bilder i Karibien. Jeg har jo også kjøpt med drone(!!!!) så gleder meg vanvittig mye til å teste den ut. Tror det kan bli sinnsykt kult!

Historien om scooteren i treetEn liten throwback til Finland da vi var på scooter safari! Det var vell ikke noe safari, men vi kjørte nå i hvertfall snøscooter! Ooooog det var så gøy! Haha, sist gang jeg kjørte scooter, gikk det ikke så bra.. Det er noen år tilbake, og jeg kjørte min gamle trener sin scooter. Han bor i Sverige, hvor mer eller mindre alle kan ha sin egen. Så vi var ute å kjørte i skogen. Det var masse snø, og sinnsykt gøy. Og så skulle jeg kjøre. Jeg tok det ganske rolig i starten, men merket fort at jeg ville gasse mer på. Dette gikk også ganske fint en stund. Helt til det ikke gikk så fint lenger. Jeg kjørte rundt i løssnøen, og skulle svinge inn på veien igjen. Jeg kom meg aldri så langt. Jeg klarte ikke å svinge nok, så jeg kræsjet i et tre. Eller jeg kræsjet egentlig ikke i et tre, men mellom to trær og inn i stor rot. Altså det var UMULIG å komme ut!! Jeg prøvde å rygge, noe som var nytteløst. Jeg gikk av og prøvde å dytte den tilbake, og det hadde jeg så klart heller ikke sjangs til. Jeg begynte å freake ut, og ropte på treneren min. Han hadde nemlig hoppet av 5 min før, for at jeg skulle kjøre alene. Jeg hadde ikke telefon, og var absolutt ikke kjent i skogen. Jeg begynte å følge sporene mine tilbake. Noe som heller ikke var så lett. Nettopp fordi jeg hadde kjørt litt over alt. Til slutt kom treneren min løpende, og var vell mest glad for at jeg ikke var død. Vi prøvde å få løs scooteren, noe som ikke var så lett. Til slutt oppdaget vi at den hadde festet seg fast i røttene. Altså den var under og over røtter. Vi måtte løfte den opp samtidig bak for å få den opp. Vi fikk det ut tilslutt, men må si at jeg ikke var så høy i hatten etterpå. Dette var for 4 år siden. Nå er jeg tilbake på scooter, og denne gangen havnet jeg IKKE i noen trær. 

---


A little throwback to Finland when we were on snowmobile safari! There wasn't really a safari, but we cruised around on snowmobiles! It was soooo much fun! Haha, last time I drove a snowmobile, it didn't end well. It's a few years back, and I drove my old coaches scooter. He live in Sweden, where more or less everyone can have their own. So we were out driving in the woods. I was loads of snow, and insanely fun. And than it was my turn to drive. I took it pretty easy at first, but I quickly wanted to go faster. This also went quite nice for a while. Until it didn't. I drove around in the deep snow, and was going to turn onto the road again. I didn't. I could not turn enough, so I crashed into a tree. Or I didn't really crash in a tree, but between two trees and into the big roots. It was IMPOSSIBLE to get out !! I tried to reverse, which was useless. I went off and tried to push it back, which clearly didn't work. I started to freak out, and shouted at my coach. He jumped off the scooter 5 minutes before, because he wanted me to try it alone. I had no phone, and didn't know the woods very well. I began to follow my tracks back. Something that wasn't very easy. Precisely because I had run a little everywhere, back and fourth and around. Eventually my coach found me, and were most happy that I was not dead. We tried to get the snowmobile loose, which was not so easy. Finally, we found that it had become caught in the roots. Thus it was above and below the roots. We had to lift it up while pushing it back. We got it out eventually, but must say that I was not quite so cocky afterward. This was 4 years ago. Now I'm back on the snowmobile, and this time I did NOT end up in the trees.

Leaving Norway for Christmas

   Hei og god morgen! Ser tilbake på disse dagene i Finland... Snø! Masse snø. Jeg fikk heldigvis en god smakebit av det der, for jeg skal nemlig vekk fra Norge i julen. Jeg skal til Den Dominikanske Republikk, som er en øy i Karibien. Det ligger nedenfor Florida, og i nærheten av Cuba. Gleder meg utrolig mye!! Det er lenge siden jeg ikke har vært i kulden i julen, så det blir litt rart. Men må ærlig si at det skal bli utrolig deilig med litt varme!! Nå er det rundt 30 grader der, så skal ikke klage på det.. Jeg drar dit sammen med min familie. Foreldrene min er jo skilt, så jeg drar med pappa, mine to brødre, pappas kjæreste og hennes to gutter. Så det blir utrolig hyggelig! Vi har ikke spikret planene der nede enda, men det finnes en del muligheter. Man kan surfe, vindsurfe, kite, dykke, snorkle, gå fjellturer osv! Åååå gleder meg når jeg skriver om det!! Ikke lenge igjen nå. Drar på torsdag, så siste innspurt her hjemme nå. Litt møter, trening og skal faktisk også juleball. Gleder meg til det! Snakkes<3

----
 

Hi, and good morning! Looking back at these days in Finland ... Snow! A lot of snow. Luckily I got a good load of it there, because I'm leaving Norway for Christmas. I'm going to the Dominican Republic, an island in the Caribbean. It is located below Florida, near Cuba. I'm soon excited!! It is a long time since I haven't t been in Norway for Christmas, so it will be a bit strange. But I honestly have to say that I can't wait to leave! At this time it's around 30 celcius degrees there, so I'm not complaining. I'm going with my family btw. My parents are separated, so I go with my dad, my two brothers, my dad's girlfriend and her two boys. So it will be a good group of people! We haven't planned everything yet, but it's a lot of opportunities. You can go surf, wind surf, kite, dive, snorkel, and go hiking. Weeeey I get so excited just writing about it! Not long time left now. We are leaving on Thursday, and I just got some stuff to do and I'm ready! Some meetings, training and I'm actually going to a Christmas balls. Looking forward to it! See ya <3

