Yoga

Yoga starts the New Year 

En av mine faste rutiner er yoga. I 2016 praktiserte jeg yoga mer eller mindre hver eneste dag. Det er noe jeg ønsker for 2017 også. Jeg feiret nyttår i Karibien, og må si at det var deilig å starte året med yoga i varmen. Jeg føler jeg blir litt ekstra myk når det er varmt, eller kanskje det er kulden jeg blir stivere av... Enten eller. Spør du meg er yoga godt for både kropp og sinn. Det er så klart deilig å være myk, i tillegg har jeg blitt bedre kjent med kroppen min. Noe jeg tror er viktig for alle og enhver, men spesielt idrettsutøvere. Nå er jo jobben min å bli best på ski, og tror yoga kan hjelpe meg dit. Så er veldig glad for at jeg ble introdusert til yoga. Nå er jeg forresten på vei til Åre, Sverige. Sitter faktisk på toget nå, og er snart fremme. Det er kaldt.. Brr! Heldigvis ikke like kaldt som i fjor, da var det -20 grader en hel uke!! 

Her kan du lese Hva yoga har gjort for meg 
 

----

One of my routines is yoga. In 2016 I practicing yoga more or less every day. That's something I want for 2017 as well. I celebrated the New Years in the Caribbean, and must say that it was wonderful to start the year with yoga in the heat. I feel more flexible when it's hot, or maybe it's in the cold I become stiffer ... Either way. If you ask me, yoga is good for both the body and mind. It's clearly very nice being flexible, as well I fell I know my body better after I started yoga. Something I think is important for everyone, and especially athletes. My job is to be the best skier and think yoga can help me a good way. So I'm very glad that I was introduced to yoga. Now I'm on my way to Åre, Sweden. I'm actually sitting on the train right now and I'm almost there. It's cold .. Brr! Fortunately not as cold as last year, when it was -20 degrees for a whole week !!

If you want to read more about what yoga did for me here

Kjærlighet til yoga

Som dere vet har yoga blitt en stor del av livet mitt. Jeg praktiserer yoga hver eneste dag fra 15-40 minutter. Jeg liker å gjøre det før frokost, og føler det gir en perfekt start på dagen. Jeg startet med yoga for ca 2 år siden, men det var Julia, min x-lagkamerat fra Sverige, som fikk meg hekta. Hun introduserte meg til yoga på skisamling og jeg likte det veldig godt. I starten var jeg så stiv at jeg hadde problemer med å utføre øvelsene riktig. Jeg syntes flere av øvelsene var skikkelige vonde, og jeg husker at det var litt hardt i starten. Jeg klarte på en måte ikke helt å slappe av. Men etter 2-3 uker med yoga jevnlig begynte jeg å bli mykere. Idag syntes jeg yoga er en fantastisk måte å koble av på, tøye og øve på å være «her og nå». Jeg prøver å koble litt meditasjon til yogaen, men har ikke helt knukket koden der. Jeg må nok bare øve mer. Øve på å være tilstede og faktisk tillatte meg å «ikke gjøre noe». Det er noe jeg har vanskeligheter med. Det å ikke gjøre noe. Jeg er veldig rastløs, og liker å holde på med ting. Jeg har alltid masse tanker og ideer jeg ønsker å utvikle, men noen ganger trenger jeg å slappe av. Og det er noe yoga hjelper meg med. 


Siden det var Julia som inspirerte meg til å begynne med yoga syntes jeg det passer perfekt med et lite intervju av henne. Om hennes tanker rundt yoga, hva det har gjort for henne og til slutt litt om hvordan hun møter alle mennesker med kjærlighet. 

 

Hva fikk deg til å starte med yoga? 

Det begynte med at min familie praktiserte yoga. Jeg husker jeg hadde smerter i håndleddene mine, så jeg gjorde det ikke så mye fordi det var vondt. Men etter en stund introduserte broren in, Jontahan, meg tilbake til yoga. Jeg syntes det var lettere å komme tilbake i et godt spor siden vi var fler som gjorde det. Jeg bor jo sammen med søsteren min og broren vår bor i naboleiligheten. Det var rett og slett lettere å få gode rutiner når vi var fler. Vi påvirket hverandre positivt. 

 

Hva har yoga gitt deg?

Yoga har gjort meg mer oppmerksom og ro. Jeg har blitt mer oppmerksom på hvordan koppen fungerer. Gjennom pusten; bare fokusere på pusten og at jeg er her og nå. I tillegg har jeg blitt mer bevegelig. Jeg tror man kan ta med seg denne oppmerksomheten overalt. Det er litt vanskelig å sette ord på det. Men jeg har blitt med oppmerksom i min måte å tenke på. Jeg forsøker alltid å utvikle tankene mine. Hvorfor reagerer jeg som jeg gjør? Aha spennende, var det derfor ja? Jeg prøver å lære av hvordan jeg tenker og reagerer.

 

Føler du at du er mer positiv etter du begynte med yoga?

Ja! Men jeg har alltid vært ganske positivt. Og det er deilig. Men har nok helt klart blitt mer positiv etter yoga og meditasjon. Jeg dømmer ikke andre mennesker. Jeg prøver bare se og møte de med kjærlighet.

 

Hva om noen er slemme mot deg da?

Jeg prøver å ikke ta det inn mot meg. Og om noen har gjort noe slemt mot meg en gang, kan jeg jo ikke holde noen fast og dømme de for det i all tid. Kanskje de ikke hadde det bra med seg selv. Da kan jeg jo ikke dømme dem. Alle forandrer seg, og man kan ha en dårlig dag eller en dårlig periode i livet som gjør at man reagerer annerledes. Jeg prøver bare å unnskylde dem, også går jeg videre. Jeg kan jo bli lei meg, men da snakker jeg med dem og legger det bak meg. 

