Psykologi

Arrived in Montreal







God morgen! Eller for meg er det morgen. Jeg ankom nemlig Montreal igår kveld, etter en lang reise! Jeg sovnet vel kl 21 i går kveld, og våknet litt før 6 idag tidlig. Det er noe av det jeg syntes er digg med å bytte tidssoner, at man kan komme inn i gode rytmer. Det var så deilig å våkne tidlig idag, og ha en rolig og behagelig morgen. Jeg praktiserte yoga i 30 min og hadde ca 1 times lang frokost, og klokken er fortsatt mindre enn 10. Nå tenkte jeg å få gjort litt skole og jobbe litt. Vi har nemlig to dager fri før den offisielle treningen begynner. Det er da verdenscup i Val St Come, ca 2 timer utenfor Montreal. Så vi kjører dit imorgen. Konkurranse på lørdag! Blir spennende :) Håper du har en super dag. Kleeem 

Too much wind to ski









I det vi skulle legge skiene i bilen og dra til bakken, fikk vi beskjed fra coach at det var stengt på grunn av vind. Det er alltid kjedelig å ikke få dratt på ski når man er forberedt på det.. Så i dag har jeg forberedt meg til eksamen. Nå nærmer det seg med stormskritt, og jeg har eksamen fire dager etter jeg kommer hjem fra skisamlingen. Som forberedelse har jeg laget tankekart til hele pensum + til flere av tidligere eksamensoppgaver. Jeg gjorde en tidligere eksamen i dag, og det føltes ganske bra. På eksamen får vi kun et tema, så får krysse fingrene for at det er tema jeg kan godt.

Ellers har jeg syklet, og trent litt spenst og hurtighet. Ble en fin og effektiv dag, men får virkelig håpe det er åpent på fjellet i morgen. Vil stå på skiiii :D

Mindmaps





Heii og god mandag! Jeg må bare unnskylde at jeg har vært så fraværende i det siste.. Den siste uka har gått i ett, og det har vært lite tid til overs.

Nå har jeg vært hjemme i fem dager, noe som ikke var planen.. Jeg dro nemlig tidligere hjem fra Zermatt på grunn av smerter i kneet. Jeg tror ikke det er veldig alvorlig, men jeg mener det er bedre å gi seg mens leken enda er god. Jeg valgte derfor å la kneet få hvile ved å dra hjem en uke tidligere enn resten av laget mitt. Jeg tenkte å skrive et litt lengre innlegg om mine tanker rundt skader senere.   

Nå har jeg sittet i noen timer med skole, og for øyeblikket leser jeg om sinnforståelse. Sinnforståelse er grunnlaget for menneskets sosiale samhandling, og kan defineres som forståelsen av at en selv og andre mennesker oppfatter verden omkring og representerer mennesker, ting og hendelser mentalt. For å kunne fungere godt sosialt er det er viktig å forstå hva andre ser og tenker. Sinnforståelse utvikles over tid, og feks har spedbarn problemer med å forstå hva andre ser og ikke ser. Sinnforståelse kan også forklares som en forståelse om at andre mennesker ikke nødvendigvis har samme syn som en selv. Forståelsen av at det finnes ulike synsvinker på en å samme sak er vesentlig for god sosial tilpasning. Det er stor uenighet om sinnforståelse er medfødt eller ikke, men det er enighet om at sinnforståelsen bygger på kunnskap og erfaringer. 

hits