Stay warm through the winter

   


    

Hei<3 Nå har jeg akkurat kommet hjem Finland. En veldig fin tur, med mye snø! Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om hvordan jeg holder meg varm gjennom vinteren. Jeg oppsøker jo vinter hele året, og jeg er en person som hater å fryse. Så jeg tror faktisk jeg snart kan kalle meg en proff i å holde seg varm under kalde dager. Hva jeg har på meg kommer jo litt an på om jeg skal trene i bakken eller bare gå en tur ute. Når jeg er i bakken og trener har jeg alltid på meg ull innerst. Deretter et lag med noe som puster, da ofte en fleece. Hvis det er ordentlig kaldt har jeg på meg en tynn dunjakke med høy fillpower. Utenpå liker jeg å skalljakke. Har man de lagene er det lett å ta av eller på seg om det skal være temperaturforskjeller. Feks når jeg går toppturer, er det veldig greit å ha en tynn dunjakke til toppen. 

Noen tips

 1. Alltid ull! Jeg har alltid på meg ull eller cashmere innerst. Det holder godt på varmen, og om man blir svett blir det ikke kaldt.
 2. Velg riktig layers. Jeg husker en venninne av meg var i USA, og de snakket alltid om hvor mange layers de hadde på seg om vinteren. De ble så overrasket over venninen min fra Norge, som hadde på seg få lag. Men det er nettopp fordi hun hadde på seg de riktige lagene. Jeg pleier som sagt alltid å ha ull eller cashmere innerst, og som jeg skrev over - når det er ordentlig kaldt har jeg på et lag fleece eller tynn dunjakke over. 
 3. The jacket! Så klart er det viktig med jakke. En varm en! Det er mange jakker som er tykke, men som ikke er varme nok. Det er derfor viktig å ha en jakke med høyt fillpower. Som jeg skrev over er det litt forskjellig hva jeg har på når jeg trener og ikke. Når jeg går tur eller er i byen liker jeg å ha en tykkere boblejakke i stedefor tynn dunjakke + skalljakke. 
 4. Boblebukse!! Jeg elsker boblebukse. Jeg tror jeg skrev i et innlegg for ikke så lenge siden at jeg kunne ønske det var greit å gå med boblebukse rundt om i byen. Jeg syntes det er så ubehagelig å bli kaldt på lårene, og jeg blir skikkelig frossen i hele meg når jeg går uten. Så er det minusgrader, digger jeg boblebuksa. Og hvis man ikke trenger å ta den av seg, kjører jeg alltid ull under ;) 
 5. Lue er såklart viktig. Det er jo på toppen av hodet varmen går ut, så ta på deg lue selvom man kanskje får luesveis når man går inn igjen...
 6. Votter er også noe jeg alltid har på meg når det er kaldt. Hater å fryse på handa. 
 7. Varme sko. Gjerne noen som har litt tykk såle. Personlig elsker jeg Timberland, og når jeg skal ut i dypsnøen slår det aldri feil med Uggs(de med tykk såle) eller Moon boots! 

----

Hey <3 I just arrived home after a week in Finland. It was a very nice trip, with lots of snow! I got a question if I could write about how I keep warm through the winter. I seek after winter all year, and I am a person who hates to freeze. So I think I soon can call myself a pro at keeping warm during cold days. What I wear depends on whether I should exercise or just go for a walk. When I'm skiing I've always wear wool as the first layer. Then a layer of something that breathes, often a fleece. If it's really cold I wear a thin jacket with high fill power. On the top I like the shell jacket. If you have the right layers it is easy to take on or off if the temperature changes. For example when I climb mountains, it is very nice to have a thin jacket to put on at the top.

Some tips

 1. Always wool! I always wear wool or cashmere to my skin. It holds onto the heat, and if you are sweating it will not be cold.
 2. Choose the right layers. I remember a friend of mine who studied in the United States, and they always talked about how many layers they wore during the winter. They were really surprised by my friend from Norway, who wore fewer. But it's precisely because she wore the right layers. Like i just said, I usually like to wear wool or cashmere to my skin. When it's really cold, I have a layer of fleece or thin jacket over.
 3. The jacket! Clearly it is important with a jacket. A warm one! There are many jackets that are thick but not warm enough. It is therefore important to have a jacket with high fill power. As I wrote above, it is a bit different what I wear when I exercise and not. When I hike or go for a walk in town I like to have a thicker jacket in stead of a thin jacket + shell jacket.
 4. Warm Pants !! Love it. Like ski pant. I think I wrote a post not long ago about wishing it was okay to walk around town in ski pants. When it's minus degrees; ski pants is the best. And if I dont need to take them off, I wear wool underneath;)
 5. Hat is of course important. It's on top of your head the heat goes out, so put on your hat even though you might get a bad hairday when taking it off..
 6. Mittens is also something I always wear when it's cold. Hate freezing on the hands.
 7. Warm shoes. Certainly some with a thick sole. Personally, I love Timberland, and when I'm going out in the deep snow, it's never wrong with Uggs (those with thick soles) or Moon boots!


 

hits