 

Jeg tror det er normalt å bli sur på en person og ønske å straffe denne om han/hun er slem.  Hva tror du om det?  

Hmm. Jeg tenker. Det er ikke like lett å svare på strak arm. Men for meg har det alltid vært slik at jeg har unnskyldt andre. Jeg tro det handler om forventinger. Ego har forventninger fra den andre personen. Med andre ord forventer man seg noe av andre. Forventninger til hvordan andre skal oppføre seg. Om man tar bort disse og fokuserer på at det bare handler om meg selv, da tror jeg man klarer å finne en distanse. Jeg tar meg ikke nær om andre er sure på meg. Hvorfor skal jeg overføre deres negative humør. Det er jo deres følelser og ikke mine. Du speiler jo alltid deg selv. Hvis du alltid er snill, da kan jo ikke andre personer være slem mot deg. Hvis man bare er snill, så er andre snille mot deg tilbake. Om alle skulle elske seg selv hadde det vært fred på jorden. Jeg tror grunnen til at folk ikke elsker seg selv er fordi man er usikre, og samfunnet gjør det vanskelig å elske seg selv. Sport er veldig dømmende! Man dømmer og dømmer og dømmer! Om man heller skulle oppmuntre og vise kjærlighet. «Kult at du klarte det, highfive». Vær den inspirasjonene man vil se, og vær den forandringen. Tror du det går? Tror du det er mulig? Ja det tror jeg! Hva tror du samfunnet har gjort slik at det har blitt sånn? Års med dømmende. 

Hvem har gjort at du ser kjærlighet i alle mennesker? 

Familien min. Spesielt har jeg lært mye av Jonathan. Han er en stor inspirasjon. Uten han hadde jeg ikke vært den jeg er. Han er så oppmerksom, og han vil oppnå ting. Han gikk yoga lærer utdannelse. Hele familien min er veldig åpne og vi prater om følelser. Det er en fin familie. Jeg tror det gjelder å omgås med mennesker som inspirerer deg og gjør at du blir sikker på deg selv. Da blir det lettere å være seg selv og hele tiden utvikles. 

 

Bryr du deg om hva andre tenker om deg? For eksempel har du klippet håret helt kort. Altså skallet. Jeg tror ikke hvem som helst kunne gjort det. Folk er redde for hva andre skal tenke, og redde for å bli dømt. Hvorfor fikk du lyst, du som hadde så fint og langt hår?

Jeg var klar for en forandring. Jeg har alltid hatt lyst å prøve det, så hvorfor ikke? Jeg var jo inne på tanken om hva andre tenker, og hva gutter syntes. Men så tenkte jeg; hva spiller det for rolle? Jeg har jo vært singel hele livet, så det er vel ikke noe som endres. Da er det vell bare å barere vekk håret da. 

 

Hvilke reaksjoner har du fått? 

Som regel veldig positive. Noen koblet det til sykdom, men sånn er det bare. Det handler om hvilken måte man ser på ting, det er opp til dem hva de tenker. Men jeg ville spare en flette. En padawan, som er med på min trening for å bli en jedi. Starwars handler nemlig om energi og kraft. Alt er energi og kraft. Man er en del av alt ting. En jedi er en som bruker kraften til alles fordel. De ligner litt på en yogi. En yogi er en person som er veldig oppmerksom om at vi er skapere av vår virkelighet. En jedi bruker kreftene på et uselvisk sett, de vil holde en balanse i systemet. De vil holde balanse mellom godt og vondt. Det er det som inspirerer meg, Starwars er på en måte en virkelighet for meg. Jeg er jo også veldig fascinert av verdensrommet.

Tør å være deg selv! Tør å være annerledes! Vær kreativ og ikke begrens deg på noen som helst måte. The sky is the limit!<3

Besøk gjerne http://nikoncreativetrail.com/ for å lese mer om deres kampanje. Hvem inspirer deg til å være kreativ? 

#creativetrail #d5500 #Iamdifferent 

Nå er det ikke lenge igjen til jeg skal ha en konkurranse hvor du kan vinne et Nikon kamera!! Så følg med :))

Tar du utfordringen?

Processed with VSCOcam with a5 preset
30 days of yoga challenge! 


Heeei<3 Nå er klokken litt over 7 på morgenen i Canada, og jeg har nettopp praktisert yoga. Føler meg såå bra! Jeg har tatt en 30-days of yoga challange, som er et online program - og jeg anbefaler det på det sterkeste! Link her! Jeg er på dag 11, og syntes det er superbra og variert. Det er en kombinasjon av stretch, balanse og core, og hver dag er ulik. Jeg tror denne utfordringen kan passe til alle uansett nivå, da hun viser ulike måter å gjøre øvelser på hele tiden. Jeg har allerede utfordret flere på laget mitt, og jeg vil nå utfordre deg! Praktisen er mellom 10-35 minutter hver dag, og du kan gjøre det når det må passe deg! Personlig liker jeg å gjøre det om morgenen før jeg spiser frokost. Om du ikke har tilgang til internett, kan det lastes ned her. Denne anbefalingen er noe som virkelig kommer fra hjertet mitt, og jeg tror alle kan ha nytte av dette. For meg har denne challangen gitt meg et bredere syn på yoga. Det er veldig variert og jeg har lært mange nye øvelser, spesielt det å koble til core og styrke i programmet. Så - tar du challangen? Fortell meg gjerne og si hva du syntes? :)

hits